Försökte fotografera stjärnor!

 
 
 
Det är knappt att jag vågar visa dessa bilder. Men jag gör det ändå. Hur som helst i helgen har det varit klarblå himmel och extra många stjärnfall har skvallrats om att man ska kunna se. Därför tänkte jag att det var dags att äntligen försöka sig på det där med stjärnfotografering. Högt ISO och lång slutartid förstår jag är ett måste och även att det gärna inte bör finnas så många ljuskällor runt omkring som kan förstöra, men annars har jag ingen aning om hur man fotograferar stjärnorna.
 
Nåväl det blev stativ och sen försöka ställa in rätt. Men där gick jag bet. Jag missade nämligen att få in fokuset rätt så det hamnade någonstans emellan träden och stjärnorna och gav en bild som inte alls blev särskild okej. Nästa sak var att mitt objektiv 50 mm var helt fel och jag fick inte motivet såsom jag ville. Ska man fotografera stjärnor tycker jag man ska ha med både natur och himmel och det var minst sagt svårt med ett 50mm och den plats jag stod på. Bilderna blev dessutom helt fel inställda upptäckte jag i efterhand då jag kikade på dem dagen efter och de blev alldeles för mörka. Så nej det här var inte riktigt min grej. Nästa gång jag gör ett försök får bli när jag har ett annat objektiv och så får jag försöka läsa lite mer om hur man gör.
 
Kanske finns någon expert bland läsarna som vet precis hur man gör? I så fall får du gärna dela med dig.


sandra - 3 barns mamma <3

Wow!!!! Jösses vilken himmel ni hade hos er. kan inte minnas när jag såg så många stjärnor på riktigt. Måste ha känts helt magiskt? Älskar första bilden, ska du veta. Får upp minnen från en barn bok, då en figur från boken sitter på taket under en stjärnklar natt och pratar med sin mormor uppe i himlen. Får så fina minnen utav den boken från din bild.
Man ser stjärn teckena så bra i alla 3 bilderna. Kan dock ej vad de heter. Men de är vackra. Tycker att du tog jätte bra bilder. Himlen är svår att fota. man glömmer lätt bort att allt där uppe rör på sig samtidigt som vi (jorden) rör på oss. Men jag vill minnas att jag läste i någon foto bok om att natt tid skulle man tänka på att utomhus ljuset inte är vitt längre och så skulle man utgå ifrån blått ljus och något mer. Var länge sedan jag läste det och vet inte alls när jag fotade på kvällen utomhus senast :S
Kramar!!!

Svar: Tack så himla fina ord <3
Lottiz Törnqvist

2015-08-22 / 14:31:44
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se
Ann-Ki

Trots att du inte är riktigt nöjd med ditt fotoprojekt stjärnfotografering, tycker jag att det ändå blev fina foto.

2015-08-31 / 19:19:42
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback