Redigerings fredag!


Godkväll!
 
Hoppas ni har en fin fredag! Här sitter jag och provar lite olika redigeringssätt i ett nytt bildbehandlingsprogram. Det näst bästa Photoshop tror jag det är och som oftas används av professionella fotografer. Dyrt så in i norden och jag tycker nog inte riktigt det är befogat att köpa hem det ännu, men jag är väldigt imponerad av att man kan ändra in i minsta detalj på bilden. Har jag fått en färg fel på t ex bara tröjan så kan jag ändra färgen eller vitbalansen på bara tröjan mycket snabbt och enkelt. Den skulle jag behövt ibland för kameran vill inte alltid tolka färgen såsom jag tolkar den. Dessutom tar den bort eventuellt brus otroligt bra.
 
Ska nog försöka ut och fotografera stjärnorna en dag medan jag provar det här programmet och se om jag lyckas redigera bilden det där sista som kameran inte lyckas med. Ja vi får se om jag hinner.
 
Annars är det väldigt trött här hemma. Humöret har inte varit det bästa på eftermiddagen då ett av barnen haft sina svårigheter lite väl dominerande denna dag. Det går ju i perioder, men vissa dagar är värre en andra och det blir fixeringar utan dess like på små saker. Och fast att jag vet att det finns en orsak så blir jag bara sur och irriterad efter ett tag och orkar inte vara den där super pedagogiska mamman som borde vara mera tydlig för att barnet ska förstå. Men nu har det iaf lugnat ned sig. Men energin tog slut för flera timmar sen så jag sitter ned sjunken i soffan och laddar inför helgjobb.
 
Önskar er en härlig helg!


Ann-Ki

Även jag har upptäckt att din blogg inte har fungerat felfritt. Att det även är andra bloggare som publicerar inlägg som inte dyker upp på bloglovin, trist. Det här fotot och inlägget du skrev på din hemsida (och blogg) tittade jag på och läste och kände för att kommentera. Men ärligt talat så kändes det inte bekvämt! Jag tycker inte det känns okej att "något" styr mig, jag vill gärna ha en valmöjlighet. Vad menar jag? Jo, jag klickar på "kommenterar" och upp kommer facebook, att min kommentar innehåller hela mitt namn och även min profilbild. Så, då var det sagt!

I annat fall kanske det är bra med att detta sköts automatiskt, på så sätt kanske man slipper anonyma kommentarer. Men tyvärr så är det väl den enda fördelen jag ser. Hoppas att du inte tar illa upp att jag är rakt på sak och ärligt uttrycker min åsikt. Se det som konstruktiv kritik!

Vad som jag blir smått fundersam kring och vill därför passa på att fråga dig. Kommer du att gå helt över till din hemsida i framtiden och släppa den här bloggen och blogga på hemsidan istället?

Kram från en trogen följare och en som gärna vill lämna spår efter sig och ge dig feedback!

Svar: Det är trist när inte bloggen funkar, men nu verkar det som om allt fungerar igen, bara mina inlägg med Lottizdays som inte funkar, men snart får jag förhoppningsvis domänen fri igen så jag kan köpa den privat istället och då löser sig ju allt igen.
Jag såg det där med hemsidan att det var facebook. Förstår dock inte varför jag skulle ta illa upp för att du nämner det? Klart som korvspa att alla inte vill ha sina efternamn etc med på nätet hur som helst. Jag vet dock inte hur man ändrar. Bloggen på hemsidan ska dock fungera som en kanal för fotograferingen så där tänker jag lägga upp bara sånt som rör fotograferingen. Ett sätt för att locka nya kunder så småningom. Så nej den vanliga bloggen kommer inte hamna där sen. Vill ha en renodlad blogg som denna, men är inte längre nöjd med denna bloggportal så fundear på att byta och sen är jag lite i tankarna om jag ska sätta lås på bloggen så bara de som har lösenord läser den. Men jag vet inte känner att det begränsar mig, vill ju synas lite också ;-). Men de som följer mig på bloglovin ska förhoppningsvis inte påverkas av mitt val då jag tänkte flytta över så alla följare följer med. Det ska gå att göra så om man tar hjälp av bloglovin. Men jag är inte där än så får se när det blir och vart jag hamnar. Hoppas det var svar på frågan :-D
Lottiz Törnqvist

2015-02-05 / 12:50:29

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback