Följ med på en vårpromenad!


Idag var min första riktiga dag som kändes som vår. Vet att våren visat sig lite förut, men jag har tyvärr inte kunnat njuta de dagarna då jag jobbat. Men idag sken solen och termometern stod på 6 + grader. Jag var ledig och självklart fick det bli att ge sig ut i detta underbara väder. Ett helt rätt beslut för oj så skönt det var. Solen värmde gott om kinden, bäcken porlade i skogskanten och ljudet av droppar hördes på klippkanterna. I skogen skrattade glada barn med gott humör och på sina håll hörde vi fåglarna kvittra.
 
Kameran fick följa med oss ut idag, tänkte att jag kanske kunde finna några riktigt tydliga och tidiga vårtecken. Häng med så får v se hur många det blir.
 
 
Detta får väl räknas som vårtecken. Vi människor går ju liiite i "idé" vintertid, men nu fylldes hela skogen av familjen, två pensionärer och 2 stycken barn till utöver våra egna.
 
 
 
 
Vårtecken två. Ljudet och synen av en porlande bäck i dikeskanten.
 
 
 
Nja, här var det fortfarande vinter.
 
 
 
Vårtecken tre: Ja solen lyser och värmer riktigt bra och fåglarna kvittrar.
 
 
Vårtecken fyra: Lite tunnare klädsel fungerar bra när det inte är massor av minus.
 
 
Vårtecken fem: Björken har fått pollenkapslar.
 
 
 
Vårtecken sex. Än är det vinter kvar, men isen har börjat släppa ute på sjön, det får vi väl räkna som ett vårtecken, eller?
 
 
 
 
Sista vårtecknet, nummer sju och det mest självklara tydligaste vårtecknet. När jag hittar dessa är det vår på riktigt. Men, nja denna gång får jag nog vänta liiite till, men första gången jag hittade tussilago så tidigt.
 
Snaaart!
 
Vad är vårtecken för dig? och vad har du sett för vårtecken i år? Tell me!