Legoland - Det är detaljerna som gör det!


Vilken resa vi haft med bloggbussen. Det är så mycket intryck och minnen vi bär med oss och mina tankar är fortfarande kvar där i Danmark. Hela dagen har hittills varit tankfylld och jag börjar inse vilken resa vi gjort och vad vi varit med om. Jag har så mycket minnen jag tänker tillbaka på och ler åt. Danmark är ett fantastiskt land som har mycket att erbjuda.
 
Både jag och Alicia är rörande överens om att den allra bästa dagen var när vi var på Legoland. Inte bara för att det var hennes födelsedag då utan även för att vi var på Legoland hela dagen. En helt underbar park med massor av roligheter. Dagen bjöd på många skratt och pirr i magen för oss. Att få åka karuseller är verkligen roligt och jag är glad att jag fått en dotter som är minst lika glad i det som jag. Att sen parken var så otroligt välskött och mysig förhöjde hela upplevelsen.
 
Runt hela parken fanns små figurer uppbyggda av lego, en giraff som kikade upp ur gräset eller en flock lejon som stod i ett hörn. I en del träd satt legofåglar och på andra ställen fanns broar där legofigurer gick över. Alla figurer placerade utifrån vilket namnet var på den del i parken vi kom till. Verkligen väl tilltänkt. Dessutom är alla figurer så väl byggda. Allt byggt i 3D och jag kan inte sluta säga WOW när jag ser dem. Allt är så detaljerat!
 

I miniland har de dessutom gjort småsmå detaljer som gjorde att det kändes som en hel stad med liv och rörelser. Båtar och bilar som körde på gatorna. Människor som var ute och vandra, satt och fiska, åkte på en flotte och skulle gifta sig, drack öl. Ja man kunde verkligen se att det hände saker i staden. Även en rymdraket fann vi som skulle avfyras och när den avfyrades kom riktig rök under den. De har verkligen fått till det hela bra. Den som suttit och byggt allt måste haft väldigt roligt och en hel del pilligt arbete. Dessutom hade de massor av växter som såg ut som små träd eller buskar och förhöjde det hela ännu mer. Det var riktigt vackert att titta på och jag kan inte låta bli att älska parken med alla dess detaljer!
 
"Mamma är allt det där verkligen byggt i lego". 

Jag har visat alla bilderna för grabbarna här hemma och de bara gapar, precis som jag har de svårt att förstå att allt är byggt i lego. Min 6 åring kommer inte alls ihåg att vi varit där för tre år sedan. Och de är båda otroligt sugna på att få åka dit igen så nu har vi bestämt att vi ska försöka planera en resa dit igen om 1-2 år. Och då blir det att sova på hotell Legoland. Förra gången sov vi ju i stugor, vilket har sin tjusning med, men hotell Legoland var en upplevelse i sig det med och det finns saker att uppleva även där inne när legolandparken stängt. Ett otroligt barnvänligt hotell både i rum, men också i övriga utrymmen. Till och med familjeresturangen var otroligt barnvänlig med egen buffé och mjukglassbar samt lekplats både utanför och inomhus i anslutning till resturangen.
 
Dessutom hade man utsikt över en del av parken från sitt rum. Och en av kvällarna bjöd den på en vacker solnedgång, samma dag som vi varit hela dagen där och haft en av de bästa dagarna man kan ha. Den bilden får avsluta mitt inlägg, men eftersom jag har så mycket jag vill skriva mer kommer jag fortsätta tjata några dagar till om resan, mest för vår egen skull, även om jag hoppas ni också uppskattar att få ta del av allt och inte tycker det blir för tjatigt.
 


Jessica Högberg

Många många år sen jag var där, men visst är det härligt!!
Ha ha, bilden på Ella när hon rivit ut hela köket är underbar=))

Svar: Ja super härlig park. Vi blev förälskade sist vi var där och lika mycket denna gång. Är det din lilla tjej, hehe. Tyckte bilden var super mysig, även fast det kanske inte var det just det där och då när man skulle städa allt sen ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-06-13 / 16:18:14
BLOGG: http://lchftrollet.blogg.se/
Marie

Vilken rolig upplevelse ni varit med om, samt coolt att ha sett legoland, kan inte föreställa mig hur coolt det var =D

Svar: Ja denna upplevelse, det äventyr vi varit med om kommer vi alltid bära med oss och minnas. Är så tacksam att vi fått vara med om detta, är så glad.
Lottiz Törnqvist

2013-06-13 / 17:04:35
BLOGG: http://myflowergirl.blogg.se
Milla - Mamma till SagaBus & Lillebror

Vilken härlig resa vi fick vara med om! Jag håller med om att favoriten var Legoland, så häftigt!
Vad var det för kamera du använde? Du tar så otroligt fina bilder!

Svar: Ja super härligt och det var jätte roligt att få träffa er. Jag har en Canon eos 600D när jag fotar med 50mm objektiv eller 100mm objektiv saknar tyvärr ett bra zoomobjektiv. Men sen gör jag alla inställningar i kameran själv så jag gör en hel del jobb själv också för att få bilderna som jag vill ha dem. Kul att du gillar bilderna iaf, blir glad av att höra det, tack :-D
Lottiz Törnqvist

2013-06-13 / 21:18:34
BLOGG: http://sagabus.blogg.se
Skorpan och Loppan

Nejdå, vi tycker inte det är tjatigt. (Eller, jag får väl tala för mig själv kanske.. .Jag tycker det är roligt att få se fler bilder och höra mer om er resa).

Svar: Vad skönt att iaf någon uppskattar det. Skulle vilja skriva massor, men försöker ändå begränsa mig, men några inlägg komma att komma ut ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-06-13 / 21:29:44
BLOGG: http://skorpanloppan.blogspot.it
Nathalié - Nybliven mamma till Charlie <3

har besökt legoland för många år sen. minns det jätteväl fortfarande :) så himla fint är det där!

Svar: Ja det är en superfin park. Blev lika förälskad i den nu som för tre år sen,
Lottiz Törnqvist

2013-06-13 / 21:32:08
BLOGG: http://yarp.blogg.se
Jenny

Vilka fina bilder du tar. Kram

Svar: Tack vad roligt du gillar dem :-D
Lottiz Törnqvist

2013-06-13 / 23:56:07
BLOGG: http://nockinocki.blogg.se
Jessica Högberg

Nä, det är lillebrors tjej (en av tre), jag har inga barn och slapp städa;)

Svar: Jaha var det så det var, skönt för dig att slippa städa ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-06-17 / 10:29:03
BLOGG: http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback