En billig försäkring!


Mitt dyraste macroobjektiv har varit med om en olycka. Vad som har hänt har jag ingen aning om, men mitt UV-skydd har krossats. Det var min yngsta son som märkte det när vi var i skogen för ett tag sen. Nu fungerade det att fotografera ändå trots den "icke" synliga sprickan.
 
Trots sprickan är jag glad att det inte är mitt objektiv som gått sönder utan bara UV-skyddet. En billig försökring att införskaffa sig för att skydda sitt objektiv. Så nu blir det att leta efter ett nytt så jag kan fortsätta skydda mitt dyrbara oersättliga objektiv.
 
 Använder ni UV-skydd på era objektiv? Om inte se till att skaffa ett det är en billig försäkring!


Ann-Ki Lindbom

Tur i oturen kan man kanske uttrycka det hela!
Jag har ingen sån fin och bra kamera som du...
Det är en dyr "hobby" att ha fotografering som sitt intresse. Förr hade jag systemkamera, på den "gamla goda tiden" innan digitalkameran kom ut på marknaden.

Svar: Ja det var verkligen otur. Och när jag inte heller vet vad som hänt. Ja tyvärr är hobbyn man valt (eller valde och valde, det var det som jag fastnade för) dyr. Men jag försöker tänka att den är min terapi vän och hur mycket annat jag spar in på såsom piller och psykolog kontakter med min terapi vän med min sida ;-).
Lottiz Törnqvist

2013-08-31 / 18:23:03
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se/
Jag är inte dum i huvudet! jag har aspergers syndrom!

jag har alltid de och är väldigt glad för att jag hade de när jag fota speedway och fick stenskott:P billig försäkring ja tack!

Svar: Oj stenskott lät inget skoj. Men då är man glad att man haft UV-skydd på. Blir ju mycket billigare att köpa nytt en ett objektiv.
Lottiz Törnqvist

2013-08-31 / 18:26:32
BLOGG: http://domkallarmighannes.com
Angus

Åh fick panik när jag såg bilden! Jag använder oxå uv skydd på samtliga objektiv :)

Svar: Bra då är du försäkrad. Hade detta varit på själva objektivet hade jag gråtit stora floder.
Lottiz Törnqvist

2013-08-31 / 19:12:01
BLOGG: http://angusfoto.blogg.se
Marie

Otrolig tur att det var linsen bara, ett säkert kort att ha, har också sådana på mina objektiv

Svar: Ja det var verkligen tur annars hade det kommit många fula ord ur min mun och massor av stora krokodiltårar. Nu vågar jag inte använda objektivet förens jag köpt ett nytt.
Lottiz Törnqvist

2013-08-31 / 20:26:24
BLOGG: http://myflowergirl.blogg.se
Sofie

ja, jag använder UV-skydd av anledningen att det är en billig försäkring! nu är jag inte lika proffsig som du, utan tar bara bilder ibland och så, men tycker det är en jättebra grej som alla borde använda! har hört att en del säger att det kan förstöra ljuset ibland i bilden och att det kan bli dubbla reflektioner men har aldrig märkt av det.

Svar: Jag tycker du tar fina bilder med. Ljuset tycker jag snarare blir bättre med UVskyddet på, men det där skiljer sig ju från olika linsskydd.
Lottiz Törnqvist

2013-08-31 / 22:45:26
BLOGG: http://www.highvoltage.blogg.se
maud

jisses Amalia ...min mardröm är ju att objektiven förstörs...jag skiftar ju objektiv på mitt kamerahus bara det oroar mig jämt..av och på av och på...måste köpa ett till kamerahus.
Men jag har ett skydd på linsen i alla fall.
Kram

Svar: Ja det med att byta är sånt jag med funderar över, men kameran ska ju hålla för sådant också så det går säkert bra. Bra att du har skydd på linsen :-D
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 06:33:13
BLOGG: http://maudlove.blogg.se
Becka [fotoblogg]

Nej usch :(
sv: Det teét sätter verkligen guldkant på ens vardag, älskar det, hihi. Borde du testa!
Söndagskramar. ♥

Svar: Ja det var inget skoj.
Lottiz Törnqvist

2013-09-01 / 22:14:31
BLOGG: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Elin

Jag har UV-filter på det objektiv jag är mest rädd om - och det har redan blivit räddat en gång tack vare att ett uv-filter tog smällen istället för objektivet. Så jag håller med dig till fullo om att det är en billig och nödvändig försäkring.

Svar: Vid sådana tillfällen är man glad att man har UV-filter och det är nog först då man inser att det verkligen kan hända något.
Lottiz Törnqvist

2013-09-02 / 13:32:49
BLOGG: http://arvegil.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback