Kroppen signalerar smärta av en orsak, men vad är den?


Mår inget vidare just nu. Värk i kroppen andra dagen i rad och huvudet är inne på sin andra vecka med jobbig huvudvärk. Idag hjälpte tyvärr inte tabletterna heller vilket de gjort förut så idag är ingen rolig dag. Har ändå försökt göra det bästa av dagen. Lite lek med lilltjejen utomhus, promenad till skolan för att hämta sonen, plocka vitsippor och så lite måsten som att tvätta all smutstvätt och plocka i och ur diskmaskin. Sen tog orken slut.
 
Har ju till och från senaste året haft värk som kommer och går i kroppen. Senaste halvåret har det varit väldigt milt, men nu kom det tillbaka med buller och bång igen. Värken sitter i hela kroppen, men mest i skuldror och leder. Även nacken brukar göra ont. Det känns även stelt i de värkande områdena.
 
Är så trött på den här värken. Har ju sökt vårdcentralen två gånger och man har kollat diverse prover, men enligt dem är jag frisk. Det konstiga är bara att de aldrig kollar när jag har det som värst utan jag får ju alltid vänta på en tid och då hinner jag hamna i ett läge då det är lugnt. Känns mest dumt att gå till VC då. Känns som de tror man är knäpp och inbillar sig allt. Men jag inbillar mig inte, det gör ont och det känns som om kroppen har nåt skit i sig, visst är värken hanterbar och visst kan jag fortsätta med mina antiinflammatoriska som den senaste läkaren sa att jag skulle ta, men det känns mer som jag skiter i kroppens signaler som talar om att nåt är fel. Önskar bara de kunde hitta vad för ovetskapen gör mig galen. Jag är ju inte så gammal så att få värk så här i min ålder känns inte normalt. Men det är väl bara fortsätta söka och be dem kolla upp igen, någon gång måste jag ju få ett svar på vad det är.


Jenny Ullstrand

Usch va jobbigt för dig, värk suger big time! Kan det vara Fibromyalgi kanske? Har själv haft diagnosen sen jag var 21 och på den tiden krävdes massor av prover som inte visade något....det blev liksom en typ av uteslutningsmetod för att komma fram till Fibromyalgin.
Hoppas du får några svar och bra hjälp snart och att du står på dig. Själv håller jag mig undan vc, för precis som du skrev, känns det som att dom tror man inbillar sig eller bara är där
för å vilja bli sjukskriven...Så irriterande!


Svar: Jag har funderat på Fibromyalgi också, men jag vet inte. Känns ibland som det stämmer in på mig, men så känns det som att det är nåt annat i nästa. Ja jag får fortsätta söka och så får vi se om de kan komma på vad som är fel, men först ska jag prova en grej och se om det blir bättre. Har nämligen en misstanke om utlösande faktorer.
Lottiz Törnqvist

2015-04-16 / 21:35:52
petra

Hoppas du får känna dig bättre snart ,så ovisst att gå omkring så där,men ändå skönt att proverna visar att allt e bra .kram till dig

Svar: Ja det är skönt att prover är bra och det inte verkar vara något allvarligt. Men man vill ju ändå ha svar vad det kan vara.
Lottiz Törnqvist

2015-04-16 / 22:11:16
BLOGG: http://mammansprinsessor.blogg.se
ullie

Du har inte fått fibromyalgi som mej ? åter lite däråt tycker ja.
finns test att göra på nätet man får frågor. då vet du kanske åt vilket håll de ska kolla? värken flyttar sej ju lite men finns överallt var dag o orken är borta. men se va du får på frågorna. Annars kan du ju utesluta ?
skickar sstort lycka till o hoppas på bättring helt enkelt kram

Svar: Ja jag har funderat på det, men jag vet inte. En del stämmer in när jag läser om det, men inte allt. Min är ju mer förknippad till leder och skuldror, nacke, rygg. Men alla ställen kommer inte samtidigt alltid, men ibland gör den det med. Men ja jag får se. Har en teori om att vissa saker utlöser det onda så jag ska prova en sak nu så får vi se om jag har rätt.
Lottiz Törnqvist

2015-04-16 / 23:13:07
BLOGG: http://weberskold.blogg.se
Helen

Usch och fy vad jobbigt dels med värk men även att söka hjälp och inte få den. Jag vet precis hur du känner dig när dom inte lyssnar. Tänk att det ska vara så svårt för läkarna att lyssna vad man säger. Tror inte att man söker efter värk i kroppen för det är kul. Man har liksom annat i livet som är roligare. Men jag tänker som dom ovan då nervvärk är lite lurig och vandrar runt i kroppen.

