Fototips - Kamera app!

 
Ovan ser ni några Instagram bilder. Bilderna är tagna med mobilkameran (Iphone 4.0).
 
Oftast ser många sig blind på vilken slags kamera man har, men faktum är att man kan ta väldigt fina bilder enbart med hjälp av en smartphone. Jag har sett flera riktigt fina bilder på Instagram tagna med en Iphone eller Android. Allt beror ju på hur du själv väljer att dina bilder ska se ut när du tar själva bilden och efter att du redigerat bilden.
 
Förutom att den som håller i kameran bestämmer vilken vinkel, komposition, motiv etc. som bilden ska ha så finns det vissa appar som kan underlätta själva kvalitén eller skärpan i bilden. Jag tänkte därför tipsa om min favoritapp som jag inte klarar mig utan i smartphonen. Den använder jag nästintill alltid till bilderna jag fotar med smartphonen. 
 
För att få bästa möjliga kvalité i bilden använder jag alltid kamerans vanliga app. Det gäller oavsett om jag ska lägga ut bilden på Instagram eller inte. När jag sen tagit bilden går jag till Camera 360 som Appen jag använder heter. Den är guld värd och det finns massor av olika funktioner att använda sig av.
 
 
 
 
Appen är gratis så det kostar inget att iaf prova den. Inne i Appen kan du bland annat ändra till HDR, skapa spännande effekter på himlen, ändra ljusförhållanden, skapa en mer mjukare ton i ansiktet på porträttbilder etc.
 
När jag gjort min redigering i Appen exporterar jag den vidare till mappen där jag sparar smartphonens alla bilder. Sen brukar jag ladda upp den på Instagram eller vart jag nu vill ha den. Och jag är faktiskt mycket mera nöjd med bilderna efter denna redigering än vad jag är utan. Så ibland kan det vara värt att göra det där lilla extra för att få bilden att bli åtminstone liiite bättre.
 
Prova gärna och säg vad ni tycker sen om Appen. Alltid roligt att få höra om fler blir lika nöjd som jag.