Geocaching

 Det var flera av er som skrev att ni inte hört talas om Geocaching förut så därför tänkte jag göra ett helt eget inlägg om det. Faktum är att jag själv inte visste vad detta var förens jag frågade min vän vad det var för något hon roade sig med och nämnde om och om igen.
 
Jag fick mitt svar i ett alldeles eget inlägg i hennes blogg. Hennes förklaring kan du läsa HÄR och den är nog utförligare en vad min kommer bli då jag som sagt  var med om det här för första gången i måndags.
 

Vi började vårat letande genom att se på vännens smartphone via en app vart det fanns en skatt i närheten. Jag visste precis vilken plats det var som visades på kartan och sa att det där är nära där vi bor. 
 
Vi traskade därför dit och när vi kom dit var det bara att börja leta. Jag fastnade vid vattnet och knäppte några bilder medan de andra letade, men efter några minuter gick jag efter och frågade om de hittat något vilket de inte gjort. Precis då där jag stod såg jag en påse ligga med en liten låda i. Funderade på om det kanske var detta som skulle vara skatten och frågade lite försiktigt hur den såg ut. Sa att då kanske det är det jag ser och tog upp den.
 

Mycket riktigt visade det sig vara skatten och det var jag som hittade den. Nybörjartur kanske?
 

Tydligen ska det ligga ett sådant här kort i varje skatt man hittar tillsammans med en loggbok och ibland också en liten skatt. Är man allra först att hitta skatten kan man ha sådan tur att det finns en trisslott där i eller kanske något annat lite exklusivare berättade våra vänner för oss.
 
På kortet stod denna information vilket ger lite mer om vad Geocaching är för något:

"Geocaching är en världsomspännande skattjakt där utövarna letar efter gömda skatter med hjälp av en GPS eller smartphone med geocache-app. Genom att registrera dig på geocaching.com får du tillgång till koordinater och ledtrådar som leder fram till skatterna. Burken du hittat är alltså en skatt.

Oavsett om du är en geocachbesökare  eller ramlat på cachen av misstag ber vi dig lämna allt på exakt samma sätt som du hittade det. Men innan du lägger tillbaka catchen får du gärna skriva något i loggboken. Vill du får du också ta med dig något av sakerna från cachen, men se till att lämna något annat i utbyte."

 

Det stod också sist i texten vem som lagt ut denna cachen och det visade sig vara Norrköpings kommun i syfte att få folk att upptäcka fina områden inom kommunen.

 

 

Och i denna catchen fanns små guldpengar i plast och vi tog en som suvenir. Det vi bytte mot var dock bra mycket exklusivare så den som hittar skatten nästa gång blir förhoppningsvis glatt överaskad ;-).
 

Vi avslutade letandet med att stå vid vattenkanten och se ut över vattnet. När jag stod där drogs min blick också upp mot dessa elledningar. Tyckte de gjorde sig som bild när himlen var så molnig och lystet upp av solens strålar.
 
Att geocatcha tyckte jag var väldigt roligt. Man kommer ut i naturen och det var spännande att se vad man hittades för något och om vi ens skulle hitta den.
 
Det är som ett levenade spel där man själv är huvudkaraktären och syftet är att hitta så många geocatchar som möjligt. Jag kan absolut tänka mig att göra detta igen. Det återstår väl att se om jag börjar eller inte. Appen kostade 75 kronor och det var jag inte riktigt beredd på att betala så vill jag börja får jag göra det via hemsidan istället och använda en annan GPS. Möjligen tycker jag det blir för krångligt för att göra och då blir det nog inget. Men vi får se.
 
Hoppas i alla fall ni blev lite klokare nu på vad Geocaching är för något.