1.a advent, december och adventskalendrar!


Då var första ljuset tänt och julen står på glänt. 1.a advent är äntligen här och ljuvliga december är här imorgon. Denna mörka årstid är december min absoluta favoritmånad. Alla ljusen som lyser upp, julstök, dofter, att få ge och all kärlek som spirar. Jag älskar det. Hatar annars jag allt det gråa, trista, kalla och ruggiga vädret, men december gör att allt känns så mycket lättare.
 
 
Efter jobbet idag handlade jag adventskalendrar till barnen. Och kvällen har tillbringats med att göra små adventspaket som barnen får turas om att öppna. Känns så roligt att få ge barnen minnen inför framtiden. Tror just sådana här saker kommer de ihåg extra mycket så jag vill att det ska kännas bra för dem. Förra året blev det ju varken adventskalendrar eller paketkalender så därför blev det dubbelt upp denna gång istället, men det är ingen som klagar på det mer en mammans plånbok ;-).
 

Och alldeles nyss efter paketinslagning, adventsfika med svärisarna och lite sista julstök så satte jag mig här i soffan helt slut efter dagen.
 
Hoppas ni alla haft en skön helg och dessutom en riktigt bra första advent.
 
(Bilderna i inlägget är fotade under kvällen i minimalt ljus, utan blixt, därav lite sämre bilder).

Missbruk och förändring!


När jag ser mig själv från i somras inser jag att jag gjort en förändring. Jag ler och skrattar på bilden (fotograf är maken) och i stunden då var jag lycklig. Men något påminner mig om att jag inte mådde helt bra då, likt ett missbruk tröst åt jag och det satte sig på kroppen. Det skvallrade om att jag inte mådde bra. Vikten pekade käpprätt uppåt och jag sket i det fullkomligt. Jag orkade inte bry mig om mig själv.
 
Men när jag förändrade det som inte var bra kom det andra med det, vågen vände. Jag har lång väg att gå, men det går. Det får ta sin tid, det viktigaste är att jag njuter undertiden, att jag mår bra. Mitt matmissbruk kommer alltid finnas där, men det går att hantera det om jag mår bra.
 
Fler som använder maten som tröst?
 
Hoppas annars ni alla njuter av helgen!

Trött, tankfull och nöjd!


Godkväll!
 
Inläggen duggar inte tätt i bloggen igen, det har sina orsaker, positiva sådana. Idag är jag dock trött och slö. Har varit mycket två dagar på jobbet nu där hjärnan gått på högvarv, men oj så kul jag haft. Känner mig så nöjd. Jag har mycket kvar att lära, men efter min introduktion känner jag ändå att jag har en grund att stå på och faktiskt lyckas få runt arbetet relativt väl. Men inget skulle gå utan så fina kollegor. Jag har verkligen hittat mitt område som jag ska göra min karriär inom. Nåväl så mycket man nu kan göra karriär som sjuksköterska ;-).
 
Annars har jag varit har väldigt tankfull senaste tiden. Inte så att jag mår dåligt, utan mer att jag funderar över saker i största allmänhet. Om hur människor påverkar varandra, hur man kan ta saker på olika sätt eller tolka olika saker. Och hur ekonomin är, vad som är viktigt i livet och hur man ska njuta av saker på bästa sätt. Ja helt olika saker, men tankar som bara far upp där i knoppen och måste analyseras. Låter kanske tokigt, men så fungerar jag.
 
Men trots trötthet och funderingar så är jag så nöjd med vart jag är. Att saker just nu känns stabila, att framtiden ser ljus ut. Jag har drömmar som känns realistiska och nåbara. Jag vet att saker jag gått med en oro kring kommer lösas på bästa sätt och jag är medveten om att livet emellanåt kommer vara kämpigt och man måste kämpa för saker. Men det viktiga är att jag däremellan får de här perioderna emellan där jag känner att det fungerar, jag är lycklig, jag mår bra och jag får göra något som är roligt.
 
Hoppas allt är bra med er alla goa bloggvänner, nära och kära och andra som kan tänkas läsa min blogg <3 Jag är glad att ni fortsätter kika in då och då och väntar på mina inlägg.