trasig dator och rädda bilder!


Igår höll jag på att bli galen och gräva ned mig i ett stort hål! När jag skulle starta min dator var skärmen helt svart. PANIK!

Jag brukade vara duktig att säkerhetskopiera alla bilder, men nu har det gått nästan ett år utan att jag gjort det och inte har jag framkallat bilder heller så jag var rädd att alla bilder försvunnit! 

Som tur var fungerade det att koppla in tv.n så den fick aggera datorskärm och jag kunde snabbt säkerhetskopiera allt. 

Tänk vilken tur, vet inte vad jag gjort om allt bara försvunnit. 

Hur som helst är det svårt att blogga jusrt nu då det blir från mobilen och det tycker jag inte är lika  lätt. Så vet ni varför det inte blir att jag besöker er ellet bloggar.


Ann-Ki

Förstår din panik. Men när en dator är trasig behöver inte det betyda att all information är borta. Som i ditt fall är det nog bara skärmen som är kass. En gång sa det puff och det rök om min stationära dator, fläkten la av och datorn blev överhettad. All information fanns kvar på hårddisken, så jag (med hjälp av en vän) plockade ut hårddisken. Idag har jag den hårddisken externt och använder den som back-up till mina foto. Det är alltid bra att ha dubbel uppsättning av sina foto och är man riktigt petig kan man ha ännu fler kopior.

Svar: Jag har också alltid en extern, men varit dålig på att föra över. Sen dubbelgarderar jag mig med en CDskiva med alla bilder också. Denna gång var det skärmen som var trasig, men eftersom jag haft en bärbar dator så blev det väldigt osmidigt. Nu har jag köpt mig en stationär istället och är jätte nöjd :-D
Lottiz Törnqvist

2015-05-17 / 10:40:39
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se
Angus

Åh vilken panik!
nu måste jag själv göra en uppdatering känner jag!

Svar: Ja det var ingen rolig känsla, nu kommer jag bättra mig och säkerhetskopiera en gång/mån.
Lottiz Törnqvist

2015-05-17 / 19:01:40
BLOGG: http://angusfoto.blogg.se
nathalié - mamma till charlie

ja fy, det hände på min förra dator men den är helt stendöd. som tur var så hade jag överfört mycket till externa hårddisken, annars hade tusentals bilder på charlie gått förlorade. hade inte varit roligt! hoppas det löser sig snart för dig. Kram

Svar: Det löste sig som tur var och nu har jag äntligen en ny dator så jag slipper sitta vid et extern skärm och en bärbar dator som tagentbord.
Lottiz Törnqvist

2015-05-17 / 19:34:14
BLOGG: http://livetomyarp.com
Theresa

Gahhh vilken panik!!!! Tur det fixade sig genom tvn!

Svar: Ja verkligen tur.
Lottiz Törnqvist

2015-05-19 / 21:22:51
BLOGG: http://mammaT.blogg.se
Sandra - 3 barns mamma <3

Nej men jösses! Känner paniken i mig själv när jag läser. Att säkerhets kopiera är nog något vi alla borde bli bättre på ja. Man tänker inte direkt på att datorn kan paja när som. Nu vet jag vad jag ska starta dagen med iaf. Skönt att du kunde lösa bild frågan. Hoppas att datorn går att fixa!!!

Svar: Skönt att jag fick dig att starta dagen med säkerhets kopiering :-D
Lottiz Törnqvist

2015-05-24 / 05:47:18
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se
sandra - 3 barns mamma <3

Hihihi!!! Ja man glömmer ju lätt bort att uppdatera all kopiering, så ditt inlägg blev en bra påminnelse :)

2015-06-22 / 05:43:36
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback