Fototips - Kamera app!

 
Ovan ser ni några Instagram bilder. Bilderna är tagna med mobilkameran (Iphone 4.0).
 
Oftast ser många sig blind på vilken slags kamera man har, men faktum är att man kan ta väldigt fina bilder enbart med hjälp av en smartphone. Jag har sett flera riktigt fina bilder på Instagram tagna med en Iphone eller Android. Allt beror ju på hur du själv väljer att dina bilder ska se ut när du tar själva bilden och efter att du redigerat bilden.
 
Förutom att den som håller i kameran bestämmer vilken vinkel, komposition, motiv etc. som bilden ska ha så finns det vissa appar som kan underlätta själva kvalitén eller skärpan i bilden. Jag tänkte därför tipsa om min favoritapp som jag inte klarar mig utan i smartphonen. Den använder jag nästintill alltid till bilderna jag fotar med smartphonen. 
 
För att få bästa möjliga kvalité i bilden använder jag alltid kamerans vanliga app. Det gäller oavsett om jag ska lägga ut bilden på Instagram eller inte. När jag sen tagit bilden går jag till Camera 360 som Appen jag använder heter. Den är guld värd och det finns massor av olika funktioner att använda sig av.
 
 
 
 
Appen är gratis så det kostar inget att iaf prova den. Inne i Appen kan du bland annat ändra till HDR, skapa spännande effekter på himlen, ändra ljusförhållanden, skapa en mer mjukare ton i ansiktet på porträttbilder etc.
 
När jag gjort min redigering i Appen exporterar jag den vidare till mappen där jag sparar smartphonens alla bilder. Sen brukar jag ladda upp den på Instagram eller vart jag nu vill ha den. Och jag är faktiskt mycket mera nöjd med bilderna efter denna redigering än vad jag är utan. Så ibland kan det vara värt att göra det där lilla extra för att få bilden att bli åtminstone liiite bättre.
 
Prova gärna och säg vad ni tycker sen om Appen. Alltid roligt att få höra om fler blir lika nöjd som jag.


Helen

Jättefina bilder. Och som du säger så ligger ju största konsten i ett fint kort i själva kompositionen.
Måste prova den appen, Tack för tips.
Ha en fin valborg
Kram

Svar: Tack, ja kameran är inte allt. Säg gärna vad du tycker sen om Appen :-D
Lottiz Törnqvist

2014-04-30 / 08:24:11
BLOGG: http://stenstromsbloggeria.blogspot.se/
nathalie - mamma till charlie <3

tack för tipset om appen! jag använder snapseed, men denna ska jag ladda ned också.

Svar: Tack för tips själv, ska spana in vad snapseed är för något.
Lottiz Törnqvist

2014-04-30 / 09:03:49
BLOGG: http://livetomyarp.com
ullie

ska kanske testas :)
Ha en fin valborg och 1 maj kramizar

Svar: Det tycker ju du ska :-D
Lottiz Törnqvist

2014-04-30 / 11:40:14
BLOGG: http://weberskold.blogg.se
Ann-Ki

Blev först lite förvånad över att du gillar att fotografera med din mobil. För har med en sån kanonbra kamera som du, finns det kanske risk att man ställer större kvar på sina fotoresultat. Själv fotograferar jag inte nämnvärt mycket med min mobil, har faktiskt inte tänkt så mycket på det.

Svar: Återigen det sitter inte bara i kameran för hur ett fotografi blir, allt handlar inte om kvalité för mig utan mycket är känslan och min stora kamera kan jag inte ha med mig överallt såsom på jobbet, på väg från och till dagis etc. Då är det perfekt att ha smartphonen för att fånga ett ögonblick man gärna vill fånga. Och man kan få bra bilder som man kan känna sig nöjd med där igenom också. Som vanliga vardagsbilder, webbilder kan de duga alldeles utmärkt. Visst kvalitén i bilden är inte densamma och jag an tänka när jag använder den att tänk om man hade andra kameran med just där då. Men det jag vill säga är att själva redigeringen kan göra bilden bättre så man iaf känner sig lite mer nöjd med sin smartphones foton. Tycker det var ett bra tips att delge så de som inte har en dyr kamera kan använda sig av för att iaf få lite bättre bilder.
Lottiz Törnqvist

2014-04-30 / 16:34:55
Sandra

Tack för tipset! :-)
Måste jag prova!

Kram

Svar: Det tycker jag absolut du ska testa.
Lottiz Törnqvist

2014-04-30 / 21:54:16
BLOGG: http://www.lillapingvin.blogg.se
Ann-Ki

Hm... känns lite som att jag blev misstolkad. Visst är detta ett bra tips du kommer med, alla har ingen systemkamera och det är väl naturligt att vilja dela med sig av sina upptäckter. Att släpa runt på en stor kamera har såklart sina nackdelar. Att plåta med sin mobil är lätt, smidigt och enkelt. Men som sagt, jag har inte själv utforskat detta. Skulle gärna vilja prova! Men jag har ingen internetdelning på min mobil och vet inte hur man gör för att ladda ner appen då...

Svar: Det sista förstod jag inte i din förgående kommentar annars var jag nog med, men jag kände mest att jag ville förklara hur jag tänkte. Hoppas du hittar nåt sätt att ladda ned Appen om du vill prova. Har du någon annan med mobil och internet så finns en delarfunktion för internetanslutning som man kan använda tillfälligt så du med får internet, kanske skulle funka?
Lottiz Törnqvist

2014-05-01 / 11:57:01
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se
Theresa

Den ska jag nog ladda ner! Jag använder min mobilkamera väääldigt ofta, nästan alla bilder på min blogg är tagna med mobilen. Jag är himla nöjd med min Samsung s4 med 13 megapixelkamera och alla grejer som går att göra med fotona där! Dels ändra till svartvitt, sephia osv men också retuschera - ta bort finnar, få större mun och större ögon! Det sista har jag dock inte sparat någon bild med och använder inte alls, men det finns! ;-) Men appar är ju roliga så jag ska nog testa! Kram

Svar: Vad roligt det lät med att kunna göra större mun etc. Tänk vad mycket man kan leka med om man har massor av olika redskap. Jag har ett till program jag gillar med solar, måne etc som också är roliga att lägga dit på en del bilder,
Lottiz Törnqvist

2014-05-01 / 15:52:35
BLOGG: http://mammaT.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback