Rådjur i gryningen och enkelheten gör en lycklig, men mycket är komplicerat!

 
 
 
Undrar om det är lättare att vara djur en människa? Om livet är enklare eller om de också får kämpa sig igenom livet? Att det finns faror och de som vill dem ont är ju inte svårt att förstå! Men undrar om de trots detta går med en rädsla inom sig eller om de tar livet för vad det är och njuter när de kan? Undrar om allt blir så mycket lättare för dem utan teknik, stress, ilska, hat och massa måsten som ska hinnas på kort tid? Eller finns det i djurvärlden med fast i andra former?
 
Morgonen startades med en ljuvlig utsikt! Precis i gryningen innan solen hunnit stiga upp ovan trädtopparna gick våra grannar omkring på åkern strax utanför tomten. Dimman hade ännu inte hunnit lätta och himlen hade precis börjat ljusna och i gräset låg nattens frost kvar. Sagolikt, ljuvligt och ett av livets njutbara. Trots jobbig huvudvärk så kände jag mig där och då lycklig!
 
Ja varför höll jag inte kvar i den tanken där i morse? Det lätta, okomplicerade! Bara njuta av här och nu. Nej istället sitter jag här och känner mig lite ledsen, igen! Alltid samma visa! Jag vet så väl vad som påverkar mig, men jag kan inte göra ett skvatt åt det. Bara acceptera och försöka att inte lägga det på mig. Jag kan inte ändra på hur andra är, kan bara försöka att inte låta det äta upp mig och inte ge det energi! Men ibland ramlar det över mig och jag sörjer! Mest för att jag är jag och jag inte kan acceptera att det är som det är! Varför ska det behöva vara så komplicerat?


Anonym

Inte ska du sörja över hur du är. Du ska vara stolt över dig själv. Rensa bort negativa influenser, det gjorde jag och det blev så mycket bättre. Kram Natalie

Svar: Tack Natalie. Jo det man kan göra något åt gör man något åt, men tyvärr kan man inte rensa bort alla man påverkas negativt av, en del måste man bara stå ut med eller hitta sätt så det fungerar. Andra rensar man bort, men eftersom de funnits med hela livet och man inser att de inte bryr sig ett skvatt eller vill försöka att hitta en lösning så man kan ses igen det gör att det svider ordentligt ibland när man blir påmind.
Lottiz Törnqvist

2015-03-18 / 20:49:38
Hanna

Skickar en cyberkram!

Svar: Tack Hanna <3
Lottiz Törnqvist

2015-03-18 / 22:11:03
BLOGG: http://hannafialotta.blogg.se
Helen

Tråkigt att du inte känner dig ok . Håller med om att du borde hållit kvar vid den positiva känslan men känslor rår man ju inte på.
Hoppas du hittar ditt lugn igen
Kram

Svar: Tack vännen. Nej man rår inte för att känslorna ramlar över en, men det går ju i perioder, vissa perioder hanterar man det bättre andra inte.
Lottiz Törnqvist

2015-03-19 / 05:44:49
BLOGG: http://stenstromsbloggeria.blogspot.se/
Lena

Vilka underbara bilder!!!!
Sköt om dig!
Kram Lena

Svar: Tack Lena så rar du är.
Lottiz Törnqvist

2015-03-19 / 19:17:20
BLOGG: http://lenashagtorp.blogspot.se
Ann-Ki

"Man blir vad man tänker"....
Om man ständigt och jämt stressar sig genom tillvaron och tror att det aldrig blir bättre, ja då blir det sannolikt det också.
Vi människor har oftast en strävan, att blicka framåt och här kan det "gå lite fel", för om man tänker på framtiden lever man inte och njuter av den stunden man just är i. Att du är ledsen framgår inte direkt och det ska du såklart inte offentlig berätta om du inte tycker det känns bra. Att ha känslor som går lite upp och ner betyder att du funderar mycket och kanske ifrågasätter du dig själv en aning för mycket. Lottiz, du är en underbar kvinna/mamma/hustru och i mina ögon som din bloggvän är du en omtänksam person.

När någon i min närhet mår dåligt, är ledsen/nedstämd, kanske ångestfylld, brukar jag säga: tala dig fri. Hitintills har detta fungerat för mina nära och kära och även jag sätter ord på mina upplevelser och pyser ut det som är besvärligt och smärtsamt.

Våra liv kan omöjligt bara vara en dans på rosor och att man alltid är uppåt och glad. Livet innehåller många utmaningar och vi lär oss mycket om oss själva när vi genomgår våra hinder. Vi växer själsligt.

När det gäller djuren, har jag lärt mig mycket genom samvaron med mina hundar och även när jag var kattägare. Djuren lever i nuet och det är det relevanta för djuren. Det som har varit är historia och djuren maler inte dessa händelser så som vi människor kan göra. Ett djur kan i och för sig associera en känsloupplevelse förknippat med en upplevelse sedan tidigare. Även små barn kan reagera så. Djuren vet inte vad hat är, det finns inte i deras register. Djuren känner glädje, smärta och rädsla. Det som jag själv upplever som något oerhört värdefullt som mina djur har fått mig att inse är att vara här och nu, inget mer.

Du vet var jag finns om du vill "skriva dig fri".
K R A M

Svar: Tusen tack för att du finns. Jag har nämnt för dig tidigare vad det handlar om. Du har det ju likadant fast åt andra hållet. Man kan ju inte förändra andra utan man får någonstans till slut acceptera att saker blivit som de blivit.
Lottiz Törnqvist

2015-03-20 / 16:54:28
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback