Att våga sätta gränser!


Efter flera månader av kämpande med ett av våra barn har allt slit äntligen börjat ge resultat. Det har handlat om läxor. Vi har stångat oss själva blåa. Stått helt handfallna för hur vi ska göra för att få vårat barn att göra sina läxor. Ett antal samtal med skolan, dörrar som har smälts igen av ett barn som inte vill, det har skrikits och gråtits. Det har blivit läxläsning på helger för att komma ifatt och det har blivit konsekvenser när man inte gjort sina läxor. Och idag äntligen fick jag höra de positiva orden från läraren om att ett förhör gått så bra att mitt barn fått alla rätt. Men viktigast av allt! Jag träffade ett glatt barn hemma som stolt berättade om resultatet på matteprovet. Den lyckan som tindrande i sitt barns ögon när orden sägs, den lyckan är oslagbar och det är här bekräftelsen kommer för hur viktigt det är att våga sätta gränser för sina barn.....
 
För allt detta kämpande under dessa månader leder förhoppningsvis till en hjälp för resten av livet, att klara skolan, att ta sitt ansvar och klara sig där ute i samhället. Mitt barn blir stärkt, får självförtroende och inser att inget är omöjligt om man bara försöker och ger saker en chans.


Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta

de här får mig att tänka på när jag gick i 9;an de var febuari. jag + min familj var "inlagda" på BUP vi var på dagenheten på dagen och bodde på patienthotell på natten. De pågick en vecka med intensiva tester och slutspurten på utredningen. Jag låg efter i många ämnen hade 5 IG varningar vid jul.
Min lärare ringer till pappa och gråter. Pappa undrar såklart vart som hänt. Joanna hade fått VG på nationella provet i engelska och läkaren grät av lycka av allt slit vi lagt ner. (engelska har alltid vart mitt svåraste ämne och ett av dem jag hade IG i) Detta prov gjorde så jag fick godkänt i engelska och gick ut 9an med slutbetyg.

Svar: Härligt att det vände för dig. Hoppas det gör det här med.
Lottiz Törnqvist

2014-12-10 / 19:27:31
BLOGG: http://domkallarmighannes.com
Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta

tror jag är full i dag:P ska så klart stå läraren och inte läkaren.

2014-12-10 / 19:28:42
BLOGG: http://domkallarmighannes.com
Jeanette - En mammas vardag

Åh...känner så väl igen mig. Min son har det svårt i vissa ämnen och det har varit flera tuffa perioderumder dessa snart 6 år som han har gått i skolan. Mycket tjat och gnat. Men lyckliga stunder när han får godkänt på prov och så. Han har aldrig tyckt om skolan och det är jobbigt när dem känner så:( Allt blir extra tufft. Vi försöker och motivera och peppa honom, men det blir ofta sura miner här hwmma kring läxor och plugg.

Svar: Ja det blir extra mycket då, men när man får de där stunderna av bekräftelse så känns det så värt det. Förhoppningsvis leder det till något positivt när våra barn blir stora. Pepp till dig med att fortsätta som du gör för din son.
Lottiz Törnqvist

2014-12-10 / 22:51:48
BLOGG: http://jiaslife.blogg.se/
Jeanette - En mammas vardag

Förlåt för mitt konstiga stavande:)

2014-12-10 / 22:52:52
BLOGG: http://jiaslife.blogg.se/
Helen

Det är verkligen en skön känsla för det ligger massor av jobb bakom. Jag har gått igenom något liknande så jag vet.

Kram

Svar: Ja det är verkligen kämpigt, men värt det när man ser resultat.
Lottiz Törnqvist

2014-12-11 / 07:23:17
BLOGG: http://stenstromsbloggeria.blogspot.se/
nathalie - ensamstående mamma till charlie

åh vad härligt!

Svar: Ja äntligen ser man resultat :-D
Lottiz Törnqvist

2014-12-11 / 12:31:27
BLOGG: http://livetomyarp.com
Camilla

Vad skönt om det har lossnat nu! Men ja, jag håller med. Man måste våga sätta gränser och visa sitt barn att olika handlingar kan få konsekvenser. Det kan vara jobbigt, obekvämt och tufft, men man gör det ju av kärlek och omtanke :)


Svar: Ja man gör ju det och när man får kvittot så känna det värt det.
Lottiz Törnqvist

2014-12-11 / 13:42:18
BLOGG: http://radhuslivet.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback