Blåsippor och vitsippor i skogen!

 
Märklig måndag. Jag känner mig uttråkad! Jag brukar aldrig känna mig uttråkad på måndagar för det brukar alltid gå i ett. Men idag var vi inte välkomna till öppna förskolan pga. branden som var förra helgen och lokalen är utlånad. Och ikväll är det inga aktiviteter för barnen för brottningen hade avslutning igår.
 
 
För att åtminstone göra något åt saken tog vi oss en sväng till skogs där vi blivit tipsad om att det kommit massor av blåsippor och vitsippor. Svärmor gjorde oss sällskap.
 
Och väl framme möttes vi av ett miller av vitsippor och blåsippor. Hade nog förväntat mig ett stort blått fält, men blommorna gömde sig lite bland massor av grenar och träd efter att de röjt ner massor av träd där vi var. Men närbilder fungerade utmärkt att fotografera. Och vitsipporna och blåsipporna hade inget emot att få agera mina motiv.
 
Jag hade även med mig reflexskärmen i hopp om att barnen kunde ställa upp på några porträttbilder, men tji fick jag för det var de inte alls med på. Den ena ville bara sitta i vagnen och var rätt gnällig och den andra ville inte vara med på någon bild, mer en de jag fångade när han plockade blommor.
 
 
En hel del vatten finns fortfarande kvar på sina ställen i skogen.
 
 
Tänk att barn alltid gillar att plocka blommor, så roligt att se dem gå där i skogen i godan ro och plocka blomma efter blomma. Det går liksom alltid hem oavsett vilken ålder de är i. Fast när de är i samma ålder som lilltjejen är då har de oftast viljat smaka eller rycka bladen från blommorna, hehe.
 
 
Hittade en liten rosalila blåsippa. Fanns två stycken som hade denna färg, var lite roligt tycker jag.
 
 
 
 
Strax innan vi begav oss hem fick lilltjejen sin bästa stund. Hon såg en katt. Pekade, försökte låta som kissen och blängde efter den. Jag hann med ett snabbt shot med kameran på kissekatten innan den vandrade längre in i skogen.