Körigt, utsikt, kanadagäss och fredagsmys!

 
Dagarna går i ett just nu. Varje dag de kommande 2 veckorna är det något uppbokat. Hur jag får ihop vardagen känns rätt körigt faktiskt och jag längtar efter lugn och ro igen. Men nu är det i alla fall bara tre arbetsdagar kvar för min make sen är vi båda hemma vilket ska bli super skönt och lyxigt förstås. Sista gången vi har sådan tur att vi kan vara hemma båda två i hela 8 veckor tillsammans. Det gäller att passa på då.
 
Trots att det är så mycket som ska hinnas med och fixas så försöker jag njuta av årstiden och allt det vackra runt omkring mig. Utanför vår tomt har vi en stor åker och bonden var där och sådde för några veckor sen och bara dagarna efter började det växa och just nu är det ett stort grönt fält utanför oss. Jätte fin utsikt. Jag vet fortfarande inte riktigt vad han sått så vi får väl se vad som kommer upp. Jag hoppas fortfarande på raps, men är osäker på om det verkligen är det. Tycker allt ser likadant ut i början.
 
Hur som helst har vi några kanadagäss (tror jag det är) som brukar komma till åkern. Igår fick maken syn på dem vid middagen och sa att de var nära vår tomt om jag ville ta kort på dem. Och när jag fick se hur nära de var kunde jag inte låta bli att gå ut till dem och fånga dem med kameran. De är ju som små husdjur till oss som lunkar omkring där ute tillsammans med harar och rådjur. Älskar verkligen att ha naturen så här nära inpå. Det enda som är mindre trevligt är ormarna, som tur var har jag inte sett någon själv på tomten, men jag vet att grannarna sätt någon bland buskarna vid vissa tillfällen.
 
 
 
Och idag är det äntligen fredag. Dagen har gått i ett, men på eftermiddagen tog min ork slut. Var så trött att jag hade det svårt att hålla mig vaken i bilen när jag körde hem från stan. Så det blev en timmas solning när jag kom hem. Underbart skönt och välbehövligt med den vilan. Har fortsatt varit trött dock, men orkade i alla fall slänga ihop en god rabarber- och jordgubbspaj till fredagsmys.
 
 
 
Otroligt gott med jordgubbar och rabarber tillsammans. Receptet hittar ni HÄR.
 
I helgen vankas massor av firande av födelsedagar och konfirmation. Och däremellan ska jag försöka hinna shoppa lite presenter, handla skor samt fylla på garderoben med några nya kläder. Tyvärr ser jag inte hur jag ska få ihop allt, men jag hinner det jag hinner mycket mer kan jag inte göra.
 
Jag önskar er alla en toppen helg.
Kram finisar <3

Liljor

 
Fått så fina liljor av min mamma. Och nu har de slagit ut och är ännu vackrare. Dessvärre verkar jag inte tåla dem så de har fått åka ut på altan. Mina ögon kliade och näsan tjocknade till när de var inomhus. Kändes som hela ögonen höll på att svullna igen på mig. Lite trist, men det är tur det är varmt ute så de kan stå på altan för de passade ju bra där ute med.
 
Tusen tack mamma för de fina liljorna.
 
 
 
 

Två vinster och tävlingar.

 
I början av veckan fick jag veta att jag vunnit i Sojkas tävling hon hade i samarbete med blöjbudet.se. Det var en månadsförbrukning på blöjor, tvättservetter och blöjpåsar. En super bra vinst för en småbarnsförälder. Snabb leverans var det också och igår fick jag hem min vinst. Perfekt med blöjpåsar också som minskar lukten från bajsblöjorna och allt i en liten och praktisk behållare. Jag är super nöjd och glad över vinsten, passar oss perfekt. Tusen tack Ann-Sofie och Blöjbudet.
 
 
 
 Och så har vi en till vinst som jag vann i början av maj hos Angelica. Den har dröjt sig innan den kommit, men i förra veckan fick jag äntligen hem den. Tycker det verkar vara en otroligt bra idé för att underlätta medicingivningen. Så nu bor det numera en Snoris i vårat medicinskåp och han kommer bara fram när han behöver hjälpa barnen bli av med sina baciller. Jag hoppas dock det dröjer innan han behövs, men det känns tryggt att veta att han finns där tills den dagen vi behöver hans hjälp. Tack även till Angelica och snorisar för denna vinst som säkerligen kommer vara perfekt den dagen bacillerna hittat hit.
 
Sen har jag faktiskt gått o vunnit två saker till. En är en riktig toppen vinst, men den har jag gett bort så när jag besöker min mamma nästa gång ska jag visa vad. Och den andra vann jag igår, ett klädesplagg från mysmyran.se Den får jag också blogga om när den kommit hem.
 
Det är så roligt med alla vinster man lyckas vinna. Jag hade aldrig tur i tävlingar förr, men sen jag började vara med i bloggtävlingar har turen vänt. Jag vinner ju inte ens hälften av alla jag deltar i, men oddsen ökar ju att man vinner någon ju fler man deltar i. Och just nu känner jag mig som en riktig turgumma ;-)
 
Vill du med delta i tävlingar så har jag två igång här i min blogg, den ena avslutas redan nästa onsdag så passa på att vara med. Det är inte överdrivet många som deltagit så chansen att vinna är ändå rätt stor.
 
Tävlingarna hittar du via bilderna nedan: