Missbruk och förändring!


När jag ser mig själv från i somras inser jag att jag gjort en förändring. Jag ler och skrattar på bilden (fotograf är maken) och i stunden då var jag lycklig. Men något påminner mig om att jag inte mådde helt bra då, likt ett missbruk tröst åt jag och det satte sig på kroppen. Det skvallrade om att jag inte mådde bra. Vikten pekade käpprätt uppåt och jag sket i det fullkomligt. Jag orkade inte bry mig om mig själv.
 
Men när jag förändrade det som inte var bra kom det andra med det, vågen vände. Jag har lång väg att gå, men det går. Det får ta sin tid, det viktigaste är att jag njuter undertiden, att jag mår bra. Mitt matmissbruk kommer alltid finnas där, men det går att hantera det om jag mår bra.
 
Fler som använder maten som tröst?
 
Hoppas annars ni alla njuter av helgen!


Kerstin Ledin

Vilken härlig bild! :-)


Svar: Tack :-D
Lottiz Törnqvist

2014-11-29 / 20:51:03
Emma Grann Fotografi

Det är lätt att använda maten som tröst.. har väl hamnat där jag med... Men en jättehärlig bild!

Svar: Ja det är jätte lätt och det är väl som andra missbrukare att man måste alltid tänka sig för så man inte får återfall.
Lottiz Törnqvist

2014-11-29 / 21:20:50
BLOGG: http://emmagrannfotografi.blogg.se
Din man

Ja älskling det syns stor skillnad från den bilden och det märks på dig att du mår bättre nu och jag älskar dig och stöttar dig i detta puss puss.

Svar: Tack älskling, du är min hjälte, utan dig skulle jag aldrig klara det <3
Lottiz Törnqvist

2014-11-29 / 22:15:25
Camilla

Jag använder tyvärr mat till allt möjligt...tröst, belöning, tristessdödare..osv... :/

Svar: Ja det är samma här. Visst mat är ju så mycket mer en bara mat och överlevnad. Men när maten används så det blir konsekvenser då är det ett missbruk och bara försöka acceptera det och tänka på det så man inte får de där konsekvenserna.
Lottiz Törnqvist

2014-11-30 / 06:19:17
BLOGG: http://radhuslivet.blogg.se
Helen

Jag tycker det är starkt av dig att ändå se dina egna problem och kunna se när du mår bättre / sämre. Jag har lite samma problem för jag förknippar mat med glädje. Jag vill baka och kunna äta kakan, jag vill kunna ha fredagsmys med barnen osv och hittar inga bra alternativ.

Men skönt att du nu känner att du mår bättre.
Kram

Svar: Det finns massor av bra alternativ, man måste bara acceptera att det är annat än vad man är van vid. Sen kan man alltid unna sig lite, men i lagom mängd. Jag har svårt för att ta det i lagom mängd, men det verkar som det funkar nu.
Lottiz Törnqvist

2014-11-30 / 08:29:04
BLOGG: http://stenstromsbloggeria.blogspot.se/
Life of Johanna

lika glada båda två, och jag önskar dig all lycka på vägen. För mig är det tvärtom när jag mår dåligt äter jag inte :(

Ja det är kul och köpa till bebis, men också dyrt :(

Svar: Ja den varianten finns också.
Lottiz Törnqvist

2014-11-30 / 09:31:53
BLOGG: http://lifeofjohanna.se
Elin

Oh ja, jag gör det defintivit. Det här med att "mysa till det" på kvällen är verkligen inte bra. Men det hänger verkligen ihop med mpendet och jag hoppas att min tid som hemmafru ska göra susen för ork och matvanor. Kram

Svar: Jag tyckte det var enklare hemma när man kunde träna också. Men nu när jag jobbar tycker jag istället det är svårare hemma. När jag arbetar planerar jag maten och intaget på ett annat sätt och då blir det lättare.
Lottiz Törnqvist

2014-11-30 / 12:56:34
BLOGG: http://arvegil.blogg.se
Louise

Jag reagerar på motsatt sätt, slutar äta helt enkelt. Hoppas du får ordning på mat missbruket!

Svar: Ja en del gör ju så med, men jag äter istället. Mat ger lycka inbillar jag mig, men så är det ju inte. Men än så länge känns det som jag har det under kontroll nu.
Lottiz Törnqvist

2014-11-30 / 16:14:05
BLOGG: http://vitmossa.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback