De lever på sommaren i buskar och snår.

 
Under sommaren är det inte bara blommor, växter mm som vaknar till liv utan även fler levande varelser som är nyttofulla och en del av vår planet. Så även om vi inte alltid gillar spindlar, getingar, ormar osv så är de en del av naturen och de fyller viktiga delar som får planeten att leva vidare (kanske inte fästingar då) Inte många tänker på det.
 
För ett tag sen läste jag en artikel om att framtiden ser osäker ut, forskare har sett oroande fynd ute i naturen. Man tror att det inte är många generationer kvar så har jorden förstörts så mycket att vi inte längre kan leva här. Flera djurarter dör ut, insekter dör ut. Det leder till att växter dör då det inte finns någon som för pollen vidare så det kan sås nya skott, blommor, frukter osv. Det låter rätt dystert, men jag tror verkligen att detta kommer hända om inte människan börjar tänka till och leva annorlunda. För anledningen till allt detta beror på våra levnadssätt. Vi förstår miljön med allt vi producerar, avgaser, gifter, skräp vi slänger, vårat förbrukningsbehov och vill ha behov och det vi konsumerar, bilfärder som inte behövs tas, djur som jagas och dödas för att de "stör" människan eller ger oss något "exklusivt" osv.
 
Hur som helst fascinerar världen mig det vi ni alla som följt mig ett tag och en del av fotograferingen möjliggör att kunna utforska en värld som man inte alltid ser så ofta. Insekterna, de små liven som gömmer sig i buskar och snår. Jag letade upp några i vår trädgård och förstorade upp dem med min kamera och resultatet fascinerar mig varje gång. Det är som en egen liten miniatyr värld öppnar sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lena

Helt fantastiska bilder!!!!
Kram

Svar: Tack :-D
Lottiz Törnqvist

2015-07-06 / 21:16:25
BLOGG: http://lenashagtorp.blogspot.se
Helen

wow vilka häftiga bilder . Du är jätteduktig. Men lite otäck fakta det där :( . Kram

Svar: Tack så mycket. Ja den fakta är inget rolig att höra.
Lottiz Törnqvist

2015-07-06 / 22:11:50
Ann-Ki

Såja... nu har du utsatt mig för att glo på en spindel i närbild, tack.... nu är jag nog botad... hehe. Mänskligheten är en art som "tar för sig" och tänker inte på följderna. Nu menar inte jag att ALLA är så, men de som har makt, pengar och styr och ställer får nog ta sig en funderare och tänka lite mer framåt. Vad är det för värld vi lämnar över till våra barn och barnbarn?

Svar: Hehe varsågod. Men det är bra terapi att fotografera spindlar, man blir liiiite mindre rädd. Men jag är fortfarande lika rädd när de är inomhus, där ska de ju inte vara. I naturen är det ju jag som är inkräktaren. Ja många borde verkligen tänka mer framåt och hur framtiden blir av deras handlade. Jag har aldrig tidigare känt mig så rädd inför den framtid som allt mer visar att vi går tillmötes.
Lottiz Törnqvist

2015-07-10 / 14:44:15
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback