Nu är det slut på att bestämma kläder själv till barnen!

 

Vi drog in en sväng till stan idag då barnen hade skrikande behov av nya höstkläder. Nästan varje morgon sedan skolorna startade har det varit gnäll över att kläderna inte duger. Och storsonen har dessutom vuxit flera centimeter under sommaren så alla byxor han hade har blivit korta som shorts åt honom!!!
 
Jag har senaste åren köpt kläder till barnen på klädbytardagar, men efter storlek 128 har det börjat sina med plagg att välja mellan så det har varit svårt att hitta något som passar. Jag har haft tur att storsonen godkänt det jag hittat själv, men nu gick det inte längre, han ville själv välja vilka kläder som skulle inhandlas.
 
Vi lyckades rätt snabbt hitta 3 par byxor från nameit. De satt som gjutet på honom. Och på HM hittade vi sen två tröjor. Kallingar godkänner han bara de vanliga, men nästan överallt finns bara boxershorts, men till slut på KapAhl hittade vi de traditionella kallingarna. Så då var hans garderob uppdaterat. Underbart skönt.
 
I samma veva som storsonen växer som ogräs så har min stora tjej under sommaren totalt ändrat sin klädstil. Eller det började väl lite innan skolavslutningen redan, men nu när sommarkläderna ska på hyllan så lyftes behovet av att ha COOLA kläder fram igen. Alla hennes kläder är ju inte coola enligt henne så hon har nästan inget att ta på sig. Allt detta innebär att hennes välfyllda garderob inte längre kändes så välfylld. Så därför blev det lite shopping för hennes del också. Här hittade vi tre tights, ett par byxor och en tröja på Cubus samt två långärade tröjor och en kortärmad på Lindex. Också superskönt för nu tycker jag hon borde klara sig ett tag på det hon har.
 
Inget köptes på rean och bankkortet kändes lite mindre efter ;-), men vad gör väl det när man ser barnens glädje över deras köp och hur mycket de växer i självförtroendet när de får känna sig extra fina i kläder som de själva fått välja. Och deras val blev ju riktigt bra tycker jag. De passade jätte bra i sina nya kläder.
 
Så nu har väl en ny tid börjat med shoppingturer för de stora barnen. Snart kommer väl nummer tre också och protesterar över mina val, men ett tag till går det nog att locka honom med brorsans och kusinens urväxta kläder! Men visst kan shoppingturerna vara mysiga också bara barnen sköter sig vilket de tyvärr INTE gjorde idag! Retandes och skivande med varandra och i öronen på dem satt någon slags propp för vad vi än sa så lyssnade de inte alls på oss ;-),
 
Eftermiddagen ägnades åt skogen då planerna för dagen blev ändrade. Fick ihop till en kantarell smörgås i alla fall. Några bilder från skogsturen hittar du på Instagram (Lottizdays)