Påsklov på Kolmårdensdjurpark!

 Nyfiken på fler bilder från Kolmårdens djurpark? Klicka då HÄR.
 
För er som inte redan listat ut vart vi var igår så kan jag berätta att vi var på Kolmårdens djurpark. Där har de påsklovs öppet hela påsklovet. Vi valde att åka just under påskhelgen så maken kunde följa med. Och väl i parken mötte vi upp en av mina närmsta vänninnor och hennes familj. Super skoj. Och vädret var på topp hela dagen. Lite svårare för mig att fota då bara, då det lätt blir blandljus och då får kameran svårare att få bra bilder. Men annars var det helt underbart med solande strålar mot sin kind.
 
Djuren i parken verkade njuta av vårsolen och vissa skyggare djur hade kikat fram som vargarna t ex. Det är inte ofta jag ser dem, men idag fick vi en glimt av dem. Tyvärr kan jag inte låta bli att tänka på den tragedi som hände förra året när jag ser vargarna. Då en ung kvinna förolyckades i vargburen. Det var nästan så jag kände kvinnans närvaro när jag stod där och tittade. Väldigt tragiskt och jag lider med de anhöriga som förlorade någon nära, kan tänka mig hur mycket de måste sakna henne.
 
 
Men nu ska jag inte berätta om de tankarna som följde med mig utan visa lite bilder från dagen.
 
Först och främst började vi med att gå på påskjakt i parken. Längs med vägen i parken hade små gåtor lämnats som barnen skulle lösa. Dessa bestod av djurrelaterade frågor. Vi skulle gissa vems bajset tillhörde, vems päls det var, vems ägg osv. Och när de hade svaret stod där en bokstav som sedan skulle bilda ett hemligt ord och som de sen skulle viska till påskharen.
 
Jag kom på ordet redan efter första bokstaven. Jag höll tyst, men visade med en snabel det jag trodde och barnen var snabba och säga vilket ord det var, hehe. Sen speglades väl lite våra svar av vilket ord vi trodde det var, haha.
 
 
Mitt favorit stopp blev vid getterna. Där hade små killingar fötts. De kan verkligen inte ha varit gamla. Lite rangliga på benen och min vän såg att en av dem hade en navelstump kvar. Super söta och lena. Hade mer en gärna stannat där resten av dagen. Men barnen ville vidare.
 
 
Att djuren njöt av sol och barkmat som börjat komma fram gick inte att ta misste på.
 
 
Även tigrarna fick jag en närbild på idag.
 
 
Medan jag var intresserad av tigrarna roade sig alla våra grabbar (utom de två vuxna och den ena bebisen då förstås) med att klättra i en bil och låtsas att de körde runt. Jag tror de okuperade hela jeepen faktiskt och några andra barn försökte febrilt hänga med i deras färd ;-).
 
 
Ett par till soldyrkare som loppar sig i solen. Och äntligen förstår jag uttrycket "klubbad som en säl".
 
 
Som sagt njutning på hög nivå. Vet inte om sälen försökte sukta mig lite extra till och med. "Se här, jag njuter, det är sol och det är skönt, uuuunderbart"....
 
 
En del verkade tycka det var tröttsamt med påskfirande. Eller om det gick vilt till igår? Trötta var de iaf.
 
Enzo har vuxit till sig riktigt ordentligt och äter en apelsin som verkar något sur, av minen att dömma eller om det är en mördarblick mot mig att jag ska akta mig för det här är hans mat!
 
Vidare till aphuset och där kom vi precis lagom till matningen. Massor av folk, men vi försökte tränga oss fram för att se något.
 
 
 
Sen till slut kom vi äntligen till påskharen. Barnen lämnade lösenordet och fick en varsin godispåse. Jag övervägde om jag med skulle gå och viska det hemliga ordet till påskharen, men jag fegade ur eftersom ingen annan vuxen gick fram. Som tur var fick jag smaka några godbitar av barnen ;-).
 
 
En liten mjuk påskkram.
 
 
Även surikaterna fick fira påsk. Små söta gula kycklingar var deras middag! För mig tillhör dem påsken på ett helt annat sätt, men vi är ju alla olika.
 
Sen blev det lite lek i lekparken innan vi begav oss hem till min väninna där nästa lilla minizoo väntade. Med tre kaniner, två marsin, massor av fiskar och ett helt gäng med små huliganer väldigt lika shimpanser kan det ju inte bli annat! (Fyra stycken huliganer stod vi dock själva för).
 
Tack vännen för en mycket lyckad dag.