Herr ångest!


Huvudet är tungt, jag har en klump i magen, ibland börjar jag andas häftigt. Hjärtat klappar och jag vill bara rusa fort iväg, men vet inte alls vart jag ska ta vägen! Känner en stor rastlöshet i kroppen, det kryper i den enda ut i fingerspetsarna. Ett lätt illamående sköljer sig över kroppen. Jag antar att det är så här ångest känns. Jag har haft ångest förut, men inte på detta sätt. Kroppen är precis matt av alla känslor som är i omlopp. Av tårar! Jag orkar ingenting. Det känns som jag går upp på morgonen och är ett tomt skal. Jag går till jobbet, men jag känner ingen glädje längre. Hur kunde det bli så här????

Jag kan inte riktigt acceptera att jag känner som jag känner. När jag är ledig och hemma mår jag som vanligt. Jag orkar på ett annat sätt, jag är gladare och jag lever. Men när jag tänker på min arbetsplats finns ingen längtan. Det känns som jag går till jobbet som ett tomt skal och jag lever inte, jag känner mig bara instängd. Hur kunde jag låta det bli så här????
 
Jag känner mig svag. Svag som inte orkar köra på som vanligt, svag som får ångest, stressar upp mig och känner mig helt slut! Jag som alltid älskat att arbeta. Det här är verkligen inte jag!!! Jag letar efter mig själv, känner mig vilsen. Vart har jag blivit av? Jag skäms som inte mår bra inom mig, jag skäms att tala om hur det är. Skäms för att jag inte orkar mera och lägger över på någon annan. Det blir en ond cirkel. Ångesten föder ångesten. Hur kunde det bli så här????
 
Omgivningen vet inte vad de ska säga eller hur de ska bemöta! Det är jobbigt med någon som inte mår bra! Det sprider inte glädje omkring sig utan det sprider dålig stämning! JAG ORSAKAR DEN! Jag blir till en last för andra istället för att vara den hjälpen jag vill vara för andra! Jag saknar att få skratta och vara den positiva person jag är. Jag saknar att få sprida kärlek omkring mig! Jag försöker varje dag! Men just nu önskar jag bara att jag inte fanns!  Hur kunde det bli så????
 
 Men det ordnar sig nog! Jag måste vara positiv! Snart byter jag miljö! Kanske blir det bättre! Jag har ingen aning! Jag vet bara att ångesten är förfärligt jobbig när den satt sina klor i än och jag önskar det fanns sätt att lindra den. Men trots min kunskap vet jag inte hur jag ska bära mig åt. Det jag vet är att små ord från omgivningen kan få en att orka och stå ut. Så lätta ord att säga, men som har stor betydelse för mig. Idag tackar jag den person som framförde de små magiska orden jag så väl behövde höra. Att åtminstone en person talade om det gör att jag inte känner mig precis värdelös eller som en belastning!
 
Just nu undrar jag bara HUR ALLT SKA BLI! Kommer stormen snart vara över? Hur kunde jag låta det bli så här? Men en dag i taget! Idag är en tung dag, men imorgon är en annan dag! Kanske är den bättre?
 
Förlåt för mitt klagoinlägg, men idag behövde fingrarna få löpa fritt! Jag hoppas inte allt för många flyr bloggen pga. mina känslors löpande anteckningar!

Fotograferingens tecken!

 

Idag känner jag mig upprymd. Förmiddagen tillbringades en stund i solen och strax efter lunch dök min första fotografering för dagen upp. Egentligen skulle jag haft en fotografering på förmiddagen med, men tyvärr blev de sjuka. Men två stycken räckte gott och väl för att den där upprymdhet känslan skulle komma.
 
Min första fotografering var en söt liten nyfödd bebis. Gud så små och söta de är, man glömmer snabbt. 14 dagar gamla Teddy sov sig igenom större delen av fotograferingen, men när jag tänkte prova en ny pose så vaknade hon förstås och skulle ha mat och efter det var det svårt att få henne helt avslappnad igen.
 
Den andra fotograferingen var en härlig familj där gravid- och familj fotografering stod på schemat. Jag har aldrig fotograferat gravidbilder förut så det var extra roligt att få föreviga fina Lisas mage. Ludwig har jag ju fotograferat en gång förut för cirka ett år sen så det var roligt att få träffa honom igen.
 
Jag är jätte nöjd över dagen och tycker det varit super kul att ha två familjer här idag. Däremot är det farligt att ha både en gravid och en nyföding här hemma. De där tarmarna suger rejält efter en liten femma kan jag säga ;-). (Men få inte för er att det blir någon för det är färdigt här och blankt nej från den ena).
 
Hoppas ni haft en skön helg.

Om att ställa om klockan vid sommartid och vintertid!

Ni har väl ställt om klockan inatt? Eller var det solstolen som skulle ställas fram???????
 
Nej så här är det! Klockan 02:00 inatt slår klockan helt plötsligt klockan 03:00. En  timma försvann lika fort som det tog för dig att släppa den där fisen i sömnen. När du vaknar på morgonen tittar du på klockan och går upp i godan ro om att den inte är så mycket. För att sen sätta igång mobilen och får se att klockan är en hel timma längre en vad du trodde. Du undrar vad som hänt, försöker ändra tillbaka, men så ser du i facebook flödet att det är dags för sommartid. Du muttrar lite över att en timma är borta av den redan bristfälliga tiden, men sen kommer du på att du ju faktiskt fått sovmorgon en hel timma inatt! Solen lyser också och för att inte missa lite sol i ansiktet så hämtar du solstolen och STÄLLER FRAM den och sätter dig en stund och solar. Det passar ju bra eftersom 7 åringen vid frukostbordet tittat ut genom fönstret, tittat på mig och sagt med ett frågande, förvånande ansikte "sommartid, är det verkligen sommar nu mamma?" ja ska det nu vara sommar så får solstolen vara framme igen trots att det inte riktigt ännu ser ut som sommar utomhus. 
 
När du sitter där i solen och njuter så tänker du. Vilken tur att det var en ledig söndag så jag slapp gå upp redan klockan 5 istället för 6. Men de som jobbade natt fick en hel timma gratis, det är nog skönt för dem. De kommande veckorna kommer man fortsätta att tjata om att nu är klockan egentligen bara......för att helt plötsligt ha ställt om dig igen till den nya klockan. Men säg den tid som blir van, snart är det dags igen och då tvingas man att ge tillbaka den där timman man hoppade över under våren  och då får man göra allt baklänges istället.
 
Nu väntar lite fotografering under dagen. Nyföddfoto och gravidfoto står på schemat.