Det var snabbt över, trädgårdsplaner och drömmar!

 
 

Världen fullkomligt exploderade ut i blom och på bara några dagar var allt över. Det är fortfarande vackert ute, en del blommor fortfarande, man den där explosionen är förbi.
 
Idag har jag gått hårt i trädgården. Ogräset har rensats, buskar har grävts ur. Jag har så länge haft det där görat där ute, men inte hunnit, haft ork eller så har det regnat. Men nu så är det mesta gjort och jag kan bara strosa omkring i trädgården och hålla efter det, så skönt.
 
Något annat jag gör är att också planera i trädgården. Se hur vi vill ha det. Det är mycket jobb, men helt klart värt det när allt är klart sen. Har planer på att fixa iordning en trädgårdsdamm, bygga med stenar, fräscha upp i trädgårdslandet med en mur och byta pallkragar mot stenar. Plantera om rabarber och tre buskar som inte alls trivs där de är. Planer på en stor pool finns också, men det kostar lite mer så det får dröja. Men så många drömmar det kan finnas i en trädgård. Rätt rogivande samtidigt som man önskar att allt kunde fixas direkt, här och nu, men världen byggdes ju inte på en dag och inte lär allt vi vill göra på tomten byggas på det heller. Man får ta en sak i taget och sakta, sakta se hur tomten växer fram allt mer.


Helen

Det är roligt att fixa i trädgården men ganska slitit. Jag har en så liten trädgård så det finns inte mycket man kan göra. Men önskar mig ett växthus.
Sv: Har inte sett att du skrivit om träff men nästa v är alla barn hemma så det skulle vara bra. Säg en dag så kan vi nog. ( om vi inte åker iväg på något )
Kram

Svar: Ja det är roligt när man ser resultatet, men det där innan är inget roligt. Men det blir nog bra när allt är klart sen. Synd bara att allt tar sådan tid och kostar.
Lottiz Törnqvist

2014-06-25 / 08:37:02
BLOGG: http://stenstromsbloggeria.blogspot.se/
Nathalié - mamma till Charlie

förstår det är mycket jobb med trädgård. har för mig att ni har stor trädgård också! skulle vilja ha en liiiten trädgård.. en gräsplätt duger fint för mig ;)

Svar: Ja trädgården är nog lite för stor en vad vi skulle vilja ha så vi hittar lösningar för att få lite mindre skötsel i framtiden och göra den lite mer ombonad och mysig, men allt tar sådan tid. Tålamod får man öva på ;-). Men den stora tomten har sina fördelar också.
Lottiz Törnqvist

2014-06-25 / 12:22:21
BLOGG: http://livetomyarp.com
Sofia - strawberry Dreams

Härliga trädgårdsplaner! Och vilka fina bilder då, så fantastiskt det har varit de här veckorna när allt har blommat så galet vackert.

Svar: Ja det har varit helt underbart ute. Synd att allt blommar så snabbt bara.
Lottiz Törnqvist

2014-06-25 / 13:29:27
BLOGG: http://www.strawberrydreams.se
Anonym

Samma här, försökte leta blommor på midsommar med Elias o hittade knappt någonting därute. Enstaka smörblommor som var så där lagom snygga..

Svar: Så typiskt och midsommar som man verkligen vill ha blommor också så man kan binda en krans.
Lottiz Törnqvist

2014-06-25 / 13:43:30
Lena

Ja, det går alldeles för fort!
Så vackra bilder!!!! Lycka till med trädgårdsarbetet!
Kram Lena

Svar: Tack :-D
Lottiz Törnqvist

2014-06-25 / 16:33:38
BLOGG: http://lenashagtorp.blogspot.com
Angus

FinA bilder!

Svar: Tack :-D
Lottiz Törnqvist

2014-06-25 / 21:18:50
BLOGG: http://angusfoto.blogg.se
Ann-Ki

När min pappa levde och mina föräldrar hade sin sommarstuga byggde min pappa en damm i trädgården. Han stensatte runt den med vackra stora stenblock och växtligheter och i dammen simmade ett antal guldfiskar och i ytan vilade vackra näckrosor. Det var en fridfull plats i trädgården. Runt alla rabatterna satte min pappa kantsten, det var lättare att klippa gräset vid kanterna då, både praktiskt och snyggt. Fortsätt att drömma om hur du vill ha din trädgård och en vacker dag har dina drömmar gått i uppfyllelse.

Svar: Låter som din pappa hade samma trädgårdsstil som vi har. Har också kantsten runt alla rabatter och gångar för att få lättare att klippa kanterna vid gräset och hindra det från att växa där det inte ska växa. Och så dammen låter som en sådan som jag har i mitt huvud :-D Vi har sett våran trädgård växa fram sakta men säkert, men allt tar tid och ibland är det svårt att ha tålamod.
Lottiz Törnqvist

2014-06-28 / 10:49:10

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback