Kanelbullar med vaniljkräm!

 

Bakade ju dessa goda bullar i torsdags tillsammans med lilltjejen. Har bloggat om det här receptet/tipset förut, men i gamla bloggen så efter förfrågan om att dela receptet igen tänkte jag dela med mig av det.
 
Bullarna är ett vanligt kanelbullerecept, men med lite modifiering.
 
Deg:
50 gram jäst
100 gram smör
6 dl mjölk
1 dl socker
1 krm salt
ca 14 dl vetemjöl
 
Smula jästen i en degbunke. Värm smör och mjölk till en fingervarm vätska. Blanda ut med jästen så att jästen löser sig. Häll i socker och salt samt mjöl, spara lite av mjölet. Arbeta degen i maskin eller förhand så den blir smidig och släpper bunken. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
 
Fyllning:
smör
kanel
socker
vaniljsocker
marsankräm
 
Ta upp degen ur bunken och dela den i fyra lika stora bitar. Knåda och kavla ut  varje del till en platt avlång rektangulär. Bred på smör och strö kanel och socker över. Rulla ihop till en rulle och dela degen i lika stora bitar. Lägg varje bit på bakplåtspapper eller i bullformar med snittytan upp. Lägg på en tesked marsankräm på varje bulle. Låt jäsa i 30 min under bakduk.
 
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö pärlsocker eller annat valfritt tillbehör över. Jag använde runda strössel på mina. Sätt in bullarna i i ugnen på 250 grader i cirka 10 min. Ta ut och låt svalna.


Annika

Så mumsigt :D

Svar: Ja det blir riktigt gott faktiskt.
Lottiz Törnqvist

2015-02-16 / 20:40:59
BLOGG: http://blogofphoto.webblogg.se
Elin Caesar

De ser smarriga ut!

Svar: Ja de är jätte goda. Synd att jag glömde att vi skulle bjudit er på bullarna med ;-)
Lottiz Törnqvist

2015-02-16 / 21:31:42
BLOGG: http://arvegil.blogg.se
rememberthiis.blogg.se

Gott :D

Svar: Ja super gott :-D
Lottiz Törnqvist

2015-02-16 / 21:49:53
BLOGG: http://rememberthiis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback