En bilsemester från barndomen och vår dröm semester!

 

Mina somrar som barn ägnades mestadels på en campingplats där vi låg på säsong. Någon längre bilsemestrar än hit minns jag därför inte mer en några sekvenser från en bilresa då vi skulle åka till Ystad och ön Bornholm i Danmark. Det var en av de längre bilresorna jag varit med om. Det var så tråkigt att åka bil och förväntningarna gjorde inte bilresan kortare. Men de små stopp vi gjorde på vägen var roliga. Att få bilgodis eller hitta bilspel på en del mackar var sådant som fick tiden i bilen att bli lite roligare. På den tiden fanns ju inte heller surfplattor och dvd filmer så man fick roa sig med tidningar och böcker istället. 
 
Mina minnen från Bornholm är att det är oerhört vackert där. Vi besökte en jättefin sandstrand bland annat och sanden på den stranden var sådär härligt len att jag en idag kan förnimma känslan mellan tårna. Jag minns också att där fanns mycket folk i rörelse och att vi stannade på en restaurang och åt pölse. Så mycket mer än så minns jag inte av resan så därför finns inte så mycket mer att berätta.
 
 
Men bilresan till vår campingplats finns det desto mer minnen ifrån. Och mina sommrar där ute i skärgården. Oftast åkte vi hela den sträckan på dryga två timmar i ett svep, men ibland stannade vi till vid en kiosk och åt glass. Det var mysigt. Annars var inte själva bilfarandet så roligt. Jag hade en speciell sten på vår bilfärd som jag alltid letade efter för när jag såg den visste jag att det inte var långt kvar. Stenen fascinerar mig än idag. En sten där ett träd vuxit upp mitt i stenen och klyft den på mitten.
 
Husvagnslivet älskade jag. Enkelheten. Vi badade i sjön när vi ville, vi kunde gå till bryggan och fiska när vi ville. Campingen hittade på roliga aktiviteter som tipspromenad, disco, filmvisning och liknande. Det fanns midsommarfirande och långborden vi hade då och se alla vuxnas tjoande medan vi barn hade svårt att sitta stilla lika länge som dem. Vi åkte båt, ut till öar och solade och badade. Gick bort till den lilla minibyn, åt glass där ibland, spelade golf eller åt på restaurangen. Helt underbart och man hade aldrig tråkigt.
 
På den tiden användes inte kameran lika flitigt så alla minnen jag har finns inte på bild tyvärr. Måste därför slå ett slag för att använda kameran flitigt. Med dagens digitala värld finns ingen ursäkt för att dokumentera sin semester och få många bra bilder därifrån. En liten parantes sådär från en fototokig mamma ;-). Men minnena som finns i mitt inre är härliga och djupt bevarade och det är också därför jag älskar vår årliga vecka på Öland så mycket och få se sina barns glädje när de får uppleva det livet är härligt.
 
 
Sedan jag själv blev mamma har det blivit många bilresor och får vi välja så är det just bilresor vi väljer med barnen. Mestadels har vi fart omkring i Sverige, men år 2010 tog vi första steget och åkte med Stena Line över till Danmark och besökte Legoland. Ett drömresemål som vi haft och resan dit var helt underbar. Att få uppleva Danmark och att få uppleva en sådan fantastiskt park som Legoland var för både barn och vuxna en dröm.
 
Danmark är en barnvänlig stad och på campingen vi bodde fanns förutom massor av lekparker också anpassade toaletter för barnens höjd. Det var en stor upplevelse för barnen som tyckte det var riktigt roligt att få gå på toaletten när de var i precis rätt höjd för dem.
 
 
 
Eftersom vi i den här familjen älskar att åka karuseller består många av våra drömresemål till sådana ställen. Drömmen att resa tillbaka till Danmark och besöka Legoland igen har funnits där och i år kommer den äntligen gå i uppfyllelse igen. Denna gång kommer vi bo på Lalandia. Då får vi också chansen att utforska Aquadome tillsammans som familj för första gången. För badkrukor bor det inte heller några hos oss, eller kanske jag då om vattnet är för kallt, men det är det inte inne på Aguadome då det är tropisk värme och 28 grader i vattnet. Helt i min smak. Och på tal om tropisk värme finns där också en dröm att få besöka ett sådant land. Fånga vackra sandstränder, spännande natur, berg och äventyr med min kamera tillsammans med familjen. Men den drömmen är än så länge långt borta, men en dag går den förhoppningsvis i uppfyllelse.
 
