Lalandia

 
När vi väl var framme i Danmark och vår destination Lalandia någon timma senare en tänkt var det många glada och pirriga barn (och vuxna om jag ser till mig själv) som klev av bussen. Efter att ha suttit nästan 3 timmar på en buss var det skönt att få röra på sig och göra något roligt.
 
 
Det var Lalandia Aquadome som var vårat huvudsyfte där. Och jag måste medge att jag hade en annan föreställning kring hur det skulle se ut när vi kom in, det ska ju ändå vara Skandinaviens största vattenland. Trodde då att det skulle vara mycket större och att vi skulle ha svårt att hinna gå igenom hela badet på de två timmarna vi hade till vårat förfogande. Men så var det inte. Vi hann med att utforska det mesta och även om vi kunnat vara där ett par timmar till så kändes det ändå tillräckligt då vi var trötta efter resan.
 
 
 
Det vi kunde hitta var. En stor bassäng med vågor i, vilken var väldigt rolig, men samtidigt lite otäck då vågorna var höga. Alicia hade emellanåt svårt att hålla sig över ytan så jag fick hjälpa henne lite eller om jag bara var hönsig mamma som tyckte det såg otäckt ut ;-).
 
Vi hittade också fyra lite större rutschkanor samt två mindre, men där hann vi bara att testa den ni ser på bilden ovan då tjejerna inte ville prova de andra. Jag åkte den tre gånger, men hade kunnat tänkt mig tio gånger till för den var så rolig ;-). Det fanns även en bassäng med ett nät och små flytande saker man skulle ta sig över på, där gjorde jag mig illa och föll pladask ner i vattnet. Kramp i foten dessutom. Jag insåg nog inte att jag var för tung för dessa, hehe. Bredvid denna kunde man kasta bollar i korgar.
 
I mitten av hela badhuset fanns en stor lekställning där bland annat en stor vattentunna tömdes lite då och då över hela ställningen. Jätte roligt när folk inte var beredda och blev dyngsura, hihi.
 
Man kunde även hitta en stor och framförallt varm bubbelpool och en bassäng som var som en grotta. Det fanns även en rundel med strömt vatten i och några ställen för de mindre barnen.
 
Vi hade det super skoj här inne och eftersom Alicia ville att jag skulle bada med henne blev det inte så mycket fotande. Min kamera är en riktig badkruka förstår ni och så kan han inte simma och jag ville ju gärna att han skulle fungera ett bra tag till. Så den fick snällt vänta på oss i skåpet. Men jag tror den uppskattade lugnet en stund. Varit mycket även för honom senaste dagarna.
 
 
Det jag däremot hade önskat mer tid till var att hinna spana in övriga Lalandia. Det fanns hur mycket som helst mer att utforska där. Golf, bowling, tvspel, snöland, buslandet Monky Tonky Land och olika affärer var det jag hann att se.
 
Blir det någon mer resa till Danmark ska vi se till att utforska Lalandia fullt ut den gången.
 
Dessutom var miljön när man kom in i Lalandia helt otrolig. Kolla på bilden nedan och säg om ni tror på mig när jag säger att vi är inomhus!
 
 
Visst är det svårt att tro. Men hela taket i byggnaden hade någon slags duk som gjorde att det såg ut som en himmel. Effektfullt.
 
 Mer bilder på miljön. Som sagt otroligt vackert och det kändes som vi kom utomlands när vi var där. Ja nu är vi ju utomlands, men jag menar mera Grekland, Spanien, Italien och liknande.
 
Klockan 19 samlades vi alla på resturangen och fick en helt fantastisk buffé med tillhörande efterätt. Efterätten var glass och en chokladfontän där man kunde doppa jordgubbar, meloner, druvor och liknande i. Så gott. Barnen fick varsin drink dessutom om de ville. Är det en resa med barnen i fokus så är det.
 
 
 
Jag var lite taskig och la ut kort på Karin från Stena Line som gjorde sig till när hon såg att jag stod och tog kort. Men visst ser man att det är ett begär det där, eller ;-). För mig är det ett begär. Choklad..............jordgubbar.....dregel......
 
 
 
 Ja, men ni förstår ju vad jag menar. Vem kan motstå?
 
 Detta får avsluta dag två för sen hände inte mycket mer än att vi checka in på rummet och lite slöande där innan jag satt mig för att blogga och dottern fick gå och sova.


Caroline

vad underbart med Lalandia! själv har jag aldrig varit där men det ser ju inte helt fel ut :)

Svar: Ja super härligt. Har ni vägarna mot Danmark någon gång kan jag rekommendera detta ställe att spana in.
Lottiz Törnqvist

2013-06-10 / 14:48:36
BLOGG: http://www.littlemisssunshiiiine.blogg.se
Fanny

Jag håller med dig om att det ser väldigt medelhavsinsirerat ut, innan jag läst inlägget trodde jag ni var i medelhavet inte i Danmark! :)

Svar: Hehe ja man fick den känslan också.
Lottiz Törnqvist

2013-06-10 / 17:54:16
BLOGG: http://catchtheworld.blogg.se/
Jenny

Helt underbart att titta på dina bilder, duktig du är !

Svar: Tack vad gullig du är :-)
Lottiz Törnqvist

2013-06-15 / 19:28:16
BLOGG: http://nockinocki.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback