Idag pratar vi väder, sista september och snart sista höstmånaden!

 
Imorgon är sista höstmånaden här. Oktober! (sista för mig är väl bäst att tillägga) September gick så himla snabbt och september har inte alls känns som höst, det är först sista dagarna som blivit kalla och träden börjat skifta i grönt, gult och rött och backen börjat fyllas av löv. Dessutom har det slagit till och blivit riktigt kyligt i luften. Morgnarna startar med frost och minusgrader och på dagen är det oftast bara runt 8 grader. Jag känner mig ständigt frusen som alltid den här årstiden. Filtar och varma tröjor är alltid på.
 
Barnens höstkläder för kyliga morgnar är framplockade. Lite protester är det, men att gå ut i ett par tights och bara en tunn jacka är allt för kallt. De inser det snart själva och så muttrar de för att de fryser och inte tagit på mera. Men de vänjer sig väl snart.
 
Den här månaden som står framför oss nu finns drömmen om en höstfotografering. Alla löv måste bara få ramla ner på marken först. Jag hoppas jag prickar in precis rätt dag för det. Har ju troligen bara helgerna på mig och två helger är redan uppbokade. Men vi håller tummarna att jag får som jag vill, att jag lyckas fånga det där härliga ögonblicket som jag fångade förra året. Bara framtiden kan utvisa om det blir som jag vill!
 
Nu är jag laddad inför fyra arbetsdagar. Hoppas ni alla mår bra och haft en bra start på nya veckan.

Underbara barn mässan i helgen!

I helgen är det äntligen dags för underbara barn (http://www.underbarabarn.se .) Gud vad jag längtar! 

Vi har valt att åka på söndagen och det blir hela familjen som åker. 

Barnen ser fram emot alla aktiviteter som erbjuds, jag ser fram emot att träffa alla företag, shoppa och dessutom få se mina bilder i monter 9.18 som är filur design. Och bara att få komma iväg på något och se massor av människor är roligt bara det. 

Och vet ni! Jag vann en goodiebag som jag kan hämta på söndagen. Extra lyxigt! Med den har jag tre goodiebag att hämta ut! Vet inte om två är likadana eller inte, men i sånt fall får jag ju chans att skämma bort någon här hemma också ;). Bortskämd deluxe är jag iaf. Stort plåster nu när jag inte blev vipbloggare för det hade ju förstås varit roligast.

Men nu undrar jag, vilka har jag chans att träffa på söndag? Så vet jag vem jag ska spana efter ;).


Kolmården och tropicariumet!

Idag tog vi färden mot Kolmårdens djurpark och tropicarium. Kände att det var dags att hitta på något med familjen och eftersom det var NT-dagen idag och man kunde fynda årskort för nästa säsong för halvapriset med NT-kort fanns det redan med i planeringen att åka hit idag. Något årskort blev det dock inte som först tänkt. Vi bestämde oss nämligen för att vi inte kommer åka dit så mycket nästa år (jag har väl sponsrat parken gratis tillräckligt nu med alla blogginlägg nu som blivit uppmärksammade att det är dags för dem att betala mig nu om jag ska dit och inte tvärtom, hehe ;-)). Nej skämt och sido, men med legolandresa och lite annat som vi tänkt göra nästa sommar kändes det som om vi inte kommer åka dit så mycket på sommaren och att det blir mest lov i så fall och då fick det va.
 
Väl framme tänkte vi att vi skulle börja i parken en stund och sen gå in på tropicarium. För att komma in i parken behövde jag säsongskorten, men just som jag tänker att jag ska ta fram dem kommer jag på att jag nog aldrig packade ned dem när vi åkte hemifrån. Vilken klant jag är! Vem åker på ett planerad besök till en djurpark och struntar i att ta med sig säsongskorten! Så ja, där stod vi och hemma fanns säsongskorten! Hur skulle vi nu göra!
 
 
Jo vi lyckades till slut bli insläppta i parken ändå efter att ha kunnat bevisa att vi hade säsongskort med utlämnande av personnummer och kolla på bilderna som fanns registrerade i deras databas så fick vi till slut komma in. Vilken tur. Tack personalen på gästservice för det!
 
Vi valde att endast besöka några utvalda delar i parken idag, den första blev sälföreställningen som vi inte sett på hela året, men som var toppen bra och bjöd på många skratt.
 
Sen gick vi vidare till de två åkattraktionerna som finns i samma del i parken som sälarna och delfinerna.
 
 
Och till sist avslutade vi en lång stund hos schimpanserna och gorillorna innan vi gick ut ur parken för lunch och sen in på tropicarium.
 
 
Där inne blev vi fast hos de små söta, men närgångna aporna. De hoppade på vår vagn vilket inte uppskattades av lilltjejen som blev ängslig och pekade på dem gnällande. Den ena kröp ner i min kameraväska också, men kom snabbt upp igen besviken över att han inget hittade. Det står ju varningar om att man ska gömma allt smått då de tjuvar det och ska äta på det och det kan ju vara farligt. Tyvärr läste inte alla skyltarna så de lyckades sno åt sig en napp så vi fick säga till personalen då de som blivit av med nappen inte märkt det eller helt enkelt struntade i det.
 
 
Vi lyckades även få dem på vår rygg och axel. Som sagt närgångna små busar, men så himla roliga.
 

Inne i tropicariumet fanns mängder med fiskar som vi spanade in.....eller vänta nu.....vem spanade in vem egentligen?
 

Alla fönsterrutor var perfekta för lilltjejen att spana in i. Krokodiler, ormar, fiskar och även surikater kunde hon se utan hjälp från oss. Väldigt intressant för en 1,5 åring.
 
När klockan slagit 16.15 begav vi oss vidare till Åbylundkyrkan där klädbytardagen var i helgen och hämtade mina pengar från försäljningen. Tog ett tag att ta sig dit pga, köer ut från parken, men jag hann precis i rättans tid. Efter att vi varit där en stund åkte vi vidare för att handla hem Kinamat och när klockan var runt 18.30 landade vi äntligen hemma med maten.
 
Och nu är jag sååå trött, men otroligt nöjd över helgens avslut. Känns helt otroligt att helgerna går så snabbt bara. Laddar inför en ny vecka nu, men först har jag även en ledig dag imorgon att njuta av. Får se vad den har att erbjuda mer en ett möte mitt på dagen. Ja det var lite om våran dag!
 
Vad har ni haft för er idag?
 
Hoppas annars ni fina läsare haft en underbar helg och är redo för en ny vecka.