Bilder från Gotland del 1

 
Semestrat fyra nätter på Gotland och sovit i tält. Mysigt äventyr med flera upplevelser. Har aldrig tidigare varit på Gotland och har heller aldrig tidigare tältat så det var nya upplevelser och Gotland var helt magiskt vackert.
Förutom att det fanns flera pärlor med underbar natur som var rena fotodrömmen så fick vi också uppleva något helt magiskt under en av kvällarna. Vi fick möta fyra rävar på mycket nära håll, så nära att jag till och med blev biten i tån av en av rävarna ;-). Mer och bilder från denna kväll får ni se i ett annat inlägg, en annan dag. Men tills dess bjuder jag på bilder från första kvällens fotosession. Blev rätt så nöjd med bilderna för en gångs skull :-D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde - Gluten fri

 
 
 
När jag skulle på jobbfest för två veckor sen bakade jag en glutenfri rabarbertårta med jordgubbar på toppen. Kändes riktigt sommrigt och gott och passar även de som inte äter mjöl. Receptet hittade jag i icabuffé tidningen.
 
Tyckte den blev jätte god, syrligt och sött som blandas i perfekt balans. Vad de andra tyckte har jag dock ingen aning om då jag har en jobbarkompis som är så duktig på att baka hade med sig rena chokladdrömtårtan så mitt lilla bidrag försvann i den smaksensationen.
 
Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde
 
6 - 8 bitar
 
3 äggvitor
2,,5 dl mandelmjöl
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
3 msk konc flädersaft
1/2 liter färska jordgubbar
myntablad till garnering
 
vaniljkokt rabarber
(spat som blir över sparade jag som saft eller som drinktillbehör, super gott)
700g rabarberstjälkar (cirka 1 liter rabarber)
1/2 vaniljstång
4 dl strösocker
4 dl vatten
1/2 dl färskpressad citronjuice
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitor till ett fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ned mandelmjl och socker. Häll smeten i en smord avlång form ca 12 x 30 cm eller rund ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
 
Vaniljkokt rabarber: Ansa rabarbern och skär ca 3 cm stora bitar. Dela vaniljsången längs med och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång, frön, socker vatten, citronjuice i en kastrull. Låt koka upp. Sänk värmen och lägg i rabarbern. Låt sjuda på svag värme i 3-5 minuter. Ta från värmen och låt svalna i lagen.
 
Vispa grädde och blanda sedan i flädersaften. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Lyft ur rabarbern ur lagen och låt rinna av.
 
Allt ska vara kallt. Lägg sedan på hälften av rabarbern på mandelbotten. Bred på grädde och toppa sedan med jordgubbar och resterande av rabarbern. Garnera med mynta.
 
Smaklig fika!!!