Jordgubbens år?

 
 
 
Är det jordgubbens år i år mån tro? Det här har jag plockat ikväll och sen fick det räcka då byttorna blev överfulla. Det är tredje omgången med stor skörd. Och jag skojar inte när jag säger att det finns mycket, mycket mera kvar i vårat jordgubbsland. Och så stort land har vi inte som man kan tro med den här skörden.
 
Nu är bara frågan vad gör man med alla jordgubbar???? Har ni tips på något enkelt och smarrigt att göra?
 

Så klart kan man äta dem som de är. Eller som frukost varje dag med yoghurt och jordgubbar. Min sommarpaj är god med jordgubbar och rabarber eller bara smulpaj. Eller kanske har ni några smarriga pajrecept som är enkla och otroligt goda och där jordgubbar finns? Sylt och saft får jag för mig är krångligt? Kräm likaså. Glass och jordgubbar har vi nog förätit oss på. Ja vi får se helt enkelt vad jag ska göra med alla jordgubbar.
 
Gott är det iaf och underbart att ha egna i sin trädgård.

Loppi blogbag Ellas Kitchen!

 
 
 
Fick en härlig loppiblogbag från Loppi med innehåll från Ellas kitchen för ett par dagar sedan. Min lilla tjej är ju förtjust i Ellas Kitchen sortiment så detta passade henne som handen i handsken. Innehållet var två sorter av ekologiskt mellanmål.
Det ena var Miniskorpor i två olika smaker för barn från cirka 8 månader. Perfekt att ha med som lite snabbt mellanmål och sysselsättning för de små om man fikar, står i en kö etc. Skorporna har lagom storlek och passar i små barnahänder och smakar riktigt gott. Jag passade själv på att smaka den ena med äpple och ingefära och den smakade lite juligt eller pepparkaka som barnen sa.
 
Det andra mellanmålet var två smaker av Puffits med i paketet som är smaksatta majspuffar. Även dessa väldigt smakrika och otroligt goda. Som godis fast nyttigare. Perfekt att lura lilltjejen med när hon ser att syskonen äter godis på lördagar så får hon godis också, fast i en mycket bättre form. Dessa är perfekt för barn från cirka 10 månader. Puffarna är runda och går lätt att plocka upp och smälter lätt i munnen. Jag tyckte dem alla var riktigt goda, vanilj och hallon minns jag fortfarande den underbart goda smaken av och lilltjejen tyckte också om dessa.
 
Samtliga mellanmål är förpackade i behändiga påsar som gör det lätt att ha med i skötväskan/väskan och lätt kan tas fram när det behövs, perfekt om man är i väg mycket och kan ta fram när det behövs ett litet mellanmål här och nu för den lille.
 
Tusen tack Loppi för denna blogbag. Mycket uppskattat.

Internet är tillbaka, dåliga tankar och återfunnen energi!

 

Godkväll!
 
Äntligen har jag internet igen. Lite typiskt sådär så återvände det lagom med min energi så jag har inte alls haft tid att sitta här på hela dagen.
 
Jag har varit extremt dämpat ett par dagar. Känt mig som en utböling, inte populär, inga vänner, aldrig bjuden på några fester, det jag duger till tar folk åt sig av och sen får jag aldrig något tillbaka och jag har nog trott att hela världen hatat mig och ingen älskat en sådan som jag. Så mycket energi på tomma tankar. Förstår inte alls varför hjärnspökena ska hålla på så där. Men nu är de puff borta igen och jag känner mig som mig själv igen.
 
Har dessutom känt mig så uttråkad senaste dagarna. Och trots att det funnits massor att göra i hemmet så har jag inte haft någon lust och bara struntat i allt, inte alls likt mig. Så lite extra stökigt har det också blivit och en hel helg gick nästan utan att jag ens påbörjade något av mina sommarprojekt.
 
Men idag återvände energin så hela eftermiddagen och kvällen har jag styrt med ett av mina byggprojekt för denna sommaren och beställt material till vår friggebod som skall rivas och byggas ny. Lite fattigare, massor av nytt jobb, men med lite glädje i själen igen. Tänk vad lite shopping kan göra och arbete ;-).
 
Så numera ser jag ut så här igen:
 
 
Nu hoppas jag inga fler internet avbrott kommer så jag kan få min lilla avkoppling här i bloggvärlden innan daten med John Blund kallar. För den där tvn är absolut ingen rolig underhållning, vad betalar man egentligen för när de bara visar skräp på tv och samma saker om och om igen. Nej datorn och internet är mycket roligare i min mening ;).
 
Må gott alla fina läsare.