Öroninflammation och lindring!


Är redigt trött på förkylningar och sjukdomar och då har vintern bara börjat. Men med nytt jobb är man hungrig att lära sig och vill inte vara borta flera dagar. Likaså jobbar jag ju redan mindre så det kan bli långa dagar borta om barnen blir sjuka. Men mest av allt är det ju förstås synd om barnen. Man lider med dem när de inte mår bra.
 
Inatt hade min stora dotter feber och ont i örat. Vaken halva natten, på det en hostig lilltös som ska sova mellan oss för att kunna sova. Men nu på morgonen verkar dem båda pigga och glada igen.
 
Just det här med ont i örat är andra gången det händer på en vecka. Sist var det min äldsta son och nu min äldsta dotter. Öronvärk är en värk som är otroligt smärtsam, jag vet för att jag haft flera själv som vuxen. Men det finns vissa knep som lindrar värken rätt bra tycker jag. Och det är att ta nässpray (i näsan förstås som vanligt) och sen lägga något varmt över örat. Min vän gav mig för många år sen hjärtat ovan med ris i och det fungerar utmärkt som lindring på onda områden när man värmt det några sekunder i mikron. Hjälper det ändå inte tar jag även till Alvedon. Inatt blev det även steg tre och jag var säker på att örat skulle värka hål på min fina tjeja, men efter Alvedon så försvann både öronvärk och feber och sen har allt varit lugnt.  Skönt det.
 
Hemma från jobbet blev jag dock, men erbjöd mig att jobba extra om någon blev sjuk istället och så blev det. Så ska jobba natt för första gången på mycket länge. Hoppas jag orkar vara vaken, det är nog största problemet när man inte är van ;-). Men innan nattarbete ska jag hem till en av mina nya kollegor för lite julmingel. Superkul att hon bjudit in till det. Så bra att lära känna de man arbetar med lite bättre och göra annat en bara jobb när man ses så det ser jag fram emot.
 
Hoppas ni alla håller friska!


Lena

Stackare!!! Ja, det är många sjuka nu, så jag får jobba hur mycket som helst.....
Krya på Er och lycka till inatt!
Kram Lena

Svar: Hehe ja det är ju positivt för dig ;-). Värre för alla andra sjuka.
Lottiz Törnqvist

2014-12-04 / 17:30:48
BLOGG: http://lenashagtorp.blogspot.com
Fröken.A

Men åh stackare, krya på!! :(

Svar: Tack, nu mår alla barnen bra så hoppas det håller sig.
Lottiz Törnqvist

2014-12-05 / 20:20:40
BLOGG: http://www.meningsfylleri.blogg.se
Helen

Visst är det tråkigt med alla sjukdomar som går runt runt. Och det är svårt när man har jobb att pyssla så man inte ställer till för mycket på jobbet heller. Jag känner i alla fall ett ansvar att göra så bra som möjligt. Hoppas nattjobbet gick bra, va ett riktigt bra sätt att "kompensera".
Och tack för örontipset, är bra att ha husmorstips i bagaget.
Hoppas nu alla kryar på sig och får en fin helg
Kram

Svar: Ja inget skoj alls. Nu är alla friska iaf så hoppas det håller sig. Nattjobbet gick bra :-D
Lottiz Törnqvist

2014-12-06 / 08:57:40
BLOGG: http://stenstromsbloggeria.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback