Mer redigering och packning!


Har fortfarande problem till och från med internetuppkoppling så idag åkte jag in och lämnade in modemet på service. Har fått låna ett lånemodem nu så får vi se om det fungerar bättre med det.
 
Tiden jag fått när jag inte kunnat surfa har gjort att jag istället suttit med redigering av bilder. Så nu är det ordentlig ordning även bland alla fotografier. Bara säkerhetskopieringen kvar och att skriva ut sista skivan med studentbilder och skicka till min syster, sen är allt i sin ordning. Otroligt skönt att vara i fas igen.
 
Bjuder er på tre bilder från min syster studentfotografering. De är knappt redigerade. Skönt när man lyckas göra det mesta med kameran.
 

Har även hunnit med att rensa i hela trädgården så nu är även det färdigt. Bara allt målande och byggande kvar nu förutom den vanliga veckoskötsel med gräsklippning och så då förstås ;-). Känns otroligt bra och kanske kan man njuta nu lite av tiden som är kvar på semestern. Hoppas det. Hoppas även det blir massor av sol nu i juli. Tycker inte det känns som riktigt högsommarvärme en. Vill ha sådär varmt att folk börjar klaga och nästan längtar efter en regnig dag (jag älskar det vädret ;-)). Hoppas vi får en sån period snart. Då är det riktig sommar för mig som är så frusen av mig.
 
Kan ju hoppas vi får sånt väder på vår semesterö Öland som vi ska åka till ikväll. Ska packa hela eftermiddagen nu och lämna nycklar till våra huslånare. Sen åker vi iväg. Barnen är riktigt pirriga och frågar om jag inte ska börja snart så vi kommer iväg, hehe. Att vi åker på kvällen beror på att vi hoppas på att vår lilla fialotta som hatar långa sträckor i bilen ska sova sig igenom bilresan så vi får en lugn färd. Återstår att se om det blir en bra plan ;-).
 
Nästa uppdatering hoppas jag blir från ön. Allt beror på om vi har internet där. Det brukar vara rätt segt med uppkopplingen där på ön. Mottagningen är väl inte direkt någon höjdare.
 
Nej dags att sätta fart! Ha en skön söndag alla fina!

Smarrig rabarer och blåbärspaj!

 
 
 
Stora sonen önskade en rabarberpaj igår som efterätt till maten. Han tyckte att det var dags att skörda rabarberna när han såg dem sådär stora ute i rabatten och tyckte att jag kunde göra en paj då.
 
Sagt och gjort slängde jag och sonen ihop en gudomligt god paj tillsammans. Den fick utgöra vårat fredagsmys istället för ostbågar eller chips. Ja lite protester blev det först på barnen, man ska inte frångå rutiner så där, men när de sen åt pajen var de rätt nöjda ändå ;-).
 
Vi hade mjukglass till som vi provade för första gången och den var riktigt god.
 
Recept till den som önskar:
 
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
5 stycken stora rabarber cirka
1 dl blåbär (vi fick med några enstaka hallon också).
 
Blanda alla ingredienser till en deg. Tryck ut den i en smord pajform, spara lite till att strö ovanpå. Lägg i bären. Strö lite socker eller vaniljsocker ovanpå. Strö över resterna av degen, går det kan man kavla ut degen innan och lägga som ett lock. Jag smular den dock som smulpaj. In i ugnen på nedre delen och grädda i cirka 25-30 minuter på 200 grader.
 
Servera med mjukglass från Arla, vaniljglass eller vaniljsås.
 
Super smarrigt!

Vinnare av ett valfritt plagg från mysmyran!

Bild från mysmyran.se
 
Nu är det hög tid att presentera en vinnare som vinner ett valfritt plagg från mysmyran.se.
 
Denna gång föll lotten på Jessica som kommer bli världens bästa faster nu ;-). Stort grattis till dig.
Håll utkik i din mail för mer information om hur du ska få din vinst.
 
Vill även tacka mysmyran som lät mig hålla en tävling samt ett tack till alla er andra som deltog.
Vann ni inte denna gång håll utkik för det kommer fler tävlingar!!!