Har vi hunnit påska något?

 
 
 

Har jobbat skärtorsdagen fram till idag så det har blivit dåligt uppdaterat här. Men lite påskfirande har vi hunnit med ändå. I torsdags på Skärtorsdagen hade lilltjejen och jag lite mys hemma. Hon blev en liten påskkärring och eftersom hennes dockor gör allt som hon gör så fick de också bli påskkärringar. Ja vad gör man inte för sina "barnbarn". Sen fixades lite gott till alla påskkärringar som kom förbi på sin väg till Blåkulla. Och för en gångs skull gjorde jag precis lagom. Annars brukar jag göra iordning massor och sen blir allt kvar.
 
 

Långfredagen blev det påskjakt i Vrinneviskogen i Norrköping. Där fanns t ex påskharen på den skogsvägen vi gick. Solen sken och det blev fullt med folk som kom. Lite trångt på sina ställen, men en mysig tur i skogen ändå.
 
 

Och idag fick barnen leta efter sina påskägg som (harkel) haren gömt. Lilltjejen fick nöja sig med ett litet ägg. Men det räckte för henne. Tycker det här med påskägg har blivit så överdrivet senaste tiden och jag vet att många vill att påskägget ska innehålla massor av andra saker än godis. Visst är det bra med nyttigare alternativ, men jag gillar inte pressen att hitta massor av prylar och att det ska vara till varje högtid och speciella dagar som alla hjärtans dag och så. Barnen behöver inte alltid få något och en kaka eller godis är faktiskt tillräckligt om man nu inte låter sina barn äta det jämt för då försvinner ju lyxen att få äta nåt gott ibland, blir ju istället som en vana. Barnen är iaf glada och nöjda med sina godispåskägg och det är tillräckligt. Godis äter de också på lördagar så känns helt okej att ge dem godis i sina påskägg idag. Vet att många har helt andra tankar om detta, men så här tänker jag och så fick jag det sagt med ;-)
 
Nu väntar tre dagars ledighet tillsammans med familjen och imorgon blir det att åka och hälsa på Bamse, lilltjejen har längtat massor.


Jolin Berg

Vilka härliga bilder! :)

Glad Påsk! ♥

Svar: Tack och detsamma till dig.
Lottiz Törnqvist

2015-04-04 / 22:05:29
BLOGG: http://jolinberg.blogg.se/
ullie

Ogillar oxå det där me dyra påskägg överdrivet. Min kompis ger sina barn kickbike o inlines i påskägget.. liksom eh..
tycker det räcker me lite godis. här fick de ändå slite skumbad de önskat oxå men sen e det nog liksom .

Så söt påskkärring du har fick ingen i år de har "tröttnat" på det .. synd Ha en fin fortsatt helg kramar

Svar: Men oj ja det var verkligen överdrivet. Tycker godiset räcker gott och väl och inte behöver det vara överdrivet med godis heller. Här var det bara lilltjejen som var påskkärring, de andra hade också växt ifrån det i år.
Lottiz Törnqvist

2015-04-04 / 23:46:35
BLOGG: http://weberskold.blogg.se
Lena

Vilken söt påskgumma! Iår har jag inte sett så många, trots att jag for runt inne i samhällena hela dagen! Undrar om traditionen börjar avta.
Ha nu en fortsatt skön helg!
Kram Lena

Svar: Ja jag tror traditionen börjar avta, känns så iaf. Och många som blir irriterade när det kommer påskkärringar på dörren.
Lottiz Törnqvist

2015-04-05 / 12:44:15
BLOGG: http://lenashagtorp.blogspot.se
sandra - 3 barns mamma <3

Men vilken fin påsk ni haft. Tok söta påskkärringar ni hade där hemma. Absolut att man ställer upp för både barn och "barnbarn" när de vill hitta på roligheter ;)
Mysigt med skogen också. Såg himla festligt ut. Här om kring har vi inget sådant. Inte vad jag känner till iaf.
Ha en god fortsättning!!!

Svar: Javisst är de söta alla små påskkärringar ;-). Tänk att lilltjejen alltid ska ha med sig dockorna. De är som små kompisar. Underbara unge. Ja påskjakten och även tomtesmyg har de varje år där, super bra.
Lottiz Törnqvist

2015-04-05 / 16:22:15
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se
Ann-Ki

"Åh, vad fina dina barnbarn blev som påskdamer"...hehe.. Än en gång får du mig att kastas bakåt i tiden, till min egen lilla barndom. När jag var liten tjej skulle mina dockor också vara med i allt. Jag fixade och trixade till exempel inför julen att alla mina dockor skulle gå luciatåg, från hallen och in i vardagsrummet och jag sjöng så att grannarna hörde min barnastämma och alla var lyckliga och glada. Fotona på din lilla dotter tillsammans med sina dockor lockar fram ett strålande leende i hela mitt ansikte. Den här glädje kommer jag att ta med mig tills det är dags att somna in inför natten och förmodligen kommer jag drömma om dockor som är små söta påsktanter. Påsk-kram till fina Lottiz

Svar: Kul att jag påminner dig om positiva saker från det förflutna och att du dessutom får ett härligt leende. Då blir jag glad :-D
Lottiz Törnqvist

2015-04-05 / 17:16:51
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se
Sandra - 3 barns mamma <3

Jag tycker det är underbart när de små liven har sina kompisar/bebisar med sig. Tycker det är så himla sött och att se hur de tar hand om och pysslar med dem är lite magiskt. Även när de envisas att ha med kompis skaran till affären ;)

2015-04-11 / 10:14:25
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback