Fel på bloggen - går inte att besöka sidan!


Verkar inte funka att gå in på blogg.se bloggar. Upptäckte felet precis nu när jag skrev ett inlägg. Men det verkar vara likadant för alla bloggarna på blogg.se Hoppas det kommer igång och funkar snart igen.

Redigerings fredag!


Godkväll!
 
Hoppas ni har en fin fredag! Här sitter jag och provar lite olika redigeringssätt i ett nytt bildbehandlingsprogram. Det näst bästa Photoshop tror jag det är och som oftas används av professionella fotografer. Dyrt så in i norden och jag tycker nog inte riktigt det är befogat att köpa hem det ännu, men jag är väldigt imponerad av att man kan ändra in i minsta detalj på bilden. Har jag fått en färg fel på t ex bara tröjan så kan jag ändra färgen eller vitbalansen på bara tröjan mycket snabbt och enkelt. Den skulle jag behövt ibland för kameran vill inte alltid tolka färgen såsom jag tolkar den. Dessutom tar den bort eventuellt brus otroligt bra.
 
Ska nog försöka ut och fotografera stjärnorna en dag medan jag provar det här programmet och se om jag lyckas redigera bilden det där sista som kameran inte lyckas med. Ja vi får se om jag hinner.
 
Annars är det väldigt trött här hemma. Humöret har inte varit det bästa på eftermiddagen då ett av barnen haft sina svårigheter lite väl dominerande denna dag. Det går ju i perioder, men vissa dagar är värre en andra och det blir fixeringar utan dess like på små saker. Och fast att jag vet att det finns en orsak så blir jag bara sur och irriterad efter ett tag och orkar inte vara den där super pedagogiska mamman som borde vara mera tydlig för att barnet ska förstå. Men nu har det iaf lugnat ned sig. Men energin tog slut för flera timmar sen så jag sitter ned sjunken i soffan och laddar inför helgjobb.
 
Önskar er en härlig helg!

Rasta kanin och arbetsperiod!


Nu har även Ludde fått känna på snön. I helgen tog han sina små skutt på snön. Han var mycket räddare en vad Ellie var och ville mest tillbaka till huset igen. Men när han hittade en nedfallen morot från en snögubbe då blev han lycklig och började tugga i sig. Stackars snögubbe fick klara sig utan näsa ;-).
 
Annars är det mycket jobb just nu. Trivs så otroligt bra på mitt nya jobb och det är alltid något nytt jag lär mig. Idag började dagen otroligt lugnt för att övergå till lite adrenalin påslag och utebliven lunchrast! Det kan verkligen vända fort när man minst anar det. Men jag gillart skarpt! Har hittat mitt drömjobb tror jag allt!