Nu är det slut på att bestämma kläder själv till barnen!

 

Vi drog in en sväng till stan idag då barnen hade skrikande behov av nya höstkläder. Nästan varje morgon sedan skolorna startade har det varit gnäll över att kläderna inte duger. Och storsonen har dessutom vuxit flera centimeter under sommaren så alla byxor han hade har blivit korta som shorts åt honom!!!
 
Jag har senaste åren köpt kläder till barnen på klädbytardagar, men efter storlek 128 har det börjat sina med plagg att välja mellan så det har varit svårt att hitta något som passar. Jag har haft tur att storsonen godkänt det jag hittat själv, men nu gick det inte längre, han ville själv välja vilka kläder som skulle inhandlas.
 
Vi lyckades rätt snabbt hitta 3 par byxor från nameit. De satt som gjutet på honom. Och på HM hittade vi sen två tröjor. Kallingar godkänner han bara de vanliga, men nästan överallt finns bara boxershorts, men till slut på KapAhl hittade vi de traditionella kallingarna. Så då var hans garderob uppdaterat. Underbart skönt.
 
I samma veva som storsonen växer som ogräs så har min stora tjej under sommaren totalt ändrat sin klädstil. Eller det började väl lite innan skolavslutningen redan, men nu när sommarkläderna ska på hyllan så lyftes behovet av att ha COOLA kläder fram igen. Alla hennes kläder är ju inte coola enligt henne så hon har nästan inget att ta på sig. Allt detta innebär att hennes välfyllda garderob inte längre kändes så välfylld. Så därför blev det lite shopping för hennes del också. Här hittade vi tre tights, ett par byxor och en tröja på Cubus samt två långärade tröjor och en kortärmad på Lindex. Också superskönt för nu tycker jag hon borde klara sig ett tag på det hon har.
 
Inget köptes på rean och bankkortet kändes lite mindre efter ;-), men vad gör väl det när man ser barnens glädje över deras köp och hur mycket de växer i självförtroendet när de får känna sig extra fina i kläder som de själva fått välja. Och deras val blev ju riktigt bra tycker jag. De passade jätte bra i sina nya kläder.
 
Så nu har väl en ny tid börjat med shoppingturer för de stora barnen. Snart kommer väl nummer tre också och protesterar över mina val, men ett tag till går det nog att locka honom med brorsans och kusinens urväxta kläder! Men visst kan shoppingturerna vara mysiga också bara barnen sköter sig vilket de tyvärr INTE gjorde idag! Retandes och skivande med varandra och i öronen på dem satt någon slags propp för vad vi än sa så lyssnade de inte alls på oss ;-),
 
Eftermiddagen ägnades åt skogen då planerna för dagen blev ändrade. Fick ihop till en kantarell smörgås i alla fall. Några bilder från skogsturen hittar du på Instagram (Lottizdays)


Jag är inte dum i huvudet! jag har aspergers syndrom!

bra smak har den som gillar leopard ialf;)

Svar: Ja det var riktigt snyggt som hon valde.
Lottiz Törnqvist

2013-08-31 / 21:44:56
BLOGG: http://domkallarmighannes.com
ullie

har ja sagt att din header r underbart fin ? =)
usch ja blir tokig på kläder som inte passas eller är för löjliga gud... man blir knäpp när det ska ses över för var dag på kvällen .
ja tyvärr är det väl mest att finna sej i att de ändrar stil o blir större o mamma inte kan bestämma så mycket längre :) kram

Svar: Nej, men nu sa du så tack snälla :-D Jag tycker nog det är skönt att de väljer själva, det enda negativa är att det kostar lite mera nu, men det är sånt man får ta. Sen kommer väl matkontot med stiga när de är i tonåren ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-08-31 / 23:17:39
BLOGG: http://weberskold.blogg.se
Linda

rolgt med shopping

Svar: Ja super skoj :-D
Lottiz Törnqvist

2013-08-31 / 23:36:25
BLOGG: http://www.nattstad.se/Lindalinnros
Jenny

Här är nästan samma sak efter sommaren. Har bara köpt några plagg då det fortfarande är ganska varmt ute..jag fyller på lite nästa löning ;)

Svar: Ja sommaren verkar vara en riktig tillväxtperiod. Här har det blivit så kyligt så vi kunde inte vänta längre.
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 07:26:32
BLOGG: http://nockinocki.blogg.se
♥ Sojka ♥

Nämen det är klart! Man kan aldrig veta förrän man träffats. Det är en helt annan sak! Jag klickar inte med alla och så är det ju. :)

Svar: Nej så är det ju verkligen. Alla är ju olika och man passar med olika människor så är det :-D
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 08:38:28
BLOGG: http://blogg.alltforforaldrar.se/sojka
Ann-Ki Lindbom

Varje ålder har sin intressanta epok. Minns själv den här tiden med mina barn och ibland kunde det uppstå vissa omständliga dialoger om vad som var "inne och var som var ute". Men dom fick oftast de kläder dom önskade om dessa höll sig inom rimliga ekonomiska gränser. Gillade den där tröjan med tigern, är det din dotter som har valt den?

Svar: Hehe ja det där med inne och ute diskuterar min dotter om just nu. Just leopardmönstrat det är inne och cool enligt henne. Så ja det är hon som valt den. Hon förklarade "mamma, det är sådana här kläder jag menar, det är sånt jag vill ha".
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 08:54:39
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se/
Jessica Högberg

Fina kläder har de valt i alla fall!! Viktigt det där i skolan...

Svar: Ja det blev jättefina och de blev också fina även fast de var det innan också. Ja i skolan påverkar barnen varandra helt klart. För ett år sen sa min dotter att hon inte hade fått chans på någon för att hon inte hade coola kläder. Då fik vi ha ett samtal om att kärlek inte sitter i kläderna och att man inte får pojkvän/flickvän på hur kläderna är.
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 09:59:21
BLOGG: http://lchftrollet.blogg.se/
Marlene

Kolla runt på Tradera, lägg på minneslistan och låt barnen välja bort det som inte passar. Det accepterade mina ungar och upptäckte också att man fick massor mer för pengarna :-)

Svar: Det var ett bra tips. Tack!
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 10:32:16
BLOGG: http://fdensammamamman.blogspot.com/
Marie

Ohh tjusiga plagg och då ska väl det duga åt dem ett tag =D

Svar: Ja det får vi hoppas att det gör och att de inte växer som ogräs igen.
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 11:18:32
BLOGG: http://myflowergirl.blogg.se
Sarah

Vilka coola kläder tjejen valde :P

Svar: Javisst var det fina. Och hon klädde så bra i dem.
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 11:20:45
BLOGG: http://CheerSarah.devote.se
Jennie Bergius

Vilken spännande tid! Härligt med barnens egna tankar och tycken :)

Tack snälla, jag blir så glad av att höra att bloggen uppskattas!

Ha en underbar söndag <3 Jennie

Svar: Ja att följa barnen är verkligen spännande. Var ålder har sin tjusning. Varsågod. Att få positiv feedback är alltid roligt :-D
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 12:08:46
BLOGG: http://bergiusjennie.blogspot.se/
Angus

Vad roligt och börja bestämma själv vad man ska ha på sig! :) Kommer ihåg det själv, det va ju superkul.

Svar: Ja och så stora de känns när de börjar vara så medvetna om allt och att man själv får bestämma vissa saker. De växer av det.
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 12:52:48
BLOGG: http://angusfoto.blogg.se
Becka [fotoblogg]

Härligt! & vilken helt underbar header du har fått nu!

Svar: Tack, den får duga så länge tills jag om jag lyckas göra min tanke i huvudet.
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 15:39:18
BLOGG: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Synskadad fyrabarnsmamma

Hihi det där känner jag igen! Mina två äldsta får följa med och välja kläder. Visst värmer det i hjärtat att se barnens förtjusning :) kram på dig Carina

Svar: Ja det är verkligen värmande att se dem. Men man vet ju själv hur man är när man får köpa nytt till sig själv och man hittar ett plagg man verkligen gillar.
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 19:06:39
BLOGG: http://carinasnilssons.blogg.se
Nathalié - Nybliven mamma till Charlie <3

jättefina kläder de valde!

Svar: Javisst blev de fina.
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 22:59:26
BLOGG: http://yarp.blogg.se
Jessica Högberg

Gumman... NU har hon dock coola kläder;)

Svar: Ja nu är hon så nöjd i sina nya kläder :-D
Lottiz Törnqvist

2013-09-04 / 20:01:47
BLOGG: http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback