Sista aktiviteten tillsammans med deltagarna i bloggbussen.

 
Då var vi hemma igen efter 3 hela dagar med bloggbussen. Vi har haft kramkalas här hemma, packat upp all packning och mina andra tre barn här hemma har spanat in sina presenter de fått från vår resa eftersom de inte fick följa med. Det var tre mycket nöjda barn som väntat på att vi ska komma hem igen. Jag har saknat dem alla något otroligt mycket och så fort jag såg dem jublade mitt hjärta och jag kände mig hel igen. Min fina familj vad jag älskar er. 
 
 
 
Det sista vi gjorde på bloggbussenresan innan vi alla sa hejdå och skiljdes åt var att åka med Stena Line Nautica från Grenå till Varberg. En liten mindre färja en den vi åkte över från Göteborg till Fredrikshavn med. Men trots sin litenhet väldigt mysig med ett lekrum för barnen, biorum, cafeteria, restaurang och några småbutiker. Allt samlat på samma plan, skönt tycker jag så man slipper gå bort sig.
 
 
 

 
Så fort vi alla kommit på färjan fick vi komma upp till bryggan och träffa kaptenen. Där fick alla barnen se på och "hjälpa" kaptenen när han körde iväg båten ur hamnen. Alicia var rätt trött efter allt hon varit med om senaste dagarna så hon var inte jätte road längre och ville mest kolla på utsikten. Men jag var fascinerad av det mesta. Stora spakar och knappar på en kontrollpanel, ett golv man skulle kika ner i för att hålla koll på kajkanten och den helt otroliga utsikten man hade där uppe på bryggan.
 
 
När båten var ute på öppet vatten igen fick alla barnen prova kaptenens hatt och jacka samtidigt som de "styrde" båten vid rodret. Jag ville helst ha en sådan bild på Alicia också, men hon var inte riktigt medgörlig först. Efter lite tjat från min sida gick hon till slut med på att ta några kort och det visade sig bli riktigt lyckat. Så här efterhand är både hon och jag glad för just dessa bilderna då det ändå väcker härliga minnen när vi tittar på dem.
 
Även jag ville ha en kaptenmössa på mig och få en bild. Klart man vill det är ju inte varje dag man får träffa kapten. Bad en av de andra mammorna att ta en bild på mig och så här blev det.
 
Ja, jag har ju sett vackrare ut ;-)
  Vackra Sussanne med kameran i högsta hugg. Tyckte bilden var mysig mitt i allt virrvarr när vi försöker organisera gruppfotograferingen.
 
Efter lite mat och fika blev det tillslut dags för en gruppfotografering. Och vid det här laget var nog så gott som alla barn och mammor trötta efter denna fantastiska resa så det var inte helt lätt att få till den där gruppbilden. Först glömde vi bort två som var nere i Taxfree och handlade i lugn och ro, sen var det barn som inte riktigt ville vara med på bilderna, därav min egen, men så till slut fick vi till en gemensam bild med hjälp av en ung man som vad jag förstod arbetade som fotograf. Den bilden kommer vi få sen skickad till oss så jag får visa den vid ett senare tillfälle.
 
Så länge har ni bilderna från min kamera och tyvärr har jag inget objektiv som får plats med alla i samma bild så det blev inte riktigt så att alla är med på bilden. Vem som är vem tar vi en annan gång när bilden på alla kommit på mailen.
 

Till sist var vi framme i Varberg där vi tog farväl av ett par av mammorna och resterande sa vi sen hej då till i Göteborg innan vi checkade in på hotell Europa för vår sista hotellnatt innan färden hemåt tog vid.
 
 
Även vårat sista hotell var ett väldigt fint hotell som ligger väldigt centralt och bra. Tågstationen ligger på andra sidan vägen så vi fick nära och bra när vi skulle ta oss hem via tåget i morse. Rummet andades lyx och förutom fin inredning och sköna sängar hade de även ställt in ett fruktfat och godis som vi fick äta när vi kom upp på rummet. Godiset fick dock barnen spara till tåget.
 
 
 
 
 
Det känns lite sorgligt att resan är slut och förbi nu, allt gick ju så snabbt. Samtidigt var hemlängtan stor till barnen och till sin egen säng med lite lugnare tempo och mer sömn en vad de senaste nätterna bjudit på pga. alla bilder och bloggningen som skulle hinnas med också efter de fullspäckade dagarna. 
 
Hela resan har varit så fantastiskt och lyckad från start till slut. Jag har fått en bild av vilka flera av mammorna bakom alla bloggar är och jag hade önskat att det funnits mera tid och ork att umgåtts mer med flera av dem som jag tyvärr inte hann prata så mycket med. På färjan hem fanns möjligheten, men då var jag så trött att jag drog mig undan lite i ett lugnt hörn och vilade framför datorn medan Alicia lekte i lekrummet.
 
Men både jag och Alicia bär med oss flera fina minnen från resan. Minnen vi har med oss för livet. Och även om resan nu är slut så hoppas jag att vi kommer fortsätta följas åt i bloggvärlden och vem vet när vi kanske ses igen på något bloggevent. Dessutom hann Alicia och jag komma Helen och Frida riktigt nära och eftersom vi bor väldigt nära varandra också hoppas jag vi kan fortsätta ses även på hemmaplan.
 
 Jag hoppas ni läsare uppskattat mina inlägg om resan. Även om resan nu är över kommer det säkert komma något mer inlägg om vår resa. Först måste jag bara smälta allt lite och få sova ut ordentligt en natt. Det är så mycket vi bär med oss från resan och jag behöver landa lite i allt känner jag innan jag skriver mer.
 
Så länge vill jag tacka alla mammor och barn som var med och gjorde resan till en trevlig upplevelse. Jag vill tacka Stena-Line och reseledarna Ylva (stena-line bloggen) och Karin som ordnat allt så bra och som verkligen sett till att vi haft det så bra som möjligt. Och till sist vill jag även tacka alla er underbara människor som hjälpte oss och såg till att vi fick komma iväg på denna resan. Tusen tack till er ALLA!
 
Nu ska vi göra oss färdiga här för Alicias skolavslutning sen tar vi sommarlov tillsammans i 8 veckor tillsammans. Ska bli underbart skönt.


ullie

Så lika ni är ...

ni verkar verkligen ha en bra resa
kram kram

Svar: Hehe ja de säger att vi är det. Resan har verkligen varit toppen, vip-behandlade hela tiden kan man väl säga.
Lottiz Törnqvist

2013-06-12 / 18:46:28
BLOGG: http://weberskold.blogg.se
Liw - FINA LYAN

Gud vad härligt det låt! Och såg ut :)

Svar: Ja det har varit en helt fantastisk resa. Vi är så glada som fått vara med om detta.
Lottiz Törnqvist

2013-06-12 / 21:24:11
BLOGG: http://finalyan.blogg.se/
Lena

Välkomna hem o ha nu ett riktigt skönt sommarlov!!!
Kram Lena

Svar: Tack. Är säker på att sommarlovet kommer bli toppen.
Lottiz Törnqvist

2013-06-12 / 21:59:12
BLOGG: http://lenashagtorp.blogspot.com
Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Skoj ni ser ut att haft de =)

Svar: Vi har haft det super skoj. Vilken resa, så många minnen och så mycket nya erfarenheter. Kunde aldrig drömma om att resan skulle ge så mycket härliga känslor inom mig.
Lottiz Törnqvist

2013-06-13 / 06:58:55
BLOGG: http://www.emmgus.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback