Fototips - Kamera app!

 
Ovan ser ni några Instagram bilder. Bilderna är tagna med mobilkameran (Iphone 4.0).
 
Oftast ser många sig blind på vilken slags kamera man har, men faktum är att man kan ta väldigt fina bilder enbart med hjälp av en smartphone. Jag har sett flera riktigt fina bilder på Instagram tagna med en Iphone eller Android. Allt beror ju på hur du själv väljer att dina bilder ska se ut när du tar själva bilden och efter att du redigerat bilden.
 
Förutom att den som håller i kameran bestämmer vilken vinkel, komposition, motiv etc. som bilden ska ha så finns det vissa appar som kan underlätta själva kvalitén eller skärpan i bilden. Jag tänkte därför tipsa om min favoritapp som jag inte klarar mig utan i smartphonen. Den använder jag nästintill alltid till bilderna jag fotar med smartphonen. 
 
För att få bästa möjliga kvalité i bilden använder jag alltid kamerans vanliga app. Det gäller oavsett om jag ska lägga ut bilden på Instagram eller inte. När jag sen tagit bilden går jag till Camera 360 som Appen jag använder heter. Den är guld värd och det finns massor av olika funktioner att använda sig av.
 
 
 
 
Appen är gratis så det kostar inget att iaf prova den. Inne i Appen kan du bland annat ändra till HDR, skapa spännande effekter på himlen, ändra ljusförhållanden, skapa en mer mjukare ton i ansiktet på porträttbilder etc.
 
När jag gjort min redigering i Appen exporterar jag den vidare till mappen där jag sparar smartphonens alla bilder. Sen brukar jag ladda upp den på Instagram eller vart jag nu vill ha den. Och jag är faktiskt mycket mera nöjd med bilderna efter denna redigering än vad jag är utan. Så ibland kan det vara värt att göra det där lilla extra för att få bilden att bli åtminstone liiite bättre.
 
Prova gärna och säg vad ni tycker sen om Appen. Alltid roligt att få höra om fler blir lika nöjd som jag.

Vattenspridaren i APRIL!


Helt otroligt vad varm den här månaden varit. Allt som ska blomma i maj har börjat blomma nu. Och i helgen bjöd solen på värme upp mot 20 grader i skuggan och i lördags var det till och med en ljummen kväll utomhus. Sommar feelings!
 
Men mest galet av allt är att barnen tyckte det var så varmt igår att de tjatade till sig att få springa i vattenspridaren. Hur underbart är inte det. Nu misstänker jag starkt att det här bara var en försmak och vi får en lite kallare i period igen, det brukar ju vara så runt valborg innan värmen kommer på riktigt för att stanna. Men det spelar ingen roll för kroppen spritter av lycka när vädret är så här underbart och det är härligt just här och nu!
 
Önskar jag kunde visa er fler bilder från vattenspridaren, men vill inte lägga ut för mycket bilder där barnen har bar överkropp så ni får nöja er med den här, döttra ville nämligen ha kläder på sig så då gick det bra att visa en bild. Kan tillägga att vattnet som sprutar ur den där spridaren alltid är iskallt ;-).
 
Nu startar vi en ny arbetsvecka, med lite ledigt på torsdag för att fira första maj! Ha en skön vecka alla underbara läsare. Och så ni vet, jag har inte glömt att svara på era kommentarer, bara inte haft tiden, men det kommer framöver.

En enorm goodiebag!

 
 

Goodiebagen vi fick igår var helt otroligt välfylld. Och nästintill allt var sånt som kommer till användning, bara några babysaker som läggs undan som giveaway till kommande ev. bebisar runt omkring.
 
Återigen tusen tack till Sanna och Christina som ordnat med allt detta. Vilket jobb ni måste lagt ned. Och även ett stort tack till alla företag som sponsrat.
 
De sponsrade företagen hittar ni HÄR.
Och utställarna som fanns på plats hittar ni HÄR.