Givskud Zoo


Igår när vi var på Givskud Zoo efter morgonzoot fick vi även åka på Safari med vår bloggbuss medan Sussanne informerade oss om de olika djuren. Det är alltid spännande att få komma djuren närmare och denna dagen hade vi turen och fick se lejonen riktigt nära. Tycker lejon är så otroligt vackra djur.
 
Fick även berättat för oss om den utrotningshotade arten Bongo som du ser på bilden till vänster högst upp på kollaget nedan. Tycker det är så sorgligt när arter blir utrotningshotade och framförallt när det beror på människan.
 
 
Vi fick även se Girafferna igen som hunnit bli utsläppta från sitt stall. Och vilken rolig stil som mötte oss. Tänk er en hund som springer och busar fast att det är en giraff istället med samma rörelser som hunden har. Giraffungarna lekte med bussen och sprang iväg runt omkring oss och stojjade. Såg verkligen roligt ut. Vet inte om de var extra glada att se oss igen efter alla bananer de fick i stallet! ;-)
 
 
Även andra djur spanades in under vår färd, men girafferna och lejonen var de jag fastnade mest för så därför tänkte jag inte berätta så mycket om vilka de andra djuren är.
 
 
Efter Safarituren fick vi gå lite i parken och bland annat mata kamelerna. Även det en rolig upplevelse när besökarna får hjälpa till och bli delaktiga samt komma djuren riktigt nära. Jag tyckte det var minst lika roligt som barnen.
 
Alicia var först rädd och vågade inte mata kamelerna. Hon trodde de skulle bita henne, men när hon såg att jag gav ett äpple tog hon mod till sig och gav till och med två äpplen till kamelerna. Då blev hon riktigt stolt och lyckan lyste i ögonen på henne. Man gläds själv också när man ser barnen lyckats övervinna sina rädslor.
 

Vi spanade även in elefanter, små apor, strutsar och en jätte utter som var lite specifikt för just Givskud Zoo. Uttrarna var det fullrulle på och det var svårt att fånga dem på bild. Men en lyckades jag i alla fall få som var värd att visa. Uttrarna är annars ett djur som har det tufft i det fria med oljeutsläpp etc. som sker i naturen och arten är hotad.
 
 
Till sist avslutades besöket hos getterna innan vi var tvungna att hoppa på bloggbussen igen och ta oss till Grenå för att ta färjan över till Varberg.
 
Besöket på Givskud känner vi oss väldigt nöjda med. Det var en fin djurpark som bjöd på lite andra saker en vad vi är vana med från vår djurpark hemma. Morgonzoot, safarin och utfodringen av kamelerna bland annat. Vi hade dock önskat oss mer tid för att hinna uppleva hela djurparken och mer tid hos varje djur. Det fanns tex ett safaritåg där du också kunde få hjälpa till att mata de snällare djuren samt en jätte stor lekpark som jag tror Alicia skulle uppskattat. Man kunde även grilla pitabröd och vaska efter guld. Och Sussanne nämnde även något om safaritält man kunde bo i. Vi får väl se om vi kan lyckas göra ett besök tillbaka hit igen i framtiden och få uppleva allt det vi inte hann denna gång.


Jessica Högberg

Vilken härlig resa ni verkar haft!! Grattis i efterskott till dottern=))

Svar: Ja den har varit helt underbar. Så mycket vi bär med oss från den.
Lottiz Törnqvist

2013-06-12 / 08:37:15
BLOGG: http://lchftrollet.blogg.se/
michaela ♥

kan verkligen se att ni hade det bra på zoot. vilka underbara bilder du tar!

Svar: Ja riktigt bra faktiskt. Och kul att du gillar bilderna. Är ju så roligt att fotografera och försöka fånga det där lilla extra.
Lottiz Törnqvist

2013-06-12 / 09:59:31
BLOGG: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
sandra - blivande 3 barns mamma <3

Vilken härlig dag på zoot och vilka underbara bilder du bjöd på. Upplevelsen med de ny utsläppt girafferna måste ha vart fantastiskt att få se. Inte varje dag man får se första dagen ute med vilda djur. Men va skum uttern såg ut i ansiktet. Har nog aldrig riktigt sett en utter rakt i ansiktet tidigare, så kan vara därför :P

Härlig att bloggbussen vart en sådan suce :)

Svar: Tack. Ja girafferna var väldigt speciellt. Vår biolog Sussanne som guidade oss berättade att girafferna aldrig gjort så tidigare så det gjorde ju det hela lite extra speciellt. Uttern är ju fotad i vattnet och mellan en glasruta så det kan ju påverka bilden lite. Men annars har jag aldrig heller sätt en utter förut, bara de små, men denna var ju en jätte utter. Ja bloggbussen var verkligen så underbart som alla beskrivit den.
Lottiz Törnqvist

2013-06-12 / 14:06:34
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se
Aili

Verkar verkligen som att ni har en underbar resa med allt från legoland till djurpark! Djuren var ju jättefina! :)

Svar: Ja resan har varit helt fantastiskt. Så mycket vi bär med oss där ifrån. Gått hela morgonen och tänkt på allt vi varit med om.
Lottiz Törnqvist

2013-06-12 / 14:19:57
BLOGG: http://ailis.se
Cissi - mamma till 2 prinsessor

Vad härligt ni ser ut att ha det och så många vackra djur

Svar: Ja vi har haft det super härligt. Vilken resa, så många minnen. Allt har varit helt underbart.
Lottiz Törnqvist

2013-06-12 / 14:30:52
BLOGG: http://nastanperfekt.blogg.se
Popprinsessan

Vilka underbara bilder du tar!
Kram

Svar: Tack vad snäll du är :-D
Lottiz Törnqvist

2013-06-12 / 14:40:04
BLOGG: http://www.popprinsessan.se
Nathalié - Nybliven mamma till Charlie <3

ååh gud vad fina!

Svar: Tack Nathalie glad jag blir :-D
Lottiz Törnqvist

2013-06-13 / 09:20:10
BLOGG: http://yarp.blogg.se
sandra - blivande 3 barns mamma <3

Nej va tufft att få se något som girafferna annars inte gör. Blev ju verkligen ett minne för livet :)
Kan tänka mig det. Har man tur så kanske man kommer med på bloggbussen någon gång i framtiden :)

Svar: Ja det var verkligen hur kul som helst. Jag tycker verkligen du ska försöka komma med på den resan, den är helt underbar.
Lottiz Törnqvist

2013-06-15 / 11:04:50
BLOGG: http://www.mammansandra.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback