Flera söta och kanske läskiga djurbilder!

 
Ännu flera bilder på djuren vi såg i veckan på lägerskolan. Dag två bjöd på strålande sol hela dagen och då är det alltid svårare att fotografera tycker jag. Tyckte jag inte tog så mycket bilder på djuren, men tji fick jag när jag gick igenom alla bilder i kameran ;-)
 
 
 
Barnen fick på morgonen hjälpa till med morgonrutinerna i stallet och de skulle få mocka hos elefanterna, men tyvärr blev det miss i planeringen. Då fick det bli hos surrikaterna istället, men de vägrade att gå in så tredje gången gillt blev det och det blev rengöring hos noshörningarna istället. Undertiden som barnen jobbade på tvättades elefanterna i boxen bredvid och det var riktigt rogivande att kolla på. Så söt den lilla elefantungen och han såg ut att gilla duschningen massor.
 
 
Små söta killingar fanns det gott om i barnens lantgård.
 
 
 
Två pojkzebror bråkade för fullt med varandra.
 
 
Fjolårets elefantunge hade vuxit till sig, men fortfarande liten och söt.
 
 
Ännu flera djur med söta ungar låg och loppa sig i solen.
 
 
 
 
Vi kom vargarna riktigt nära. Bara ett stängsel emellan oss. Personalen får massor av frågor kring den tragedi som hände för två år sen då en kvinna hittades död hos vargarna och vi fick höra lite kring den händelsen. Exakt vad som hände vet bara familjen då obduktionsrapporten är hemligstämplad. Hur som helst hur det en gick till så är händelsen väldigt tragisk och det är otroligt känslosamt och jobbigt att prata om. Lider med de som stod nära hon som omkom.
 
 
Kolla in huden, tyckte det såg lite charmigt ut och påminde mig om en bebis med alla sin väck. Man får tänka bort huvudet bara.
 
 
Stora bamsebjörnen var ute och visade sig. Han hade ungar i hägnet, men honan och ungarna höll sig gömda.
 
 
Barnen fick också klappa ormen Johan. Läskig varelse det där, men säkert jätte snäll ändå. Jag vägrade klappa honom iaf och nöjde mig med att fånga den på bild. Tyckte bara det var modigt nog av mig ;-)

Nya blommor!


+
 
 
=
 

Godkväll!
 
Så var fyra dagars ledighet över och jag borde vara helt redo för en jobb helg, dvs vara helt utvilad. Men faktum är att jag är tröttare en tröttast. Förstår inte vad som är fel med mig. Orkar bara dagarna fram till 17-tiden sen är jag klippt slut. Jaja hoppas det vänder snart för det är inget roligt att vara så trött hela tiden. Jag borde orka mera en vad jag klarar.
 
Hur som helst innebär denna årstid mycket fixande ute i trädgården. Jag som aldrig förut har haft trädgård utan detta är min första har hittat ett nyupptäckt intresse sen vi flyttade hit och jag lär mig hela tiden med vägen. Ibland blir det fel och ibland blir det jätte bra. Något som är svårt är att se hur rabatterna blir när man låtit det man planterat vuxit upp lite och i en del av mina rabatter har det blivit totalt överväxt så jag fick gräva upp och plantera om lite. Hittade dessa snittblommor i butiken som jag gärna ville ha på tomten så jag köpte med dem hem och planterade. Och nu när de börjar slå ut är de jättefina tycker jag. Blev kalas bra. De ska blomma hela sommaren så jag hoppas vi får en blommande rabatt nu som jag tidigare saknat. Hoppas bara de inte breder ut sig lika mycket som de tidigare blommorna för då får jag byta plats även på dessa kommande år.
 
Nej nu väntar lite bildredigering och sen får jag se om jag hinner svara på era kommentarer också innan det blir natti natti.
 
Må så gott alla fina bloggläsare <3

Lägerskola på Kolmårdensdjurpark!


Jag har varit iväg på klassresa med storsonens klass i två dagar. Väldigt trevligt och roligt att få följa med så här och dela sonens upplevelse, men också väldigt energikrävande att ha 59 barn omkring sig och allt vad det innebär. Så sedan jag kom hem igår em har jag varit helt slut. Men barnen har varit jätte duktiga och skött sig väldigt bra så det har gått över förväntan ändå.
 
Skolresan gick till Kolmårdens Lägerskola. Och självklart hade jag med kameran och det blev en hel del bilder tagna. Eftersom jag inte kan visa barnen (förutom en på min egna) så visar jag ett helt gäng djurbilder istället. De är så söta alla djur och det är en fröjd att se dem. Blev ju inga årskort i år på djurparken så det var väldigt uppskattat att få fånga dem nu. Bilderna är bara från första dagen så får se om jag visar en del två också. Är nog uppe i snart 200 bilder sen första dagen så jag har en hel del bilder att gå igenom ;-).