Ett annat drömresemål vi har är att åka till Tyskland och besöka HansaPark hela familjen. Jag tittade även på det förra året efter att ha snubblat över parken av en slump, men eftersom Alicia fick åka till Legoland med mig förra året ville syskonen att vi skulle åka dit detta år. Men Tyskland och Hansa Park finns förhoppnings kvar och väntar på oss där inför framtiden. Så vi kommer säkerligen dit också en dag, Jag har i alla fall visat bilder från parken och frågat familjen vad de tycker och alla "wow", "dit vill vi åka" nästan i mun på varandra betyder att min egna tanke om parken stämmer överens med vad övriga familjen tycker. Fast jag hade inte förväntat mig något annat då jag känner min familj ;-). Får se när vi får möjligheten att besöka parken. Förhoppningsvis inom en snar framtid. Tyskland är ett land jag aldrig tidigare besökt så det vore roligt att få uppleva landet.
 
Som jag nämnde i tidigare inlägg drömmer jag ju också om att få vinna bloggbussen goes bilsemester och få besöka Tyskland redan i år tillsammans med min stora son. Det där med att kunna få en möjlighet att ge ett barn egentid under en resa är något som aldrig händer, nästan aldrig iaf ;-) Och eftersom resan går till Tyskland, men med destinationer som jag inte förut hört talas om så vore det extra spännande att få vinna. Tyskland har ju så mycket mer att erbjuda en HansaPark. Kanske finner vi ett nytt resemål för familjen? Destinationerna är Ozeaneum (Årets europeiska museum 2010), det häftiga badlandet HanseDom, en riktigt cool skogsklätterpark samt Rügens vackra stränder. Det skulle sonen älska och tänk vilka underbara bilder jag skulle kunna fånga från dessa platser. Det finns ju som bekant flera sätt att roa sig på och att kombinera fotograferingen är ju ett extra plus ;-). Jag kan bara hålla tummarna att den drömmen går i uppfyllelse.
 
Till sist har jag en fråga till er. Vad vill ni ha för semester?


ullie

åhh min högsta önskan nu är att resa till cypern i gen !! ska ju ha min första sem på tre år men inget planerat då maken mest jobbar . men önskan är sååå stor . bara penngar som fattas me ha ha måste man ha det eller??
Va oxå på campingplats säsong i halmstad stor förväntan jämt vilka kompisar som skulle va där. . mor o far har husv kvar där så får se om det blir någgon natt kanske i år

Svar: Ja det där med pengar styr ju en hel del. Vi drömmer också om utlandsresor, men det är för mycket pengar för våran plånbok, men jag tror det inte är lång tid kvar innan vi lyckats spara till den drömmen.
Lottiz Törnqvist

2014-06-14 / 23:59:08
BLOGG: http://weberskold.blogg.se
Fru Eriksson

Oooo...Semesterminnen är såå mysiga ...
/Kram

Svar: Ja det är härligt.
Lottiz Törnqvist

2014-06-15 / 00:16:01
BLOGG: http://frunsblogg.blogspot.se/
Elin

Jag drömmer om Nya Zeeland mer än något annat. Denna underbara varierande natur, och så få besöka inspelningsplatsen till LotR och the Hobbit. Kram

Svar: Det är också ett land jag inte tänkt på. Låter underbart med växlande natur. Perfekt för en fotogalning som dig och mig ;-)
Lottiz Törnqvist

2014-06-15 / 01:00:09
BLOGG: http://arvegil.blogg.se
Ann-Ki

Jag har väl haft tur när jag växte upp att ha en fotograferande pappa, så en del fotominnen har jag. Innan jag började grundskolan hade inte vår familj så många resande semestrar. Min mamma var hemmafru, så kassan räckte väl inte riktigt till och sen så tog min mamma körkort när jag var i tio års åldern. Min önskesemester är att åka till Malta tillsammans med min pojkvän. Han har verkligen blivit förtjust i Malta och jag har blivit inspirerad. Men det får vi nog lägga till framtiden... Har en kroniskt sjuk hund som behöver mycket närvarande tillsyn, därför är det svårt att bege sig iväg på resande fot. Min senaste semester "lever jag på" än i dag och minns och tittar på en hel bunke foto. Tillsammans med båda mina döttrar och min mamma åkte vi på semester till Lanzarote och det var på hösten 2003.