Kram kram

Svar: Ja du har ju med haft samma problem och du har verkligen fått kämpa för att få hjälp. Jag vet inte riktigt om det är fybromyalgi eller nåt annat, men det märks väl framöver..
Lottiz Törnqvist

2015-04-17 / 05:32:59
BLOGG: http://stenstromsbloggeria.blogspot.se/
ɑ n n i k ɑ

SV: tusen tack! :)

2015-04-17 / 14:20:02
BLOGG: http://blogofphoto.webblogg.se
sandra - 3 barns mamma <3

Inge roligt med värk, har ju tyvärr erfarenhet utav det. Känner igen mig i din smärta. Men ibland kan stress få kroppen att reagera med smärta. Kroppen är slut utan att det finns någon orsak, så kroppen singalerar felkoder till hjärnana som tar upp det som smärta. Kan rekommendera dig akupunktur och yoga. Yoga kan man även köra med barnen, så det går att få till tid med barnen och ta hand om sig själv. Vet låter gallet men har fungerat fint för min del. Jag tycker att du ska ta kontakt med smärtspecialister på måndag om värken sitter kvar. De ser djupare på det än läkare och kan lokalisera källan.
Massa krya på sig kramar <3

Svar: Idag är jag värkfri, men igår hade jag huvudvärk igen. Den andra värken har iaf hållt sig borta sedan två dagar efter jag skrev detta. Så nu får vi se när den kommer igen. Har en teori om vad som utlöser smärtan så nu håller jag på att undvika så det ska lösas ut Kommer inte gå helt, men lite kanske. Ja vi får se om min teori stämmer.
Lottiz Törnqvist

2015-04-17 / 20:14:17
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se
Sandra

Min första tanke var också fibromyalgi...
Hoppas du kan få ordentlig hjälp med vad smärtorna beror på, låter ju superjobbigt att ha det sådär :-(

Stor kram

Svar: Ja det är många som tror det, men jag vet inte. Nu är smärtan borta igen så får väl se när den kommer igen.
Lottiz Törnqvist

2015-04-19 / 23:30:45
BLOGG: http://www.lillapingvin.blogg.se
Camilla

Nej men, fy vad jobbigt med värk! Och jag förstår det är frustrerande när de inte hittar något. Hoppas du snart får den hjälp du behöver!

Svar: Tack. Ja det är inte kul alls detta :(
Lottiz Törnqvist

2015-04-20 / 08:47:29
BLOGG: http://radhuslivet.blogg.se
Ann-Ki

Många har skrivit kommentarer om fibromyalgi och ärligt talat när du för längesedan skrev om dina ständigt återkommande smärtor, var det min första tanke. Har under en längre tid följt en annan bloggare, som inte än har nått sina 30 år, som ständigt och jämt (som du) klagade på ständiga smärtor och att denne även var extremt trött. Personen i fråga var till slut stamgäst på vårdcentralen och ingen tycktes ta vederbörande på allvar. Denna person sökte sig till privatvården och vips så fick den diagnosen fastställd. Snälla rara lilla du, gå inte och lid, sök hjälp och stå på dig. Det är din kropp och din tillvaro och strunta i vårdcentralen eller kräv att få en remiss till en specialist. Önskar så ifrån djupet av mitt hjärta att du får hjälp, för man ska inte behöva gå och ha så här ont för jämnan. Varje signal som kroppen visar ska man ta på största allvar. Kram min vän!

Svar: Tack, nej det är dumt att lida, men det tar emot att söka med. Jag vet att jag tänker så dumt, men det är svårt att söka hjälp fast att man behöver den, framförallt när man tidigare fått känslan av att man bara är till besvär. Men nu har jag en teori om vad som föder smärtan så nu ska jag testa och se om det har nåt samband.
Lottiz Törnqvist

2015-04-20 / 17:11:02
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se
Sandra - 3 barns mamma <3

Skönt att det blivit bättre. Håller tummarna för din teori så du kan bli av med den kvarvarande värken *kramar*

Svar: Den stämde tyvärr inte och jag har haft mer ont än tidigare senaste tiden, men inte har jag sökt ännu för det, har inte haft tid, men nu lugnar det ned sig så ska se om jag kan kolla upp det lite närmare och denna gång förhoppningsvis få svar.
Lottiz Törnqvist

2015-04-22 / 13:14:32
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se
sandra - 3 barns mamma <3

Jag som missförstod dig där. Ursäkta mig. Låter inge roligt alls att värken fortsetter. Jag hoppas att läkarna kan komma på en förklaring så du inte behöver gå runt och ha ont. Vet hur energi sugandet det är. Så alltid skönt att få veta vad det är och vad man kan göra.

Massa kramar!!!

Svar: Ingen fara inte lätt alltid med skrivna ord eller kommunikation överhuvudtaget ;-)
Lottiz Törnqvist

2015-06-22 / 05:34:28
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback