Tavlor av macrobilder!

 
Även om jag är som en snigel här i bloggen så har jag inte varit en snigel i sommar med kameren. Jag HAR fotograferat, men bristen till tid vid datorn och redigering har resuterat i många oredigerade bilder, men ikväll tog jag mig en räd. Hittade bland annat dessa. Plockade massor av vinbär och fick både en snigel och en nyckelpiga med mig in vilket väckte leken med kameran och resulterade i dessa bilder.
 
Funderar på om de kanske skulle göra sig fina som tavlor framförallt snigeln med allt det röda. Vad tror ni? Tycker macrofotografering är så roligt när man kan göra dem till små konstverk samtidigt. Men det är svårt att få till allt bra, den där lilla millimetern att lyckas få insekten skarp  och samtidigt få omgivningen suddig och ljuset rätt är en verklig utmaning. Har massor kvar att lära mig här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lummelundagrottan!

 
När vi var på Gotland besökte vi Lummelundagrottan. Jag tänkte i mitt stillasinne att det vore roligt att fotografera grottan, men det var svårare en vad jag trodde. Trots stativ, lång slutartid och optimalt ljusinsläpp var det helt fel objektiv och alldeles fel med de ljuskällor som fanns i grottan för att jag skulle få till bra bilder. Dessutom var det så många människor som visades omkring i grottan att jag fick vänta till sist innan jag ens kunde se hur hela utrymmet vi var i såg ut. Så ska ni fotografera här nere någon gång använd vidvinkelobjektiv. Människorna är väl svårt att göra något åt och även ljuset eftersom det utan det skulle vara bäcksvart. Nåväl intressant var det, kallt (8 grader) och man fascineras av naturens skapelser.
 
Och så här blev bilderna jag tog......
 
 
 
 
 
 
 

Ett magiskt möte med nyfikna rävar

 
 
 
En av de mest häftigaste sakerna jag varit med om var när jag förra veckan stötte på ett gäng vilda, men väldigt nyfikna rävar. Först såg vi en räv som höll på nere vid vattenkanten. Jag tänkte att jag skule smyga fram och fotografera den eftersom det var just det jag höll på med, fotografera så passade det ju ypperligt att jag stötte på räven precis där och då.
 
Till min förvåning sprang inte räven iväg utan istället var han lika nyfiken han och kom närmare och närmare. Lite rädd blev han emellanåt, men bara man satt stilla så vågade han sig fram. Mitt hjärta dunkade rätt hårt, rävar kan väl inte anfalla en? Det tog ett tag innan jag insåg att rävar inte alls var ute efter att anfalla människor utan han var mer nyfiken på om vi hade något ätbart med oss. När den första räven sprang iväg fick vi syn på fyra rävar till som lekte lite längre bort. Vi gick dit och satte oss och just då kom en av rävarna fram till mig och bet i min sko. Jag hade sådan tur att jag filmade det hela, klippet ligger på instagram, lottizdays heter jag där.
 
Kameran gick varm och jag njuter av alla bilder jag fått. Det här kan inte hända särskilt ofta och jag har svårt att tro att jag kommer vara med om något liknande igen. När jag tänker på händelsen har jag så svårt att förstå hur någon (jägare) ens funderar på att skjuta dessa små liv. De har tankar, livslust, kärlek och samma nyfikenhet som oss människor. Naturen är verkligen ett underverk och att komma naturen så nära som jag gjorde just där och då är magiskt.
 
Är jätte nyfiken på att höra om någon mer fått uppleva samma sak. Berätta gärna :-D