Svar: Ja du har tur som hade en pappa som fotograferade. Alla familjer får ju inte samma möjligheter och vi var nog inte den rikaste familjen heller. Åkte aldrig utomlands eller så och fortfarande har jag inte haft råd med det så den drömmen finns också. Men jag tror den kommer så jag fortsätter drömma. Malta låter underbart, har kikat på det landet förut. En sådan solsemester skulle jag definitivt kunna tämka mig.
Lottiz Törnqvist

2014-06-15 / 07:36:56
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se
Madelein

Semester är kul! Jag brukar ha 5-600 bilder med hem jag :P

Svar: Hehe ja det brukar ju bli ett par bilder efter semestern, det är samma här, men undrar om det räcker med 500-600 jag tror det blir ännu fler ;-)
Lottiz Törnqvist

2014-06-15 / 12:14:11
BLOGG: http://madelein.se
Life of Johanna

Så härliga bilder. och minnen är vackert, synd inte man har bild på alla ifall minner skulle svika en

Svar: Tack. Javisst är det synd, men det är bara göra det bättre till nästa generation. Jag är iaf glad att det finns bilder på mig från min barndom.
Lottiz Törnqvist

2014-06-15 / 14:48:30
BLOGG: http://lifeofjohanna.se
Jenny

Jag åker gärna till Polen och utforskar. Jag har tänkt på det i 2-3 somrar, men blir aldrig att vi tar oss ditåt. Det är min önskan, men först gör vi Rhodos i augusti.
Försten så hoppas jag att du vinne rmed din fina resehistoria.

Svar: Polen lät också spännande att utforska. Vi har ju inte varit så mycket utomlands så det finns så mycket där ute i världen som väntar på att få besök av oss ;-). Tack Jenny du är så gullig. Är du inte med själv i år och tävlar?
Lottiz Törnqvist

2014-06-15 / 17:12:29
BLOGG: http://nockinocki.blogg.se
Lena

Semester låter så härligt! Förstår att ni längtar till Legoland med alla karuseller!!!
Själv längtar jag till havet! Saltvatten, vågor, skaldjur, tångdoft, klippor......
Ha det fint!
Kram Lena

Svar: Semester är härligt och saltvatten, vågor, skaldjur, tångdoft och klippor lät inte helt fel.
Lottiz Törnqvist

2014-06-15 / 20:19:16
BLOGG: http://lenashagtorp.blogspot.com
Marie

Ohh så underbart med semesterminnen och vi åkte också mycket på husvagnssemester då jag var liten, spännande att se vart man hamna var gång =D

Svar: Ja det är underbart med semesterminnen. Och även fast vi inte åkte till så många olika ställen så var jag ändå så lycklig då jag visste hur roligt vi skulle ha där.
Lottiz Törnqvist

2014-06-15 / 21:00:14
BLOGG: http://myflowergirl.blogg.se
Hanna - Min vardag som trebarnsmamma

Mitt drömresemål är New York. Dit ska jag någon dag!

Svar: Storstaden skulle också vara roligt att besöka, men tror det får bli någon gång när jag är äldre då jag inbillar mig det är lättare i en storstad utan barn att hålla koll på?
Lottiz Törnqvist

2014-06-15 / 23:16:42
BLOGG: http://hannafialotta.blogg.se
Sandra - 3 barns mamma <3

Min dröm semester är att få åka till Nepal och bo med någon mysig familj i bergen och ta del utav deras vardag där samt att få njuta lite utav vacker bergs utsikt.

Svar: Det lät som en härlig resa. Nepal har jag inte ens funderat på, men nu blev jag sugen på att läsa lite mer om det, att fota bland berg lät ju inte helt fel ;-)
Lottiz Törnqvist

2014-06-17 / 10:16:44
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se
sandra - 3 barns mamma <3

Eller hur :) Nepal är ju inte direkt det första alla tänker på att besöka på semestern. Men mitt bland bergen finns det sagolika miljöer som jag gett mig tussan på att få se en eller två gånger under mitt liv :)

Svar: Det kommer du få göra, drömmar är till för att uppfyllas :-D
Lottiz Törnqvist

2014-06-25 / 19:34:50
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback