Färjan över till Danmark!

 
Godkväll på er (även om klockan är midnatt)!
 
Ytterligare en dag har passerat på vår resa. Men idag var första dagen som själva bloggbussenresan började. Och idag har vi hälsat på alla de andra härliga mammorna som också kommit till finalen med oss. Många är faktiskt gamla veteraner och har varit med om denna resa förut, men för mig och Alicia är allt detta en helt ny upplevelse och även om vi vet lite vad som väntar så kan vi ändå inte riktigt veta hur det blir. Spänning hela tiden med andra ord.
 
I skrivandes stund känner jag mig proppmätt efter dagens middagsbuffé på Lalandia samtidigt som jag lyssnar till en liten fröken som var mycket trött när vi landade på vårat hotellrum förut och nu snusar hon sött bredvid mig sen två timmar tillbaka. Jag är också jätte trött efter en sen kväll igår och tidig start idag. Dessutom tar det på krafterna att resa så mycket på en och samma dag. Hur kul man en har! Men tid för att sova det har jag först efter jag bloggat. Känns som om just sömnen kommer förbli en bristvara på denna resan, men jag tycker inte det gör så mycket för jag har hela sommaren på mig att sova sen.
 
Hotellet vi bor på är hotell Legoland och rummet vi har är helt otroligt. En dubbelsäng, soffa, stora fönster, badrum med dusch för barn och på toan finns förvånansvärt en TV. Här kan man alltså sitta på toa länge och göra det man ska! Tyvärr är schemat lite fullspäckat annars hade jag nog provat den där tv.n på toan medan ja, ni förstår nog ;-). Hur som helst tänkte jag inte skriva så mycket mer om hotellet i detta inlägg utan bilder och en utförligare beskrivning kommer i ett eget inlägg senare i veckan. Däremot visade det sig att några rumskompisar som vi trodde att vi skulle få i rummet med oss inte blev som tänkt. Men vi gråter inte. Tycker faktiskt det är rätt skönt att få lite lugn och ro en stund i vår ensamhet. Jag tror även Alicia behövde det för att få komma till ro och orka med morgondagen! Dagen då det är hennes födelsedag, 10 år kan ni förstå att tiden gått så fort!
 
Annars har dagen idag som sagt bestått av resande till Danmark. Vi har åkt Färjan Stena Dancia över från Göteborg till Fredrikshavn och Per-Uno vår busschaufför har tryggt kört oss till Lalandia där vi fått bada och ha roligt efter en lång resdag.
 
Kameran är förstås laddad med mängder av bilder från dagen och jag tänkte faktiskt vara så snäll att dela med mig av en hel bildkaskvad av dessa. Men eftersom det är så många bilder kommer jag dela upp det i olika inlägg. Det första blir från resan i bussen och från Stena line båten.
 
 
 
Redo för avfärd till färjan. Alicia och Wilma som vi delat rum med på hotell Mölndal visade sig komma riktigt bra överens även dem.
 
 
Framme på terminalen och alla bloggmammor och deras barn samt Ylva och Karin från Stena Line som arrangerar resan har samlats innan vi går in på terminalen. Vilket gäng vi är.
 
 
Uppe på Stena Lines terminal kan man kika i kikare ut över vattnet vilket förstås Alicia tyckte var spännande.
 
 
Alicia med både Wilma och Frida på varsin bild som är de tjejerna hon kommit bra överens med hitills. Helen O och Wilma följde dock bara med oss över till Danmark eftersom hon redan gjort denna resan en gång så är hon inte med som deltagare i år. Lite synd tycker jag för de var så mysiga så vi hade gärna fortsatt umgåtts med dem. Och inte hann jag säga hej då när de klev av bussen heller. Som tur är vet jag var jag kan hitta hennes blogg ;-).
 
Tog även kort på ombordstigningen när hela vårat gäng checkade in genom gaten. Vi är som sagt ett stort gäng som följs åt och det är många som har på sig de gula kepsarna och ryggsäckarna så det syns att vi hör ihop. Lite roligt tycker jag när man går bakom alla och ser lite gula prickar här och var.
 
 
Avfärd.....
 
 
Vi började färden med att få göra egna skyltar. Så här fin blev min:
 
 
Ja det där är inte min starka sida, hehe.
 
 
Sen blev det lite lek i lekrummet som fanns på båten. Otroligt bra lekrum med pingisbord, minigolf, tvspel och lite andra spel. Bra att sysselsätta barnen med något medan man vill att tiden ska gå. Alicia och jag valde att spela pingis. Och som jag fick springa efter denna bollen. Nästan så jag trodde att hon spelade ut den hela tiden så jag skulle få springa.....
 
.....och efter det tog vi en tur ut på däck innan det blev brunch i resturangen.
 
 
När vi åt mat fick vi träffa Nicke nyfiken. Han bjöd på en banan och ett guldmynt om man kramade honom. Alicia ville gärna ha ett mynt, men tyckte hon var för stor för att krama ett stort gosedjur så hon vågade inte. Men eftersom jag är en så snäll mamma så ställde jag upp. Och dessutom tyckte jag ju Nickenyfiken såg så kramgo ut och hade glömt bort hur det kändes att krama en nalleapa så nu passade jag allt på när jag hade en ursäkt ;-).
 
 
 
Även fiskedamm fick barnen ha. Och Alicia fick flera armband som var självlysande. Men de var lite stora för henne tyvärr.
 
 
De tre tjejerna som hängde ihop på båten.
 
 
Vackra vyer som vi hann njuta alldeles för lite av.
 
Vår busschaufför hjälpte oss att trycka av kameran här efter mina inställningar. Tack snälla.
 
Alicia tar lite bilder av mig. Visst är hon duktig. En blivande fotograf också.
 
 
Och så var vi framme i Danmark.
 
Nu ska jag strax gå och sova sött så jag orkar med en hel dag på Legoland imorgon. Och så måste jag ju kunna sjunga skönsång imorgon också för mitt födelsedagsbarn. Medan vi firar födelsedag och har en fantastisk dag har jag inställt några inlägg till er som ni gärna får läsa tills jag kommer med nästa uppdatering.
 
Må så gott alla så säger vi väl igen....fortsättning följer....visst blir det så mycket mer spännande då.


Åse

Vilken härlig bildkavalkad från er resa, ha en super duper härlig måndag. Kram

Svar: Tack :-D
Lottiz Törnqvist

2013-06-10 / 07:00:52
BLOGG: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Mattias med familj

Det ser mysigt ut och vilka fina bilder. Liam säger att det är orättvist att dom fick fiskedam för då får man ju godis.

Svar: Det är super mysigt. De fick inget godis alls i fiskedammen, men armband. Men om han bara visste allt annat gott de får så skulle han bli väldigt avundsjuk ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-06-10 / 08:07:05
Sara - Ensamstående mamma

Åh vad jag blir avundsjuk, jag som inte ens ställde upp i tävlingen haha.. Ni ser ut att ha det alldeles underbart :)

Svar: Det är verkligen helt underbart, Har du möjlighet nästa år TÄVLA. Detta är verkligen speciellt och så fantastiskt roligt. Vi kommer aldrig glömma denna resan.
Lottiz Törnqvist

2013-06-10 / 14:21:27
BLOGG: http://dolphin.blogg.se
Elin - Photos by Arvegil

Jättefina bilder, ser ut som om ni haft det väldigt trevligt :)

Svar: Tack Elin. Ja vi har det verkligen toppen hela dagarna. Bara sömnen som skulle hinnas med också så man fick bli ordentligt utsövd också ;-)
Lottiz Törnqvist

2013-06-10 / 20:00:35
BLOGG: http://arvegil.blogg.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback