Melodifestivalen är tråkig....................


Halshugg mig inte nu, men Melodifestvalen är tråkig, eller rättare sagt delfinalerna är super tråkiga. Ändå är det just melodifestivalen som står igång här hemma varje lördag just nu! Barnen vägrar se något annat! Deprimerande tycker jag! Tur att datorn finns!
 
Varför jag tycker det är så tråkigt är för att jag är så less på alla dåliga bidrag. Brukar räcka med att lyssna på finalen för mig och eurovision då får man förhoppningsvis höra de bästa låtarna. Har alltid varit så här för mig och jag riktigt längtar tills allt är över vilket det precis är. SKÖNT!
 
Förresten på tal om något helt annat! Vad roligt att jag fått så mycket respons på mina frukostbullar. Kul att många gillade receptet :-D
 
Hoppas ni njuter av helgen annars! Nu ska jag se skräck! Nåt som är bra mycket roligare att titta på en dåliga låtar!

Vårlig promenad och vårtecken!


Idag tog lilltjejen och jag en promenad till skolan för att hämta storebror när han slutade. Lilltjejen bestämde sig för att dra sin egna vagn med sin docka i. Hon orkade gå nästan hela biten, bara den sista som blev jobbig för henne. Storebror var snäll och hjälpte henne lite emellanåt också, iaf tills lilltjejen kom på att det bara var mamma som fick hjälpa henne. Och bara det här med att ta fram dockvagnen och kunna gå med utomhus är ju ett vårtecken tycker jag.
 
Hur som helst tittade solen fram lagom när vi var vid skolan så det blev en promenad hem i sol. Och i solen som är det största vårtecknet kom lusten av att se fler vårtecken så här kommer några vårtecken som kameran lyckades fånga:
 
Vårtecken 1 - Snön verkar äntligen bli besegrad av sol och smälter sakta, men säkert...bara lite högar kvar på sina ställen....

Vårtecken 2 - Med smältande snö kommer vattenpölarna och dom får man faktiskt hoppa i ibland.......eller gå i!
 

Vårtecken 3 - Varmare och sol innebär att växterna börjar knoppa och blomma igen. Snart har vi massor av grönt och vackra blommor omkring oss. Vi hittade dessa och även en gren med gröna små knoppar på sig.
 

Vårtecken 4 - När snön smälter vill man vara ute mera och utomhus finns roliga lekparker att stanna till vid.
 

Vårtecken 5 - Solen värmer bra. Så bra att vinterkläderna kan bli lite väl varma ibland och då kan man ta av mössan en stund.
 
 
 Vårtecken 6 - Att gunga måste ju bara vara ett vårtecken.
 
 
Ja det blev ju ett par vårtecken trots allt ;-)
Fortsättning följer på den om ett par veckor, misstänker att vi hittar flera nya vårtecken då ;-)
 
Har ni hittat några vårtecken och vilka i så fall?

Recept - Frukostbullar!

 
Här kommer recept på de fantastisk goda frukostbullarna jag bakade för ett tag sen. Flera önskade receptet. Här hemma blev det rykande åtgång på dem, så mycket att de var slut efter två dagar ;-). Vill man kan man ändra lite i receptet med att t ex ha i frön eller ha frön uppepå.

Frukostbullar cirka 28 st
 
50 g margarin eller smör
5 dl mjölk (vatten går också bra)
50 g jäst
1-2 tsk salt
6 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl
 
Gör så här:
 
Smält matfettet i en kasstrull. Häll i mjölken (eller vattnet) och värm till fingervarmt (37 grader). Smula jästen i bunken, häll på väskan och lös upp jästen. Tillsätt salt, rågsikt och ca 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig, med bakmaskin ca 4 min och för hand ca 8 min. Tillsätt ytterligare mjöl om det behövs, men spara 1 dl till utbak.
Låt degen jäsa i 30 min under bakduk.
 
Arbeta degen och knåda den på mjölat bord. Dela den i fyra delar och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i ca 7 delar. Rulla varje del till små runda bullar. Vänd dem i lite mjöl och ställ på en smord plåt. Jäs bröden i ca 30 min under bakduk.
 
Grädda bullarna på 250 grader i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk.
 
Hoppas det smakar!