Det här med trädgård och plocka sommarbär!

 
 
 
 
 

Alltså hur ljuvligt har det inte blivit ute.
Sommar......på riktigt......värme......sol....bad. JAG ÄLSKAR SOMMAR.
 
Det är på sommaren jag lever som bäst. Då känner jag lycka i själen oftast. Denna sommar har dock måendet spökat. Därför är jag inte lika aktiv, försöker fokusera på annat, på att må bra, se vilka som finns där ute på riktigt för mig. För det jag behöver för att må bättre är umgänge, socialt samspel, få känna att jag är älskad, räknas, att man tänker på mig. Orkar inte längre kämpa för att hålla kontakter i liv och det märks att då försvinner också en del, tyvärr.
 
Hur som helst var det inte det jag skulle skriva om utan om hur mycket jag älskar vår trädgård, vårat hus, min familj. Att ha en egen trädgård, se barnen gå omkring plocka bär från buskar det är som en dröm. Jag hoppas det ger barnen härliga minnen när de är vuxna. Jag kommer iaf alltid bära med mig dem med lycka. Tiden går så snabbt och det gäller att samla på sig alla dessa små stunder av lycka.
 
Helgen som varit har varit perfekt på alla sätt och vis. Haft hela familjen samlad, fått besök av nära och kära, grillat, varit på stranden, badat i poolen, barnen har strövat omkring på tomten, plockat bär osv. Jag älskart, helt underbart.
 
Sonen överraskade också igår och tyckte vi skulle bjuda på efterrätt till våra gäster. Eftersom jag inte förberett för något sådant tog han saken i egna händer. Alla barnen plockade smultron och jordgubbar. Sen rensade han allt och sköljde. Och så vispade han grädde. Och vips fanns efterrätt att bjuda på. Så rart och hela jag smälte av hans omtanke. Bara att komma på tanken liksom. Något har vi allt gjort rätt i vår uppfostran <3. Precis som när han visar att han kan laga egen mat om det vi lagat inte passar eller att han tog gräsklipparen och klippte hela gräset och tjatar om när det är dags igen så han får göra det igen. Hur blev han så stor och hjälpsam? Jag är stolt som en tupp över honom. Älskade barn.

Jag hoppas ni alla njuter av sommaren, även ni som fortfarande jobbar och har erat kvar. Jag hoppas ni inte lider allt för mycket av värmen och hittar små sätt att svalka er. Själv känner jag mig laddat en för en ny vecka nu och denna veckan har jag så många fler i min närhet som jag bestämt träff med, sen kommer maken hem och har semester med oss. Ska bli underbart skönt att ha hela familjen samlad hela dagarna iaf två veckor innan jag själv återgår till arbete igen.


Elisabet :)

Så underbara bilder. Det går nästan att känna doften av solvarma jordgubbar och lite fuktig jord.

Svar: Tack, kul att du känner det via bilderna ;-)
Lottiz Törnqvist

2015-07-06 / 07:05:51
BLOGG: http://www.morochdotters.se
Camilla

Ljuvligt kunna plocka bär i sin egen trädgård! Själv väntar jag otåligt på våra jordgubbar. De är verkligen sena i år, men de är på g. Hurra!

Svar: Ja det är underbart. Nu har jag både hunnit med vinbär och körsbär också.
Lottiz Törnqvist

2015-07-06 / 07:11:26
BLOGG: http://radhuslivet.blogg.se
Lina

Jag har oxå faktisk gjort precis som dig. Trött på att vara detnsom alltid ska boka upp något för att saker o ting ska hända. Nu är jag lite mer ensam men mår mycket bättre :) härligt med jordgubbsland o smultron. Jag längtar oxå tills vi har den möjligheten! Kram

Svar: Det är synd Lina för du och jag har ju så roligt när vi väl får till det. Har pratat flera gånger om att ses nu och så rinner det bara ut ur sanden. Men du kan vi inte bestämma en dag vecka 30 att ni kommer hit hela familjen? Så grillar vi lite ihop? Hoppas ni kan, vore verkligen skoj. Kram <3
Lottiz Törnqvist

2015-07-06 / 20:09:21
BLOGG: http://mizzlina.blogg.se
Theresa

Oj! Vad mycket jordgubbar!!!! Och vilken fina barn! <3
Vi hade en jordgubbe, men den tog visst sniglarna...:-( Första året för våra plantor, hoppas det kommer några kart till så vi får några framöver!
Hoppas du får en fortsatt fin semester! kramar!

Svar: Trist att snigeln snodde den enda. Men snart har ni nog också massor ska ni se.
Lottiz Törnqvist

2015-07-07 / 12:43:07
BLOGG: http://mammaT.blogg.se
lina

Hej! Ja det skulle vara kul. Nu kan jag inte lova något iom att vi eventuellt kommer åka till Åre den veckan. Men om vi inte gör det kan vi absolut komma ut en kväll o grilla :)

Svar: Synd det inte blev nåt i sommar. Har ju jobbat hela augusti hitills :(
Lottiz Törnqvist

2015-07-08 / 10:30:12
BLOGG: http://mizzlina.blogg.se
Ann-Ki

I en relation är man minst två stycken och båda bär ansvaret att hålla umgänget flytande. Det kan man inte göra alldeles ensam, det tröttar ut en.

Så underbart att läsa om hur dina barn strävar omkring i trädgården och plockar bär. När jag var barn hade jag möjligheten att varje sommar besöka mina morföräldrar på landet. Så här är en som har fina minnen och det kommer dina barn också att få.

Här i Skåne är det storm och regn, inget sommarväder precis. Förhoppningsvis kommer den ner hit till oss också.

Svar: Jo det är sant att man är två, men jag är nog en sådan person som man inte har behov av att man bara måste träffas, nog snarare mitt behov som styr att jag vill umgås för jag mår bra av det och då blir det att jag måste höra av mig för att kontakten ska vara flytande. Trist men sant. Nej det där sommarvädret har inte varit det roligaste i år. Tror jag skramlat ihop totalt 9 dagar med värme och sol under 6 veckor ;-)
Lottiz Törnqvist

2015-07-10 / 14:37:19
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback