Kinetic Sand

 
För ett tag sen eller rättare sagt ett tag innan jul vann jag en tävling som ABC-leksaker hade. Vinsten var en förpackning Kinetic sand. En sand som jag valt att kalla magisk. Jag är väldigt imponerad av denna sand då den är precis som en deg och lämpar sig därför utmärkt att ha inomhus.
 
Mina barn fick degen i julklapp, men det är först nu de fått upp ögonen att vilja prova den och jag kan säga att de blev fast allihopa. Eller lilltjejen ville mest smaka på sanden så där blev det inte så lyckat, men de andra tre har skapat och lekt med sanden flera gånger nu och är väldigt förtjusta i den. Själv skulle jag önska mig ett stort lass att ha i sandlådan ute. Bättre sand en denna finns nog inte.
 
Här nedan kan ni se ett klipp på hur lättarbetad sanden är och att den inte sandar såsom vanlig sand kan göra. Ni vet hur det känns när barnen varit ute i sandlådan och lekt och har med sig halva sandlådan in och lämnar av det på hallgolvet. Inte skoj! Med denna sand slipper man det.
 
 
Visst håller ni väl med mig om att den känns lite magisk?
 
 
 
 
Konstverk, bollar och helt otydliga saker lyckades de åstadkomma under tiden de satt och roade sig.
 
 
Och när man degat/sandat färdigt måste man göra på detta sätt bara för att det känns så härligt när sanden faller isär ;-).
 
Önskar er alla en toppen fredag och helg. Själv är jag ledig i helgen och på söndag ska jag iväg på roligheter utan familjen. Ska bli super skoj.

Kesella äpple och Kanel!

 
 
Jag har hittat ett litet nyttigare alternativ till efterrätt som jag tänkte tipsa er om. Kesella äpple och Kanel. Super gott tillsammans med jordgubbar gärna lite frysta jordgubbar som man värmer så de blir som en varm röra. Mums. Kan tänka mig att det finns fler blandningar man kan göra t ex någon nöt till eller kex och lägga i lager i ett glas. Eller kanske göra någon variant av glass? Jag får testa mera, men denna var iaf supergod som efterrätt och som sagt mycket nyttigare en många andra efterrätter.
 
Min lilla fröken som man inte kan äta nåt i närheten av utan att hon ska smaka och då gärna HELT själv och ta HELA burken/tallriken själv hjälpte mig att äta det som fanns kvar sedan tidigare, lilla sötnosen.
 
Har ni smakat denna och har ni flera tips på variationer kanske som blivit så där goda att de smälter i mun?

Vad har hänt med min statistik?


Helt plötsligt har min statistik mätare drunknat. Nästan 100 besökare mindre/dag visar den. Vad har hänt? Har noterat att besökare från facebook inte längre verkar registreras. Mycket märkligt detta! Någon som har någon aning om vad det är som kan ha hänt?
 
Hjälp någon?