Sommarfotograferingen detta år, om det ändå ska regna?

 
 

Då var det dags för mig att åka till jobbet. Denna sommar har bjudit på regn, blåst, kyla. Tror jag skramlade ihop 9 dagar med fint väder på 6 veckor. Men jag hänger inte läpp för det. Och fotografering behöver ju inte bara ske i solsken. Förvisst kan man ut och fotografera i blött och regn också. Himlen t ex blir ju så mycket mer effektfull med regnmoln. Så de sista Ölandsbilderna jag tog blev dessa ovan.  Regn som drog in över ön. Kändes rätt mäktigt det med. Andra bilder du kan ta är regndroppar på blad, blommor och växter. Vattenpölar om speglar sig på vägen, barn som hoppar i dem, bilar som far fram och stänker, sjön som bildar små ringar. Ja som sagt bara fantasin sätter gränser.
 
Vilka är dina tips på fotograferingar i regnet?
 
 
 
 

Fotoskolan, en värmande kommentar och en ny bloggfokus!

Kamera: Canon 5d mark III, ObjektivCanon EF 50/1,4 USM med gråfilter
Redigeringsprogram: Photoshop Elements 12.0

Jag blir alltid glad över värmande kommentarer och ibland blir jag extra mycket glad som när jag läste Amies kommentar som precis hittat hit:
 
Hej! Jag har nu läst alla dina tips gällande fotografering och jag måste bara buga för dig! Jag har sedan länge försökt förstå mig på detta om fotografering för att få bästa bilden, inställningar osv.  Har hoppat runt på nätet och kollat sidor, allt jag har läst har känts som ett främmande språk och jag har varit mer förvirrad efteråt! Men efter att ha läst din blogg så har poletten äntligen fallit på plats! Jag hajjar! Nu är det bara att öva, öva och öva! Tack tack! För övrigt så har du en underbar blogg med underbara bilder! Så hit kommer jag att återvända! Tack återigen! // Amie
 
Att det fortfarande kommer nya besökare till bloggen trots att jag blivit urusel att svara på era kommentarer, kommentera i andras bloggar eller kika runt hos andra är såklart jätte roligt. Och återigen förlåt att jag tappat det där med att visa att jag faktiskt läser era kommentarer och att jag knappt tar mig runt själv längre. Det har förstås sina orsaker. Men ni ska veta att jag läser dem och glädjes åt dem även om svaren dröjer, ibland flera veckor.
 
Hur som en sak som jag la ned mycket tid på i bloggen när jag var som aktivast var min fotoskola jag hade en vinter. Och jag har fått jätte mycket positiv feedback på den och kunnat hjälpa många att utvecklas i sitt fotograferande vilket jag tycker är jätte roligt. Så jag tänkte därför tipsa om den igen. Ni hittar den under menyn fotografering och fotograferingstips och så får ni gå vidare till de inläggen jag skrev i början. (Visa fler inlägg klickar man på då.) Kanske vill någon mer öva sig i fotografering och nu är ju den perfekta årstiden för det.
 
Själv har jag övat mig i landskapsfotografering i år och fotografering med vatten som bilden ovan. Kanske vill ni ha ett inlägg om det??? För som ni kanske märkt har jag börjat ändra bloggen till att rymma mera fotografering och det kommer bli mer fokus på sådana inlägg framöver. Lite annat kommer naturligt att slinka in då fotograferingen är en del av min vardag, men själva fokuset hamnar mera på fotograferingen. Hoppas det uppskattas och att ni som följer mig vill fortsätta följa mig.
 
Kram på er <3

Fånga sommarens ljus.

 
Vi fångade lite av sommarens ljus. La det inom oss och sparar till vinterns kalla och gråa tid.
 
Godkväll! Hoppas ni alla har det bra. Här är det en slappardag. Tvättat upp det sista efter Ölandresan, lånat böcker till barnen och beställt lite bilder annars har jag bara slappat. Håller nog på att bli sjuk. Jag är trött och hängig och har ont i halsen. Inte bra. Men bättre ta det nu än när man ska börja jobba, nu har jag liksom tid att vara sjuk utan måsten inplanerat.
 
Dessa bilder blev lite halvt misslyckade. Väljer ändå att visa dem då själva idéen och känslan i bilden blev okej tycker jag. Ibland gör det inte så mycket att kvalitén inte blir den bästa när de förmedlar en känsla och just det gillar jag med fotografier om de talar om något för mig när jag tittar på en bild. Den får absolut inte vara stel, platt och tråkig då har man missat min uppmärksamhet. Självklart händer det ibland att även jag tar sådana bilder, men då ser jag på dem och lär a mina misstag.