Svalkande sommarlekar - Vattenexperiment

 
 

Jag fortsätter på mitt tema svalkande sommarlekar eftersom detta varit årets varmaste sommar på väldigt länge känns det passande. Idag tänkte jag tipsa om en svalkande sommarlek som också går i vattnets tecken. Det känns som det är vattnet som svalkar mest dessa dagar så jag försöker få barnen att vara blöta stor del av dagen så de håller sig svala.
 
Vattenexperiment är dagens lek. Du behöver en balja med vatten och sen tager du vad du haver. Med andra ord en nästan gratis aktivtet som passar perfekt för lata dagar hemma.
 
Jag har använt olika petflaskor som jag lagt i tomma, fyllda med vatten eller den mest populära en petflaska som jag gjort små hål i med en spik. Varför stannar vattnet kvar i flaskan när den i vattnet, men åker ut när den är ovan vattnet. Det har barnen fått klura på.. Detta tillsammans med ballonger som är fyllda med luft, vatten eller både och. Vi har även haft plankor i och skruvar. Som sagt man kan ta vad som helst. Har man inget inne finns massor i naturen att använda t ex kottar, stenar, pinnar. Vad sjunker och vad sjunker inte? Låt barnen hitta egna saker och prova så kan de berätta sen vad som hände och varför de tror att det flöt/sjönk!
 
Har du något roligt vattenexperiment att dela med dig av?
 
Tips 1 av svalkande sommarlekar hittar du HÄR.