Återhämtning till skogs!

 
 

Idag hade jag egentligen tänkt mig att åka någon helt annanstans, men med brakhuvudvärk så jag mådde illa på morgonen var jag tvungen att vara sängliggandes tills huvudvärkstabletten gjort sitt och eftersom jag inte riktigt visste hur mycket jag skulle orka så ville jag vara i närheten utifall att huvudvärken kom tillbaka igen. Så därför fick det bli en tur till kalkbrottet som ligger i närheten av oss. Oerhört vackert och fridfullt där. Idag var det nästan lite kusligt då det blev så tyst när vi kom in mellan bergen. Lilltjejen ville att jag skulle hålla om henne när vi satt där mitt i allt och hade vår lilla fruktstund och hon tittade storögt runt omkring sig och tyckte nog att det var rätt mysigt ändå.
 
Jag älskar verkligen att gå omkring i naturen. Att ta in allt med alla sinnena. Fågelkvitter, frisk luft genom näsan, träd som vinar, fjärilar som flyger, fåglar som flyger, grenar som knakar under fötterna, vackra vårblommor och knoppar på träden. Det är fridfullt och rogivande. När jag dessutom få fotografera känner jag att själen blir lugnare. Jag mår bättre. Det kroppsliga som är jobbigt försvinner för en stund. Det jobbiga i tanken glöms bort och jag slås av tankar över vilken tur jag har som har min underbara familj. De som alltid finns där, som accepterar en för den man är, de som jag vill slösa min kärlek på och för alltid finnas där för.
 
Lite bilder från vår promenad.
 
 
Ännu mera blåsippor. Detta är verkligen en blåsippeskog. De finns överallt. Så vackert.
 
 
 
 
 
En gammal skog med gamla träd? Fast grenarna som kikar upp är inte särskilt gamla. Hur går detta ihop sig?
 
 
Tussilagon lyste även den så vackert på flera ställen. Men den är på sista versen nu. Snart är vårens första vårblomma förbi för detta år och även min endagsledighet för denna gång.
 
Nu väntar en fullproppad vecka framför mig. Kommer vara helt slut på andra sidan.....


Ann-Ki

Underbara foto!
Det är vetenskapligt bevisat att om man lever under stress och ständig press och mår både dåligt fysiskt och psykiskt kan skogen och naturen hjälpa en att komma i balans och i harmoni. Har du detta vackra stället i närheten där du bor ger jag dig recept på att besöka denna rofyllda plats med jämn mellanrum, för det tycks ge dig något positivt. Allt för många människor i dagens samhälle stressar på och glömmer ofta bort de där viktiga stunderna av återhämtning och ett sätt är att vistas regelbundet i naturen och även spendera tid tillsammans med djur och dessutom umgås med sin familj som man håller kär. Kram

Svar: Ja du har så rätt. Måste försöka bli bättre på att ge mig utomhus och när det är varmt så har jag ju inga problem för det. Men man behöver verkligen stänga telefoner, plattor etc och bara avskärma sig från allt som ständigt står och brusar och ger strålning ifrån sig och sen bara ge sig iväg ut i naturen där det inte finns något sådant.
Lottiz Törnqvist

2015-04-21 / 09:54:36
BLOGG: http://dobbitazz.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback