Om att ställa om klockan vid sommartid och vintertid!

Ni har väl ställt om klockan inatt? Eller var det solstolen som skulle ställas fram???????
 
Nej så här är det! Klockan 02:00 inatt slår klockan helt plötsligt klockan 03:00. En  timma försvann lika fort som det tog för dig att släppa den där fisen i sömnen. När du vaknar på morgonen tittar du på klockan och går upp i godan ro om att den inte är så mycket. För att sen sätta igång mobilen och får se att klockan är en hel timma längre en vad du trodde. Du undrar vad som hänt, försöker ändra tillbaka, men så ser du i facebook flödet att det är dags för sommartid. Du muttrar lite över att en timma är borta av den redan bristfälliga tiden, men sen kommer du på att du ju faktiskt fått sovmorgon en hel timma inatt! Solen lyser också och för att inte missa lite sol i ansiktet så hämtar du solstolen och STÄLLER FRAM den och sätter dig en stund och solar. Det passar ju bra eftersom 7 åringen vid frukostbordet tittat ut genom fönstret, tittat på mig och sagt med ett frågande, förvånande ansikte "sommartid, är det verkligen sommar nu mamma?" ja ska det nu vara sommar så får solstolen vara framme igen trots att det inte riktigt ännu ser ut som sommar utomhus. 
 
När du sitter där i solen och njuter så tänker du. Vilken tur att det var en ledig söndag så jag slapp gå upp redan klockan 5 istället för 6. Men de som jobbade natt fick en hel timma gratis, det är nog skönt för dem. De kommande veckorna kommer man fortsätta att tjata om att nu är klockan egentligen bara......för att helt plötsligt ha ställt om dig igen till den nya klockan. Men säg den tid som blir van, snart är det dags igen och då tvingas man att ge tillbaka den där timman man hoppade över under våren  och då får man göra allt baklänges istället.
 
Nu väntar lite fotografering under dagen. Nyföddfoto och gravidfoto står på schemat.


Ann-Ki

En timme hit och en timme dit, vad spelar det för roll. Solen går ju ändå upp och ner som den vill och vi människor kan ingenting göra än att mixtra med våra klockor. Ärligt talat så tänker jag inte så mycket på det där, jag lever här och nu och det känns oavsett vad uret visar. Men vissa människor man möter tycker att detta är så onödigt... hm.. Måste man alltid ha något att klaga över?

Svar: Hehe ja det beror ju på hur man drabbas av klockan när den ställs om. När t ex barnen inte hänger med i sin sovrytm så märks det ju på dem och då är det lätt att bli irriterad på att klockan ställs om. Vaknar de t ex 5 i vanliga fall och man ställer tillbaka klockan så blir det ju mitt i natten de vaknar ist. Men annars lägger jag inte så mycket energi på det heller. Tycker bara det är svårt första dygnet att man ska hålla koll på att ändra tiden och hålla koll på när den ska ändras. Tiden styr ju ändå mycket i vårat liv.
Lottiz Törnqvist

2014-03-30 / 11:03:26
Lena

Gissa att det gick trögt att börja jobba sju imorse.....
Dessutom går jag delad tur, både idag och imorgon!
Ha det gott i solen!
Kram Lena

Svar: Stackare ja du fick ju gå upp en hel timma tidigare. Men man vänjer sig snart till den tappade timmen.
Lottiz Törnqvist

2014-03-30 / 12:38:45
BLOGG: http://lenashagtorp.blogspot.com
sandra - 3 barns mamma <3

Hihi vilken skön text :D här glömde vi totalt bort att det var sommartid idag. Men kom på det tack vare tv'n ;)

Är bökigt det här med byte utav tid tycker jag. Barnen rätrare sig fint men jag hänger aldrig riktigt med.

Svar: Jag brukar behöva några dagar att rätta mig, svårast är dag 1 och 2. Men barnen har ju sina sovtider så de behöver ett tag att vänja om sig. Men den här årstiden är bättre en när man ska tillbaka en timma igen.
Lottiz Törnqvist

2014-03-30 / 14:23:38
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se
Sandra

Skrattar vilken underbar text du skrivit =) barnen har lite jobbigt när klockan ändras en hel timme brukar ta lite tid här innan rutinen fungerar bra igen. Hoppas er dag varit bra

Svar: Hehe jag var tvungen ;-)
Lottiz Törnqvist

2014-03-30 / 16:42:44
BLOGG: http://charmigavardagen.blogg.se
Synskadad fyrabarnsmamma

Hihi detta med klockan hit och klockan dit
Tur så ändras mobilen automatiskt :)
Själv tänker jag inte så mycket på detta... Njuter nu av ljuset som har varit under en längre tid med eller utan sol
kramar

Svar: Ljuset är underbart och idag blev det ljust extra länge tack vare omställningen. Ja tur mobilen ändras automatiskt.
Lottiz Törnqvist

2014-03-30 / 18:15:52
BLOGG: http://carinasnilssons.blogg.se
sandra - 3 barns mamma <3

Håller med om att det är lättare att ställa om sig inför ljusare tider. Man blir lite pigare, tycker jag.

Svar: Ja så är det :-D
Lottiz Törnqvist

2014-04-02 / 19:55:34
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback