Legoland del 2


Min dotters ord om dagen idag blev "Mamma det här var den bästa födelsedagen man kunde ha". Hon somnade sött rätt snabbt efter att hon lagt sig. Mycket nöjd över sin födelsedag.
 
Tänk er själva att få resa till Legoland parken och fira hela sin 10 årsdag där. Vakna på morgonen med paket på sängen, få äta hotellfrukost och sen gå in i parken och åka vilka karuseller man vill tillsammans med sin mamma, inte behöva ta hänsyn till några syskon och en mamma som kan följa med än vart man en går. För att till sist avsluta hela dagen på världens lyxigaste middagsbuffé med mjukglassbar till efterätt i hotell Legolands restaurang samtidigt som ett helt gäng relativt okända människor flaggar danskflagga för henne på bordet, sjunger födelsedagssången och dessutom ger henne ett paket. Så mycket mer lyckat än så kan inte dagen ha blivit med andra ord. Till och med vädret var med oss hela dagen.
 
Några bilder från kvällen:
 
Större delen av dagen tillbringades alltså inne i legolandsparken. En dag som varit rolig från morgon till slut och som vi bär med oss massor av härliga minnen med oss ifrån. Legoland är verkligen en underbar park att åka till med sina barn. Finns hur mycket som helst att göra för liten som stor.
 
Parken är otroligt välskött och välstädad. Överallt ser man små figurer byggda i lego. Alla detaljer i parken är helt otroliga. Och just denna årstid bjuder parken också på massor av vackra blommor mitt i bland allt lego och alla åkattraktioner.. Man trivs att strosa omkring där.
 
 
 
I början av parken finns en stor uppbyggnad med 20 miljoner legoklossar som kallas Miniland. Där kan du uppleva massor av berömda byggnader fast i miniformat.Otroligt välgjorda byggnader och jag blev lika imponerad nu som när vi var där för tre år sedan. Så mycket detaljer som gör att det verkligen ser ut som en minivärld.
 
Här kan man lätt göra sig av med en-två timmar genom att bara gå där, titta o beundra alla små hus, båtar, bilar etc. som är byggda i lego. Och för en fotonörd som jag är det super skoj att få gå runt och fota alla dessa välgjorda och detaljerade byggen med alla små detaljer som förstärker känslan av en luten miniatyr värld.
 
 
Större delen av dagen har vi hängt ihop med Helen och hennes dotter Frida. Tjejerna var väldigt synkade gällande alla karuseller och åkte alla de där värstingarna som jag gillar också. Super skoj. Det var ett väldigt springande mellan alla karuseller och emellanåt var det svårt att hänga med i barnens tempo.
 
Det positiva med att åka till Legoland nu i juni och på en vardag var att det inte alls var några långa kötider på någon av åkattraktionerna. Helt perfekt och i vår smak. Det gjorde också att vi hann med mycket mera i parken och tiden var alldeles lagom för att testa allt som ville provas.
 
Nedan följer en bildbomb på nästan alla attraktioner som var populärast hos tjejerna (inte tåget dock):
 

De andra mammorna i bloggbussen såg vi lite då och då i parken. Men vid lunch samlades vi alla för att äta pizza- och pastabuffë ihop på Polar pizza och pasta . Då passade jag även på att prata lite med Nina och även Jenny. Två super trevliga mammor som också är med på resan. Lyckades även få flera andra av mammorna på några kort som jag tyckte blev mysiga och gärna vill visa. Ni ser dem nedan.
 
Till efterätt hade vi också fått glasskuponger och självklart blev det en varsin mjukglass. Barnen har under hela resan fått så mycket mjukglass att de snart kommer se ut som mjukglassar hela bunten ;-).
 

En ny del i parken var Polar land. Där fanns pingviner att titta på och även en ny berg- och dalbana som snabbt blev min och både Alicia o Fridas favorit. Den skulle åkas på ett antal gånger och det var tänkt att avsluta de sista åken i den, men på grund av en miss med tiden för när parken stängdes blev det aldrig så. Men vi kände oss otroligt nöjda ändå efter att ha åkt mängder med åkattraktioner. Karuseller blir man aldrig för gammal för i alla fall inte denna mamman.
 
 
En del åkattraktioner blev man sådär härligt blöt av också. Speciellt en åkattraktion där man skulle spola vatten på varandra samtidigt som man åkte på en båt, Pirate Splash Battle. Detta resulterade i en genomvåt Alicia. Men med sol på himlen torkade kläderna snabbt igen.
 
Även jag och Helen var med och hade vattenkrig och ett annat par i en båt tog alla sina krafter de hade för att blöta ner oss. Men jag tror vi lyckades blöta ner dem mera, haha. Super skoj var det i alla fall. Att man inte har vattenkrig oftare hemma begriper jag inte. Det får vi nog ta och ändra på denna sommaren, så akta er där hemma nu!
 
 

Ja det var lite om våran dag. Imorgon väntar ytterligare ett äventyr innan vi avslutar denna resan med ett stort leende på läpparna. För vi kommer bära med oss så många minnen från denna resa. Har haft det så roligt och upplevt så himla mycket vi aldrig någonsin skulle ha upplevt om det inte vore för bloggbussen och Stena Line som arrangerar detta. Vi är så otroligt nöjda och glada över att ni mina läsare, nära och kära hjälpte oss vinna denna resan. Återigen tusen tack för att ni röstade.
 
Jag avslutar med en bild på oss. Två mycket glada och nöjda tjejer efter en heldag på Legoland. Hit tänker vi komma fler gånger, var så säker!
 


Skorpan och Loppan

En drömfödelsedag :) Härligt!

Svar: Ja verkligen. Frågan man henne nu vad som var det bästa med hela resan så säger att jag fick den bästa födelsedagen man kan tänka sig.
Lottiz Törnqvist

2013-06-11 / 06:29:12
BLOGG: http://skorpanloppan.blogspot.it
Mamma till Amelia Alfons Malva Vilde

Ojojoj! så många härliga bilder!
Att fylla tio är speciellt:) Grattis i efterskott till fina tjejen!

Svar: Hon tackar. Och jag tackar för att du tycker bilderna är härliga :-D
Lottiz Törnqvist

2013-06-11 / 06:29:59
BLOGG: http://www.treungar.blogspot.com
Mattias

Det är tur att man inte blir avundsjuk, är så sugen på att åka dit jag med. Men det ser ut som att no har haft det roligt och Alicia har hittat en ny kompis dom är ju på samma bider hela tiden ;-) massor med kramar från familjen här hemma och hoppas ni får en rolig sista dag.

Svar: Förstår du blir det, vilken resa, så bortskämda hela tiden. Men vi får ta och åka dit vi med snart igen hela familjen tillsammans innan barnen blir för stora. Ja Frida och Alicia hängde ihop större delen av resan.
Lottiz Törnqvist

2013-06-11 / 07:44:42
Popprinsessan

Ja, vilken dröm att fira sin födelsedag på Legoland!
Jätteroligt foto när vi kommer gåendes med kameror på magarna, ha ha!
Kram!

Svar: Hehe jag tyckte den bilden var mysig. Tänker på det busschauffören sa att vi var värre en japanerna och att han tyckte det var fascinerande att se att vi var där med kamerorna HELA tiden.
Lottiz Törnqvist

2013-06-12 / 14:39:41
BLOGG: http://www.popprinsessan.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback