Snöstorm, helt slut och godissugen!

 
Det är snöstorm ute. Har kommit massvis med snö, ännu mer än den vi hade förra helgen då bilden togs. Jag längtar tills snön är borta. Tycker det räcker nu med snöstormar, kalla vindar, minusgrader, massor av kläder och allt sånt. Vill ha värme och mer sol.
 
Jag är iaf glad att jag har nära till jobbet sådana här dagar och jag är glad att jag inte jobbar kvar inom hemsjukvården där vi måste ut i bilarna för att ta oss vidare till patienternas hem. Nu arbetar jag med en slags hemsjukvård, men jag har dem alla boende under samma tak, så mycket skönare sådana här dagar att slippa ut med bilen att slira omkring.
 
 
Känner mig helt slut efter dagen och det ska bli så skönt med sovmorgon imorgon och ledig dag. Blir att fira svågern och svägerskan som fyller år i februari. Trevligt ska det bli :-D.
 
Idag är jag annars sådär godissugen att jag snart inte vet vad jag ska göra. Skulle vilja vräka i mig en stor fylld skål med godsaker. Tror det har med tröttheten att göra och eftersom jag inte köpt hem något så får jag försöka stå ut med mitt sug annars hade jag säkerligen fallit dit och fått ångest efteråt för att jag sabbade allt med massor av godis. Hoppas den är borta imorgon bara för karaktären är inte alls stark.
 
Jag passar på att önska alla en helt underbar helg.

Tiden sveper förbi i ett hiskligt tempo!


Godkväll!
 
Sitter här och försöker varva ner efter dagen. Varit intensiva dagar på jobbet IGEN! Men jag känner mig okej ändå. Bara det att det blir långa pass då jag får gå in lite extra på morgon eller kväll så allt ska fungera. Har två 6.45-17 dagar kvar denna veckan. Känns sisådär med långa dagar, men bara det där med barnen att jag vet att de inte behöver vara så länge på dagis imorgon och att maken har dem hemma i helgen gör det hela rätt okej ändå. Men trött blir man och idag varvade jag det hela med lite utbildning också så idag är huvudet extra trött!
 
Tiden sveper snabbt förbi när man är igång och det känns som man bara vaknar, jobbar och går och sover igen. Kvalitétstiden med barnen är kort, mat, lite bad och så läggning. Så synd! Önskar man hade mer tid med dem, men det är ju så här det är, därför de där utflyktsdagarna med hela familjen känns så värdefulla och uppskattade. Och de små guldkornen i vardagen mitt i allt det vardagliga får man förvalta väl.
 
Hoppas ni haft det bra med lagom fyllda dagar? Kram på er!

Vårlängtan och den där längtan!

 
 

För första gången i år börjar längtan efter våren dyka upp. Jag har sagt att jag i år inte ska börja längta för tidigt för då känns det så långt innan det blir vår, men så börjar man planera saker till våren och jag kan inte låta bli att få den där längtan iaf. Har till och med försökt att inte köpa hem tulpaner för att när de står på bordet känns längtan allt för stor, men nu börjar jag snart ge med mig även där, vill ha fina tulpaner på bordet till varje helg. 
 
Har funderat mycket på varför man längtar så mycket till våren. Det är ju inte bara hos mig utan hos flera man märker denna längtan. Jag tror det har att göra med ljuset och värmen. Världen lyser upp och allt börjar vakna till liv igen. Man går utomhus mera, sinnet känns lättare och man får mera energi.
 
I djurvärlden sprids ju kärleken då djurvärlden parar sig och en del får sina ungar. Och någonstans är det väl liknande som sker hos oss också. Hela vinterhalvåret känns som en slags dvala man vaknar ur och när man vaknar till liv igen är man full av energi och kärlek redo att utforska världen där ute.
 
Det är bara senaste åren jag uppskattat våren så mycket som jag gör nu. Allt det vackra, dofter, ljud, solen som kommer fram mera och värmen den sprider. Är det ett ålderstecken tro?
 
Nåväl. En är det vinter kvar säger mor! Så jag längtar ett tag till som alla andra!