Det här med att bloggare fotograferar!

 
Jag bär med mig ett minne från resan som vår busschaufför Per-Uno från Bergkvarabuss gav oss och som jag tänkt lite på sen han berättade sina tankar för oss och inte kan låta bli att le åt, för trots allt är det lite roligt när man tänker på det hur vi bloggare kan uppfattas av andra som inte bloggar.
 
Sista dagen på vår resa berättade han för oss om det här med fotograferandet och hur fascinerad han var över att vi alla tog så många bilder. Han kunde inte riktigt begripa hur någon kunde fotografera så mycket, även om han förstod att det uppfyllde ett syfte. Men det här att man ska fota sin mat gång på gång det var väldigt nytt och han tyckte nog allt att vi var värre en japanerna med våra kameror, haha. Och visst kan det vara svårt att förstå oss bloggare om man inte lever i vår värld och delar samma intresse. De allra flesta har ju ett intresse för fotograferandet och en blogg utan foton är inte alls lika rolig att läsa tycker jag därför vill man ju gärna ha foton i sin blogg.
 
Och under denna resan kände man sig verkligen som en i familjen för alla jobbade för samma sak och alla ville ha de där bilderna med det lilla extra i sig för att kunna visa sina läsare allt det som vi fått uppleva. Så otroligt skönt att befinna sig i ett rum med likasinnade människor, inte känna sig ensam om att alltid fotografera allt hela tiden. Ta upp kamera innan man börjar äta sin mat. Känna att man passar in. Det är en känsla och ett minne jag alltid kommer ha med mig från denna resan.
 
Dessutom märktes det även att våra barn hade bloggande mammor. De var också flitiga med kamerorna. Och Alexander som är Miras son var faktiskt riktigt duktig med kameran tyckte jag, han visade lite bilder han tagit på oss när vi satt och väntade in alla inför middagen. Super härlig liten kille och jag tror han en dag kommer bli en duktig fotograf.
 
Vad tänker ni kring det här med bloggande och fotograferande? Är vi lite egna av oss och utmärker oss med våra kameror?
 
Jag tror i alla fall min omgivning uppfattar mig som än som alltid har en kameran på armen för ja det är ju min följeslagare allt som oftast. Jag fick ju till och med höra av min svåger på skolavslutningen i onsdags att det var ovanligt att se mig utan kamera och att det kändes som något fattades mig, det säger en hel del tycker jag.


Elina

Haha, jag håller så med dig i hela inlägget och en blogg utan bilder är verkligen inte lika kul :/ Så ja, vi är nog lite "egna" :)

Svar: Ja så är det nog, vi är en egen folkgrupp, en egen livsstil.
Lottiz Törnqvist

2013-06-14 / 08:22:04
BLOGG: http://www.volanen.blogg.se
Jessica Högberg

Ha ha, det är sant... börjar bli vanligare... jobbar ju på restaurang så jag ser en del "tokar" ;)

Svar: Haha kan tänka mig att du ser en hel del tokar i ditt yrke. En del tycker väl inte man är klok ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-06-14 / 08:50:23
BLOGG: http://lchftrollet.blogg.se/
michaela ♥

haha. jag drar mig ibland lite för att plocka fram kameran och fota mat och sånt när jag är ute bland folk ;) umgås jag med någon annan som bloggar blir jag lite modigare dock ;)

Svar: Och jag fotar på i alla möjliga ställningar helt utan tanke på vad andra ska tycka. Jag vill ju ha den där perfekta bilden och den såg jag om jag låg just så för att ta den ;-). Men en del tittar rätt ordentligt, hehe.
Lottiz Törnqvist

2013-06-14 / 09:35:22
BLOGG: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
countrylivingintheciity.blogg.se

Jag har alltid fotat mycket för att bevara minnen inte för att jag är duktig eller har intresse av själva fotandet. Jag har gillar att titta på alla bilder och jag förstår faktiskt inte folk som ogillar att man fotar allt :)

Svar: Nej man kan ju aldrig fota för mycket, man ångrar ju inte de kort man tar bara de man aldrig tog.
Lottiz Törnqvist

2013-06-14 / 09:49:36
BLOGG: http://countrylivingintheciity.blogg.se/
mammaTea

Haha måste sett roligt ut med alla bloggare med kameror på samma ställer ;)

Svar: Ja det ser nog rätt roligt ut och speciellt i sådana här sammanhang.
Lottiz Törnqvist

2013-06-14 / 12:46:53
BLOGG: http://mammatea.se/
Aili

Haha, jag har typ alltid bloggen i tankarna och såfort jag ser någon bra position att ta en bild på eller är extra nöjd med mitt hår tvingar jag någon att ta en bild. ;) Man har alltid bloggen i tankarna och tänker "denna bilden som jag kan ta här kommer kunna passa till det där inlägg" eller liknande. Om jag är och upplever något specielt tar jag alltid bilder till bloggen, med försöker också under en tid att bara njuta utan bilder (om jag fått de jag vill ha ;)). Att dokumentera till och bloggen och bara vanligt tycker jag är viktigt, fast sedan tar jag ju inte så många fina naturbilder och sådant som du gör, utan det är nog mest egopics med ibland något spännande i bakrunden. ;)

Svar: Alla bilder är ju personliga och alla tänker olika vad man vill få fram. Jag vill försöka få fram känslan och detaljer så därför försöker jag hitta lite annat som förstärker det.
Lottiz Törnqvist

2013-06-14 / 21:40:00
BLOGG: http://ailis.se
Anonym

Men ååååh.
Åhhhh för många saker.
Saknar er alla och tiden ihop.
Och så gulligt skrivet om min lille Alexander!

Tack fina!
<3

Svar: Vi saknar er alla också <3. Och du ska vara stolt över din son, han fick snabbt en plats i mitt hjärta.
Lottiz Törnqvist

2013-06-14 / 22:08:34
BLOGG: http://lifestyleblogs.se/tokmorsan
loppan

haha, ja d kan ju lätt gå lite till överdrift d där, speciellt om man som vi nu, e me i en tävling där bilderna spelar stor roll. Jag älskar oxå att fotografera, tror nästan man blir lite beroende när man sätter igång. Nån vacker dag ska även jag äga en "riktig" kameran, sen när ja har tid att lära mig den o leka lite :-)

kram o ha d bra!!

Svar: Jo fast oavsett om det är en tävling eller inte så är iaf jag så att jag fotar jämt,. Den här resan var inget undantag, jag är alltid så, hehe ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-06-14 / 22:10:08
BLOGG: http://lopplottan.bloggagratis.se
Sara - Ensamstående mamma

Jag brukar ibland dra mig för att slita fram kameran eller mobilen för att ta en bild på maten i en restaurang faktiskt haha..

Svar: Hehe, ja det känns ju som de flesta kollar, men jag fotar ändå för det är så kul :-D
Lottiz Törnqvist

2013-06-16 / 18:51:49
BLOGG: http://dolphin.blogg.se
Paulina Suonvieri

jag tar i stort sett alltid med mig kameran var jag än är. maten fotograferas så klart, och även om jag inte bryr mig så uppfattar väl min mami det på ett helt annorlunda sätt. jag tror hon inte riktigt förstår hur stort detta med blogga har blivit och att det faktiskt inte är konstigt att fotografera hela tiden. hahah hon tycker det är pinsamt i onödan ;)

Svar: Ja så är jag med. Men de som inte bloggar förstår nog inte riktigt varför man fotar precis allt hela tiden. Men man ångrar ju bara de bilderna man aldrig tog och inte tvärtom ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-06-16 / 23:13:40
BLOGG: http://hundredkitchenstories.blogg.se/

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback