Bus eller Godis och otäcka sår!

 

Sista Oktober och idag har barnen gått bus eller godis. Hoppas alla har koll på det idag så vi inte får några eftersläntare imorgon. Godiset är nämligen slut nu ;-).
 
Igår hade barnen sår på kinderna för att vara lite halloween sminkade och idag var det skelett mask, vampyr och djävulsk mask som gällde. Är sugen på att ha en halloween fest nästa år så jag med får sminka mig lite, är kul att spöka ut sig ibland.
 
Jag tycker det oftast tar sådan tid att sminka dem läskiga så de här såren de har på bilderna ovan gillade jag jätte mycket. Det är tatueringar. Och för att få dem att se lite läskigare ut har jag lagt fejk blod i dem. Kostade inte många kronor och sitter bra, går snabbt att ordna och är lätta att tvätta bort sen med lite tvål och vatten.
 
Nu väntar en arbetshelg för mig. Hoppas ni alla haft en fin halloween och att ni får en underbar fortsatt helg.

Halloween i Kolmårdensdjurpark!

 
Precis som förra året var det halloween i Kolmårdens djurpark även detta år. Och då vi köpte säsongskort för nästa säsong gällde de idag också så därför blev det en tur till parkens första dag med halloween firande.
 
Det visade sig bli en väldigt vacker dag med solsken både i själ och på himmel. Kameran hängde givetvis på min arm som vanligt och trots att jag hade fullt upp med fyra barn blev det en hel del bilder tagna. Kanske hade det blivit ännu flera om jag verkligen fått koncentrera mig, men nu när jag kom hem insåg jag att det blev en hel del bilder ändå ;-).
 
 
I parken besökte vi som vanligt alla djuren. Det är så mycket roligare att besöka parken när det är svalare ute för då är djuren mycket mer alerta. Lyckades fånga en liten konstig min på herr björn. Vet inte om han gjorde till sig framför kameran.
 
 
Denna schimpans bjöd istället på en modellpose.
 
 
 
 

Och den röda pandan (tror jag den heter) brukar oftast ligga högt upp i träden när jag varit där, men idag fick jag se dem på riktigt nära håll. Måste ha varit där vid precis rätt tillfälle. Och de är verkligen super söta, ser så mjuka och gosiga ut att man gärna vill ha med en hem som husdjur ;-).
 
 
Några av häxorna bjöd på en liten spökuppvisning. Vi trodde vi satt och väntade på rovfågeluppvisning, men istället för rovfåglar blev det då denna spökshow. Så bra koll hade vi.
 

Och dekorationen i parken var som förra året halloweeninspirerat med lite gömda läskigheter här och var. Kusligt.
 
 
De utklädda barnen med sina kusiner. Känns som det är omöjligt nu för tiden och få dem alla att vilja vara med på bild. Så ja lilltjejen blev inte med, de var lite läskiga de där pumporna.
 
 
Det fanns även stora pussel att lösa. Och som barnen klurade en bra stund med detta och inget pussel lyckades de lösa ändå, bara nästan.
 
 
I linbanan fick vi leta efter spöken och pumpor medan vi också tittade på djuren.
 
 
Och så avslutar vi med två halloween spöken. De skulle prompt vara utklädda så de kunde skrämmas tillbaka.
 
Som sagt det blev en lyckad dag. Skönt att kunna göra något tillsammans med barnen under höstlovet.

Vintertid!


I söndags ställdes klockan om till vintertid. Den förlorade timmen lämnades åter. Jätte skönt med sovmorgon tyckte jag som hade en tid att passa lite längre bort, katastrof tyckte vissa med barn bland annat som vaknade för tidigt.
 
Jag brukar inte tycka dessa omställningar är så jobbiga och barnen brukar klara det rätt bra här hemma med så vi är beskonade från att påverkas av den lilla tidsomställningen. Men det finns en nackdel. Man ser inte längre nåt ljus alls! Alltså tvärtemot vad syftet sägs vara! Visst det är väl bra att det blir ljusare tidigt, men tyvärr går jag oftast upp så tidigt när jag jobbar att jag inte hinner se ljuset. På eftermiddagen börjar det skymma när jag kommer hem och lamporna tänds rätt snart. Tycker det känns så fel. Förstår inte riktigt tanken med vintertiden om det nu är det som är syftet. Men så sa någon sa till mig att det beror på att om man inte gjorde det skulle tiden ändras och inte följa jordens dygnsaxel efter ett tag, därför måste man ställa om klockan två gånger/år så att tiden ska fortsätta stämma. Men om detta verkligen stämmer vet jag inte? Om det inte stämmer tycker jag det är ett konstigt påhitt och att någon borde våga ta steget att ta bort det och alltid ha samma tid istället.
 
Vad tycker ni om vintertid? Och har ni påverkats något av den extra timmen?