Geocaching

 Det var flera av er som skrev att ni inte hört talas om Geocaching förut så därför tänkte jag göra ett helt eget inlägg om det. Faktum är att jag själv inte visste vad detta var förens jag frågade min vän vad det var för något hon roade sig med och nämnde om och om igen.
 
Jag fick mitt svar i ett alldeles eget inlägg i hennes blogg. Hennes förklaring kan du läsa HÄR och den är nog utförligare en vad min kommer bli då jag som sagt  var med om det här för första gången i måndags.
 

Vi började vårat letande genom att se på vännens smartphone via en app vart det fanns en skatt i närheten. Jag visste precis vilken plats det var som visades på kartan och sa att det där är nära där vi bor. 
 
Vi traskade därför dit och när vi kom dit var det bara att börja leta. Jag fastnade vid vattnet och knäppte några bilder medan de andra letade, men efter några minuter gick jag efter och frågade om de hittat något vilket de inte gjort. Precis då där jag stod såg jag en påse ligga med en liten låda i. Funderade på om det kanske var detta som skulle vara skatten och frågade lite försiktigt hur den såg ut. Sa att då kanske det är det jag ser och tog upp den.
 

Mycket riktigt visade det sig vara skatten och det var jag som hittade den. Nybörjartur kanske?
 

Tydligen ska det ligga ett sådant här kort i varje skatt man hittar tillsammans med en loggbok och ibland också en liten skatt. Är man allra först att hitta skatten kan man ha sådan tur att det finns en trisslott där i eller kanske något annat lite exklusivare berättade våra vänner för oss.
 
På kortet stod denna information vilket ger lite mer om vad Geocaching är för något:

"Geocaching är en världsomspännande skattjakt där utövarna letar efter gömda skatter med hjälp av en GPS eller smartphone med geocache-app. Genom att registrera dig på geocaching.com får du tillgång till koordinater och ledtrådar som leder fram till skatterna. Burken du hittat är alltså en skatt.

Oavsett om du är en geocachbesökare  eller ramlat på cachen av misstag ber vi dig lämna allt på exakt samma sätt som du hittade det. Men innan du lägger tillbaka catchen får du gärna skriva något i loggboken. Vill du får du också ta med dig något av sakerna från cachen, men se till att lämna något annat i utbyte."

 

Det stod också sist i texten vem som lagt ut denna cachen och det visade sig vara Norrköpings kommun i syfte att få folk att upptäcka fina områden inom kommunen.

 

 

Och i denna catchen fanns små guldpengar i plast och vi tog en som suvenir. Det vi bytte mot var dock bra mycket exklusivare så den som hittar skatten nästa gång blir förhoppningsvis glatt överaskad ;-).
 

Vi avslutade letandet med att stå vid vattenkanten och se ut över vattnet. När jag stod där drogs min blick också upp mot dessa elledningar. Tyckte de gjorde sig som bild när himlen var så molnig och lystet upp av solens strålar.
 
Att geocatcha tyckte jag var väldigt roligt. Man kommer ut i naturen och det var spännande att se vad man hittades för något och om vi ens skulle hitta den.
 
Det är som ett levenade spel där man själv är huvudkaraktären och syftet är att hitta så många geocatchar som möjligt. Jag kan absolut tänka mig att göra detta igen. Det återstår väl att se om jag börjar eller inte. Appen kostade 75 kronor och det var jag inte riktigt beredd på att betala så vill jag börja får jag göra det via hemsidan istället och använda en annan GPS. Möjligen tycker jag det blir för krångligt för att göra och då blir det nog inget. Men vi får se.
 
Hoppas i alla fall ni blev lite klokare nu på vad Geocaching är för något.


soffie

det där låter så himla kul, jag är med i nåt liknande men här letar vi stolpar www.friskakarlstad.se det funkar som orientering och man har en karta där stolparna finns utsatta som man sedan får leta efter jättekul, vilka fina bilder du visar från er tur:)

Svar: Det lät ju också roligt.
Lottiz Törnqvist

2013-07-31 / 21:36:03
BLOGG: http://soffie69.blogg.se
Elin - Photos by Arvegil

Vilket genomförligt och bra inlägg, tack för att du länkade till mig också :) geocaching är roligt, och jag tycker det bara blir roligare och roligare för varje cache man tar. Man får mer och mer inspiration till vilka olika sorters finurliga gömställen alla människor kan hitta på att gömma skatterna på, samtidigt som man upptäcker nya ställen och lär sig lite mer. Vi tycker det är perfekt både hemamvid som en utflykts men också som nu när vi var hos er - att man kommer ut lite mer på orten man besöker. Håller i detta nu på att ladda ner en massa koordinater för att vi ska kunna cacha även på resan upp till Norge och i Stavanger. Jag har cachat i nästan ett år, men tog ett uppehåll över vintern. Än så länge har jag fångat 66 cachar och som sagt, det blir bara roligare. Det finns ca 2 miljoner cachar ute om jag inte minns fel.

Här finns lite mer information också för den som vill djupdyka innan man ger sig ut:

http://www.geocaching.com/guide/

Sist men absolut inte minst. Tack så himla mycket för dessa dagar, för mat och för er enorma gästfrihet och tolerans för att ha en hel familj boendes och brötandes hos er. Vi tycker det alltid är lika roligt att komma och hälsa på er, och det gör vi gärna snart igen.

Många kramar från oss allihopa!

Svar: Tack själv för att ni ville komma. Vi tycker det är superkul att ha er här och ni är så välkomna. Längtar redan tills vi ses igen.
Lottiz Törnqvist

2013-07-31 / 21:57:30
BLOGG: http://arvegil.blogg.se
Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar.

Vad roligt! Det har jag aldrig hört talas om förut! Fast kan hålla med om att appen var lite väl dyr.

Svar: Ja det verkade riktigt skoj. Nej 75 kronor betalar jag inte.
Lottiz Törnqvist

2013-07-31 / 22:20:43
BLOGG: http://hannadidrikson.blogg.se/
Linda

Geocatching håller några av våra vänner på med, och de åker landet över för att hitta nya :) Själva har vi inte det intresset, men kanske när barnen är större!

Tack för din kommentar hos mig! Det är tyvärr inte så ofta som jag tittar in hos dig, men varje gång slås jag av hur fina bilder du tar!
Ha en fin kväll!

Svar: Jaha vad roligt att det finns flera. Jag skulle kunna tänka mig nu redan, barnen tyckte det var roligt också.Tack, kul att du tycker mina bilder är fina .-D
Lottiz Törnqvist

2013-07-31 / 22:51:22
BLOGG: http://www.himmelsblaaogon.blogg.se
Ann-Ki Lindbom

Först och främst blev jag jätteglad när jag titta in på detta inlägget, för första fotot strålar av sån härlig glädje och mina mungipor drog mot mina öronsnibbar. Jag tyckte att du förklarade skattjakten på ett bra sätt och det verkar himla kul!

Svar: Hihi javisst blev det en härlig bild. Hon skulle bara vara med framför kameran hela tiden och gjorde alla möjliga poser.
Lottiz Törnqvist

2013-07-31 / 23:03:11
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se/
Lena

Kul! Vet flera platser där folk letar....
Kram Lena

Svar: Jasså. Du kanske har några i närheten av dig med då ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-07-31 / 23:20:37
BLOGG: http://lenashagtorp.blogspot.com
Angus

Nej vilken rolig grej! skoj med en förklaring, har inte fattat va det är

Svar: Ja jag tyckte det var riktigt roligt. Visste som sagt inte heller vad det var innan jag frågade min vän.
Lottiz Törnqvist

2013-07-31 / 23:55:26
BLOGG: http://angusfoto.blogg.se
Emelie

Så vackra naturbilder! :)
sv: tack! Älskar den verkligen ;)

Svar: Tack :-D
Lottiz Törnqvist

2013-08-01 / 00:05:05
BLOGG: http://nattstad.se/bymelli
maud

hahaha vad kul, jag har då aldrig heller hört talas om denna roliga lek..spännande värre :)

Svar: Ja jag tyckte det var riktigt skoj.
Lottiz Törnqvist

2013-08-01 / 07:23:31
BLOGG: http://maudlove.blogg.se
Maria

nämen lät riktigt roligt! är en av dem som aldrig hört talas om det tidigare :)

sv: ja det ska bli underbart att flytta till hus. åh vad jag kommer längta till nästa vår och sommar!

Svar: Ja det verkar vara många som inte hört talas om det förut.
Lottiz Törnqvist

2013-08-01 / 08:00:06
BLOGG: http://fashionstars.blogg.se
ullie

Gillar Geocaching i massor . vi har hållt på i flera år. Det är ju lite svårt att veta men vi skriver ju om det som att leta skatter. som barnen kallar det. Tycker det är roligt avkopplande o som du säger man kommerut hela familen o är tillsammans :) Bra fritidssysslesättning :)

Svar: Jasså vad roligt att höra att flera spelar det. Får se om jag börjar, men gör jag det vet jag vilka jag kan fråga :-)
Lottiz Törnqvist

2013-08-01 / 11:16:16
BLOGG: http://weberskold.blogg.se
Jessica Högberg

Låter kul!! Ett bra sätt att komma ut och se nya platser... Blir ju lite nyfiken på vad du la i asken... hehe...

Svar: Hehe det förstår jag du blir, men det är hemligt tills den hittas ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-08-01 / 12:06:59
BLOGG: http://lchftrollet.blogg.se/
Sarah

Va kul att du hitta den :)

Svar: Ja det var lite skoj, nybörjartur måste jag haft ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-08-01 / 14:30:24
BLOGG: http://CheerSarah.devote.se
mary

Fina bilder :)

Svar: Tack :-D
Lottiz Törnqvist

2013-08-01 / 16:01:30
BLOGG: http://maryphoto.blogg.se
Aili

geocatching verkar kul! :)

Svar: Jag tyckte det var riktigt roligt.
Lottiz Törnqvist

2013-08-01 / 16:41:23
BLOGG: http://ailis.se
Annelie/ Svart, vitt & rött

Sååå kul!! Jag har aldrig testat det där, men det ser ju superkul ut! Vilken glädje att hitta fram till skatten! Ha det gott!

Svar: Ja det var riktigt roligt så det kan jag tänka mig att göra igen.
Lottiz Törnqvist

2013-08-01 / 22:22:45
BLOGG: http://www.svartvittochrott.blogspot.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback